روایت سیزدهم| ظریف در کنار لاریجانی؟/«مرد میدان» یا سخنران و فیلسوف؟!/ ابطحی: کسی از لاریجانی عذرخواهی نکرده !

گروه سیاسی الف،   4000302052 ۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار
روایت سیزدهم| ظریف در کنار لاریجانی؟/«مرد میدان» یا سخنران و فیلسوف؟!/ ابطحی: کسی از لاریجانی عذرخواهی نکرده !

 

فرایند سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هر روز با اخبار و حاشیه های زیادی در فضای مجازی و واقعی همراه است. در «روایت سیزدهم»، هر روز مروری دارد بر مهمترین اخبار و حاشیه های انتخاباتی.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
سخنگوی شورای نگهبان: من هم هنوز نمی دانم صلاحیت چه کسی احراز شده !

امروز شنیده ها در فضای مجازی حکایت از  پایان رقابت انتخابات ریاست جمهوری برای محسن رضایی، حسین دهقان و سعید محمد داشت.

شنیده شده یکی از دلایل تاخیر اعلام کاندیداهای انتخابات، بررسی وضعیت اقامت فرزند یکی از کاندیداهای مشهور (احتمالاً علی لاریجانی) در آمریکا از نظر اقامت و تابعیت است.

 سلامت جسمانی یک کاندیدای باسابقه یعنی محسن رضایی نیز  مورد دیگری است که این شنیده ها به عنوان دلیل تاخیر دراین بررسی عنوان کرده اند .

با این حال عباسعلی کدخدایی امروز گفت: جلسات شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت‌ها فردا و پس فردا هم ادامه دارد و سه شنبه جلسه نهایی برگزار می‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: جلسه نهایی برگزار شود، نتایج را به وزارت کشور اعلام خواهیم کرد.

کدخدایی ادامه داد: الان که دو روز مانده به پایان مهلت، بنده هم حتی نمی‌دانم نتیجه بررسی‌ها چه خواهد بود. برخی از داوطلبان مراجعه کرده و برخی دیگر هم مطالب جدیدی ارائه کرده‌اند، اگر نکته‌ای ببینیم که  نیاز به حضور داوطلبان باشد، از آنها دعوت می‌کنیم تا با اعضای شورای نگهبان صحبت کنند.

او البته این را هم گفته که احتمال اینکه زودتر از پایان ۵ روز دوم، اسامی نهایی کاندیداها را اعلام کنیم، وجود دارد و هر وقت به نتیجه برسیم، اعلام خواهیم کرد.

رای گیری درباره صلاحیت داوطلبان در شورای نگهبان مخفی است و برای هر داوطلب، از ۱۲ نفر اعضای شورا باید ۷ نفر رای مثبت بدهند تا صلاحیت فرد، احراز شود. نامزدهای "احرازنشده" حق اعتراض ندارند.

ظریف لاریجانی را همراهی می کند؟

با اینکه از سال گذشته علیرغم تکذیب و اعلام بی میلی برای نامزدی درانتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ، نام ظریف به عنوان یکی از گزینه های اصلی اصلاحات برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در فضای رسانه ای کشور مطرح بود اما پس از ماجرای فایل صوتی، حضور او در فضای رسانه ای کمرنگ و کمرنگ تر شد. با این حال اظهارات علی لاریجانی در کلاب هاوس بار دیگر نام ظریف را در فضای انتخاباتی هر چند از نوعی دیگر مطرح کرده است . 

گفته شده ظریف در انتخابات پیش رو و در جریان رقابت ها کنار علی لاریجانی ظاهر خواهد شد . جزییات بیشتری دراین زمینه منتشر شده اما این گمانه را نوع پاسخ لاریجانی به پرسشی در این باره تقویت کرده است. لاریجانی در کلاب هاس گفته است :  در انتخابات هر چیزی محتمل است!

روزنامه شرق نیز با توجه به برخی قراین نتیجه گیری کرده است که لاریجانی از ماه ها قبل برای حضور در انتخابات به تصمیم قطعی رسیده و از مشاوران مختلفی نیز بهره می برد. 

لاریجانی به المیادین نیز گفته است: سپاهی بوده‌ام و تجربه امنیتی دارم.


انتشار اظهارات متناقض از یک نامزد انتخابات

رستم قاسمی یکی از نامزدهای انتخاباتی ۱۴۰۰ بنا بر ادعای خبر آنلاین از حمایت خود از علی لاریجانی خبر داده است این در حالی است که به نقل از گفتگوی وی با روزنامه کیهان قاسمی گفته  است: 
من امروز هم می گویم که پاستور مرد عمل و «مرد میدان» می خواهد، نه سخنران و فیلسوف!


ابطحی: کسی از لاریجانی عذرخواهی نکرده !
محمد علی ابطحی مسوول دفتر رئیس دولت اصلاحات ادعای علی لاریجانی درباره عذرخواهی وزرای دولت اصلاحات از او  را تکذیب کرده و تاکید کرده است که به او رای نخواهد داد.

 

استقبال لاریجانی از انجام مناظرات انتخاباتی در تلویزیون
علیرغم اینکه هنوز هیچ مقام رسمی سخن از حذف پخش زنده مناظره های انتخاباتی از تلویزیون نرانده است و شنیده ها از برگزاری و پخش زنده آن حکایت دارد علی لاریجانی شب گذشته در توییتر نوشت:  «شنیده‌ام عده‌ای به دنبال حذف پخش زندۀ مناظرات هستند؛ امیدوارم این خبر نادرست باشد. تحقق این قبیل بدعت‌ها با ادعای مشارکت حداکثری نمی‌خواند و انتخابات را از ارادۀ مردم خالی خواهد کرد»


جنسیت و رد صلاحیت ها 

 یکی از حقوق دانان شورای نگهبان به روزنامه اعتماد گفته است: هیچ کس در بررسی صلاحیت های سیاسی به دلیل جنسیت رد نشده است.
هادی طحان‌نظیف تصریح کرده است: من موافق این نیستم که مدام بحث زن بودن و مرد بودن را تفکیک کنیم، من موافق این هستم که روی مجموعه شرایط و بسترهایی که باید این شرایط فراهم کند تأکید کنیم، اگر می‌خواهیم کارمان به نتیجه برسد.
ممکن است خانم‌هایی ثبت‌نام کرده باشند و چون شرایط لازم را نداشتند، رد شدند اما هیچ‌کس به‌ دلیل جنسیت رد نشده است. البته این اختلاف‌نظر در سپهر سیاسی کشور وجود دارد و منحصر به ایران هم نیست. در اکثر کشورهای جهان بحث فرهنگی واگذاری کرسی‌های مدیریتی به زنان وجود دارد و اختلافات را می‌بینیم.

رونمایی از نشان انتخاباتی رییسی
نشان رسمی ستاد انتخاباتی رئیسی منتشر شد. دولت مردمی و ایران قوی جمله ای است که برای این نشان انتخاباتی انتخاب شده است