عقب‌نشینی مصلحی از ادعای جنجالی/ دیدگاه حسین شریعتمداری درباره عدم مشارکت در انتخابات/ پینگ‌پنگ لاریجانی و شورای نگهبان ادامه دارد/ روایت محمد قوچانی از جریان رقیب اصلاحات

گروه سیاسی الف،   4000325108 ۴۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار می‌کند. بسته خبری- تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه می‌کند.

عقب‌نشینی مصلحی از ادعای جنجالی/ دیدگاه حسین شریعتمداری درباره عدم مشارکت در انتخابات/ پینگ‌پنگ لاریجانی و شورای نگهبان ادامه دارد/ روایت محمد قوچانی از جریان رقیب اصلاحات

آخرین آمار کرونا در ایران

بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، تا کنون ۴ میلیون و ۳۶۲ هزار و ۹۶۱ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۸۶۹ هزار و ۹۸۳ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۵ میلیون و ۲۰۵ هزار و ۶۵۲ دُز رسید.

از دیروز تا امروز ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰ هزار و ۲۱۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۲۶۰ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۴۹ هزار و ۶۴۸ نفر رسید.

متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۳۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۲ هزار و ۳۵۱ نفر رسید.

خرید ۲ میلیون دُز واکسن کرونا از سوی هلال احمر

محمدحسن قوسیان مقدم سخنگوی جمعیت هلال احمر در گفت‌وگو با ایسنا گفت: از زمان صدور مجوز واردات واکسن کرونا به هلال احمر از نیمه فروردین ماه امسال تاکنون بیش از دو و نیم میلیون دز واکسن از سوی این جمعیت وارد کشور شده است.

وی با بیان اینکه پیگیری جمعیت هلال احمر برای خرید واکسن کرونا از منابع مورد تایید ادامه پیدا کرد، گفت: بعد از وقفه‌ای که ایجاد شد بر اساس قولی که داده بودیم بیش از دو میلیون دز واکسن کرونا وارد کشور خواهد شد.

دبیرکل جمعیت هلال احمر با بیان اینکه مبالغ این واکسن قبلا پرداخت شده است، گفت: به زودی و طی چند روز آینده این محموله وارد کشور خواهد شد.

***

عقب نشینی مصلحی از ادعای جنجالی

حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات دولت احمدی نژاد در پستی اینستاگرامی درخصوص اظهاراتش درباره رد صلاحیت آیت الله هاشمی توضیحاتی ارائه کرد.

متن بیانیه حیدر مصلحی به شرح زیر است:

« بسمه تعالی

مردم شریف ایران اسلامی سلام

فیلم منتشر شده در فضای مجازی بخشی از نظرات اینجانب در خصوص فرآیند تایید صلاحیت‌ها در سال ۹۲ می‌باشد که ناقص بیان شده است.

البته نظر جامع و کامل نسبت به شورای محترم نگهبان در نشست خبری مورخ ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ گفته شده و بزودی در صفحات رسمی منتشر خواهد شد.

لازم به ذکر است شأن و منزلت شورای محترم نگهبان والاتر از آن است که بدین گونه در فضای مجازی مورد هجمه قرار گیرد. در آخر با توجه به اطلاعات دقیقی که دارم شورای نگهبان به یک گزارش استناد نکرده و بعد از بررسی نهایی صلاحیت‌ها را اعلام می‌کنند.»

تحلیل عباس عبدی از ماجرای مصلحی و شورای نگهبان

عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی درباره ادعای حیدر مصلحی پیرامون ردصلاحیت مرحوم هاشمی در انتخابات 92 و تکذیب آن توسط سخنگوی شورای نگهبان در اعتماد نوشت: «پرسش اصلي اين است كه آقاي مصلحي اكنون به عنوان نامزد خبرگان رهبري در همين دوره براي استان تهران تاييد صلاحيت شده است. يعني مجتهدي است كه شائبه دروغ، آن هم عليه شوراي نگهبان در او وجود ندارد.

از سوي ديگر شوراي نگهبان كه جداكننده حق و باطل معرفي مي‌شود نيز افشاگري آقاي مصلحي را به كلي رد كرده است. پس يكي از اين دو، خلاف واقع مي‌گويند. خلاف واقعي مسلم و قطعي.  

اگر آقاي مصلحي اينها را عليه شوراي نگهبان جعل كرده، در اين صورت بلافاصله بايد صلاحيت او براي مجلس خبرگان فعلي رد شود. شوراي نگهبان اين را بارها گفته‌اند كه حق بررسي صلاحيت را تا لحظه آخر و حتي پس از راي‌آوري دارند. در اينجا بايد صلاحيت او را رد كنند. اگر رد نكنند چه مي‌شود؟

معلوم مي‌شود كه طرف مقابل كه شوراي نگهبان باشد يا حداقل سخنگوي آن فاقد ويژگي‌هاي لازم براي رد و تاييد صلاحيت است. در نتيجه آقاي مصلحي يا ديگران تاييديه خود را از جايي گرفته‌اند كه فاقد صلاحيت است.

اين امر موجب مي‌شود كه مصلحي نيز استعفا دهد، زيرا نبايد از جايي تاييديه بگيرد كه اطمينان دارد آنان خلاف واقعه گفته‌اند. حل اين تعارض آزمون مهمي براي هر دو طرف است.  البته قبلا هم از اين تعارضات بود. نمونه آن اتهامات آقاي صادق لاريجاني و محمد يزدي دو عضو فقهاي شوراي نگهبان عليه يكديگر بود كه معلوم نشد با اين اتهامات آنان چگونه مي‌توانند در آن جايگاه مهم انجام وظيفه كنند؟»

واکنش عضو شورای نگهبان به ادعای مصلحی

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، آیت الله سید محمدرضا مدرسی یزدی، عضو شورای نگهبان درباره اظهارات اخیر حجت الاسلام «حیدر مصلحی» وزیر اسبق اطلاعات درباره نحوه رد صلاحیت آیت الله هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم گفت: از آن برهه  زمان زیادی گذشته است و ممکن است برخی جزییات از ذهن من یا دیگران محو شده باشد اما من چیزی از اظهارات کلیپ منتشر شده به یاد نمی‌آورم بلکه به یاد می‌آورم که بعضی از مطالب ذکر شده صرفا برداشت‌های فردی است.

وی افزود: بهترین توجیه من این است که گوینده این کلمات در شرایط خاصی قرار گرفته و آنچه را که دوست می‌داشته یا فکر می‌کرده که اینچنین است، تصویری از واقع دانسته است. به ویژه آنکه شورای نگهبان با نهادهایی که گزارش کتبی و شفاهی می‌دهند بر سر «ان قلت» و «قلت» ایستادگی نمی‌کند که نتوانسته باشد «ان قلتی» وارد کند.

وی افزود: بنای شورای نگهبان در چنین جلساتی این است که فقط حرف‌های آن ها را گوش کرده و در صورت وجود ابهام احتمالی از آن‌ها استفسار می کنند تا مرادشان معلوم شود و هرگز با آن‌ها مناقشه نمی‌کنند که قلت و ان قلتی وجود داشته باشد؛ به ویژه اگر گزارش تحلیلی باشد؛ شورای نگهبان کاری به تحلیل این نهادها ندارد. بنای شورای نگهبان هیچ زمان مناقشه با آن‌ها نبوده است. این تعبیر که «هیچ یک از فقها چیزی نگفتند»؛ درست نیست و تصمیم گیری شورای نگهبان هم هیچ‌گاه بر اساس تحلیل و یا گزارشی که قابل مناقشه باشد، یا معتبر نباشد، نیست.

***

دیدگاه حسین شریعتمداری درباره عدم مشارکت در انتخابات

حسین شریعتمداری مدیر مسئول کیهان در گفت‌وگو با فارس و در پاسخ به این سؤال که نظر او درباره میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ چیست، اظهار داشت: به نظر من مشارکت در انتخابات پیش روی صد در صدی خواهد بود.

وی افزود: همه واجدان شرایط در انتخابات شرکت می‌کنند، برخی با حضور در پای صندوق‌ها، رای خود را به صندوق می‌ریزند و برخی دیگر با عدم حضور در پای صندوق‌ها رأی می‌دهند.

شریعتمداری ادامه داد: بر اساس یک قاعده و فرمول شناخته شده که منطقی و علمی نیز هست، کسانی که در مراکز اخذ رأی حضور پیدا نمی‌کنند و برگه رأی خود را به صندوق‌ها نمی‌اندازند نیز بر خلاف تصور خود، هم در انتخابات شرکت کرده‌اند و هم رأی داده‌اند و نکته درخور توجه آنکه این افراد به نامزدی که قبولش ندارند رأی داده‌اند؛ چرا که اگر رای خود را به صندوق می‌ریختند به حساب نامزد مورد علاقه‌شان و یا نامزدی که به خواسته آنها نزدیک‌تر بود نوشته می‌شد.

به نظر می‌رسد مخاطب شریعتمداری در این گفته ها اصلاح طلبان هستند که با شرکت نکردن در انتخابات به پیروزی رئیسی به عنوان نامزد اصلی اصولگرایان کمک می کنند. اگر اصلاح طلبان می‌خواهند کنش سیاسی موثر داشته باشند باید در انتخابات شرکت کنند و نامزد نزدیکتر به خود -علی‌رغم ظلم شورای نگهبان به ایشان- رای دهند.

***

روایت محمد قوچانی از جریان رقیب اصلاحات

محمد قوچانی، روزنامه نگار اصلاح طلب و سردبیر روزنامه سازندگی در این روزنامه نوشت:  «جبهه اصلاحات در آستانه‌ی تصمیمی راهبردی و تاریخی قرار گرفته است:

1- ردصلاحیت گسترده نامزدهای «جبهه‌ی اصلاحات» (به معنای تشکیلاتی آن یعنی نامزدهای «نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان») فلسفه‌ی وجودی این جبهه را زیر سوال برده است و فراتر از این نهاد به بدنه‌ی اصلاحات توهین کرده است و همان‌طور که بدنه‌ی اصلاح‌طلبان در جامعه به سختی می‌توانند این توهین و تحقیر را تحمل کنند نمایندگان سیاسی آنان در جبهه اصلاحات هم به دشواری می‌توانند بدنه خود را به رفتاری عقلانی و غیراحساسی ترغیب کنند.

2- با وجود این آنچه التیام‌بخش جبهه اصلاحات از این تحقیر سیاسی است بازی در همین زمین محدود و پیروز بیرون آمدن از آن است. در واقع ما می‌توانیم ثابت کنیم که جواب تحقیر را نه با قهر که با مهر می‌دهیم و با عقل نه با احساس. تا جایی که یک چهره کمترشناخته‌ی اصلاح‌طلبان می‌تواند بر شناخته‌شده‌ترین چهره‌ی اصولگرایان غلبه کنند.

 اما از این احساسات گذشته آنچه انگیزه‌ی جبهه اصلاحات از رقابت در انتخابات است مساله‌ای فراتر از اصلاحات است و آن مخاطراتی است که ایران را تهدید می‌کند: ما نگران ایران هستیم نه اصولگرایان. «رئیسی هراسی» هم نادرست است و هم دیگر اقناع‌کننده نیست اما رقیب اصلاحات در این انتخابات شخص سید ابراهیم رئیسی نیست.

رقیب اصلاحات همان جناحی است که نامزدهای پنهان آن به قصد بر دوش کشیدن مسئولیت و ماموریتی در کنار رئیسی نامزد شده‌اند و از هم‌اکنون درخواست مسئولیت‌های کلیدی در دولت آینده را دارند تا کشور را به سوی رادیکالیسم ببرند.

رقیب اصلاحات همان جریانی است که به فکر تبدیل نهاد ریاست‌جمهوری به نهاد ریاست اجرایی کشور است و سید ابراهیم رئیسی را هم نامزد دوره‌ی گذار می‌داند و بدون شک از او هم عبور می‌کنند.

رقیب اصلاحات همان جریانی است که حتی حمایت سیدابراهیم رئیسی از احیای برجام و تصویب FATF را نقطه ضعف او می‌داند و پژواک صدای حسن عباسی و ادبیات سعید قاسمی در مناظره‌های تلویزیونی است.

رقیب اصلاحات، اصولگرایانی هستند که به نام نقد دولت‌های جمهوری اسلامی برای صیانت از ارزش‌های انقلاب اسلامی در واقع تیشه به ریشه‌ی اصل نظام و انقلاب می‌زنند و فکر می‌کنند با نفی دولت، نظام را نجات می‌دهند اما در واقع بر سر شاخه نشسته‌اند و بن می‌برند.

رقیب اصلاحات براندازانی هستند که از هزاران کیلومتر دورتر، از پاریس و لندن و نیویورک و پراگ، ندای مبارزه سیاسی سر می‌دهند و آگاهانه یا ناآگاهانه آب به آسیاب دشمنان ایران می‌ریزند و با کاهش مشارکت در پی مشروعیت‌زدایی از جمهوریت نظام سیاسی ایران هستند تا زمینه را برای سقوط نظم سیاسی فراهم کنند اما غافلند که در این برنامه، پیاده‌نظام نظام‌هایی هستند که به تجزیه ایران می‌اندیشند.

***

پینگ‌پنگ لاریجانی و شورای نگهبان ادامه دارد

به نظر می‌رسد برای شورای نگهبان برای نخستین بار در تاریخ جمهوری اسلامی با مطالبه پاسخگویی مواجه شده است. علی لاریجانی کسی است که اکنون میدان‌دار این مطالبه است و از هر فرصتی استفاده می‌کند تا از شورای نگهبان بخواهد دلایل ردصلاحیت وی را اعلام کنند.

در آخرین گام این ماجرا آیت الله علیرضا اعرافی عضو شورای نگهبان که نامزد خبرگان رهبری شده است در نشت خبری مدعی شد: «دلایل احراز نشدن صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به روشنی به نامزدها اعلام می شود و مبنای آن نظر اکثریت اعضای شورای نگهبان است.»

سخنان اعرافی با واکنش سریع لاریجانی مواجه شد. لاریجانی در توییتی نوشت: 

به نظر می‌رسد ماجرای ردصلاحیت لاریجانی همچنان ادامه داشته باشد و وی همچنان پیگیر رفع ظلمی باشد که رهبری متذکر شدند. البته طبیعتا لاریجانی نیک می داند با فرایند غیرحقوقی احراز صلاحیت ها اساسا دلیل خاصی برای ردصلاحیت افراد موجود نیست که بتوان به داوطلب ارائه کرد.

این در حالی است که مطابق «سیاست های کلی انتخابات» ابلاغی رهبری و همچنین «قانون لزوم رسیدگی دقیق به شکایات داوطلبین رد صلاحیت شده در انتخابات مختلف مصوب 1378 » شورای نگهبان موظف است دلایل ردصلاحیت را به همراه مدارک و مستندات، به شکل مکتوب به داوطلبین ارئه کند.

اما چون فرایند کنونی غیرحقوقی است، دلیل خاصی برای ارائه موجود نیست چرا که برای هر داوطلب صرفا یک رای گیری انجام می شود و ممکن است هرکدام از اعضای شورا دلیل خاصی مدنظرش باشد.

نکته ای که آیت الله مدرسی یزدی دفعتا در میان گفتگویی که امروز در ایرنا از ایشان درباره ادعای مصلحی منتشر شد بیان کرده است. مدرسی گفته است: در اصل ۱۱۵ قانون اساسی حدود ۱۰ تا ۱۱ معیار برای رییس جمهوری تعیین کرده است و هریک از اعضا بر اساس معیار متفاوت اعلام نظر می‌کند و کسی در ذهن کسی نیست.

به همین دلیل شورای نگهبان و سخنگوی آن تاکنون برای فرار از اجرای مر قانون که در بالا به آن اشاره شد فقط و فقط به حربه بازی با الفاظ و اعلام تفاوت میان عدم احراز و ردصلاحیت متوسل شده اند.

به نظر می رسد یکی از اولویت های نظام جمهوری اسلامی، تعریف فرایندی حقوقی برای بررسی صلاحیت هاست که مورد توافق نخبگان سیاسی و حقوقی باشد تا دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.