فقط داوطلبان ریاست‌جمهوری بخوانند!..

گروه سیاسی الف،   4000225122 ۱۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۲ تکراری یا غیرقابل انتشار
فقط داوطلبان ریاست‌جمهوری بخوانند!..

ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری دوره سيزدهم از روز سه‌شنبه 21 اردیبهشت‌ماه آغاز شد و این روند تا ساعت 18 روز شنبه 25 اردیبهشت‌ماه ادامه داشت. آخرین روز ثبت‌نام داوطلبان ریاست جمهوری همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد با حضور پررنگ شخصیت‌ها و مقامات سیاسی در ستاد انتخابات کشور همراه بود. با توجه به افرادي كه ديروز راهي وزارت كشور شدند پرونده ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری بسته شد تا بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، شورای نگهبان مسئولیت بررسی مدارک و صلاحیت 592 داوطلب را انجام دهد.

بر اساس زمان‌بندی اعلام‌شده قرار است شوراي نگهبان بعد از 10 روز نتايج بررسي صلاحيت داوطلبان را به وزارت كشور اعلام نمايد.

در حال حاضر با توجه به فضاي انتخابات ضرورت دارد تا پيش از روز رأی‌گیری، بايدها و نبايدهايي ملاك عمل نامزدها، احزاب و جريانات سياسي قرار گيرد. اگر چنين اتفاقي رخ دهد علاوه بر اينكه انتخابات بهتري پيش رو خواهد بود درصد بسيار بيشتري از مردم نيز ترغيب می‌شوند در انتخابات مشاركت كنند. در ادامه به مهم‌ترین معیارها اشاره‌شده است:

تأکید بر حفظ امنيت و وحدت ملي: بدون شك انتخابات بايد منجر به افزايش وحدت و امنيت ملي گردد. اگر هر اتفاقي غیرازاین رخ دهد هم ملت و هم سیستم سیاسی، روز 29 خردادماه بازنده خواهند بود. ازاین‌رو نامزدهاي انتخابات بايد مهم‌ترین خط قرمزشان، پرهيز از گفتار و اقداماتي باشد كه خروجي آن منجر به تشتت و اختلاف در جامعه می‌شود و بر وحدت و امنیت ملی تأثیر منفی دارد.

اجتناب از افشاگری‌های بدون سند و مدرك: منطقي آن است كه اگر قرار باشد انتخابات در فضايي سالم و منطقي برگزار شود نامزدها و جريانات سياسي از افشاگري بی ضابطه و تخطئه همديگر دوري كنند. در دوره‌های اخير يكي از حربه‌های رقباي انتخاباتي براي پيروزي استفاده حداكثري از افشاگري بوده كه واقعاً هم مشخص نيست تا چه ميزان این‌گونه مسائل بر پايه سند و مدرك دقیق و واقعيت باشد. این قبیل کارها، علاوه بر اينكه رقابت‌ها را به سمت تنش سوق می‌دهد بر جامعه و مردم نيز تأثیرگذار خواهد بود و آن‌ها را نيز از مشارکت دلسرد خواهد کرد. بنابراين نامزدهاي انتخابات كه هرکدام نيز ساليان طولاني در مناصب و جایگاه‌های مختلف خدمت کرده‌اند بايد به اين باور برسند كه تمام مسائل چند روز انتخابات نيست و از پس آن نيز، فرداهای دیگری نیز از راه خواهد رسید.

ارائه برنامه مشخص و عملياتي: قطعاً عرصه انتخابات، صرفاً نبايد جاي شعار و وعده‌ها باشد بلكه از نامزدهاي انتخابات انتظار می‌رود برنامه عملي خود را براي بهبود شرايط و اوضاع كشور در حوزه‌های مختلف ارائه دهند. در شأن نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري نيست در هفته‌های پيش رو صرفاً به بيان آرزوها و خواسته‌های خود بپردازند بلكه آن‌ها بايد برنامه‌های عملياتي خود را در اين حوزه‌ها ارائه دهند. همچنين نامزدها نبايد به بيان وعده‌ها بزرگ و ناشدني بپردازند؛ اتفاقي كه در ادوار گذشته بسيار رخ‌داده اما درنهایت با عدم تحقق آن‌ها منجر به نااميدي عموم مردم شده است. بنابراين انتظار است نامزدها بر پايه واقعیت‌ها و توانمندی‌ها، شعارهاي خود را انتخاب كنند.

پرهيز از سياه نمايي: متأسفانه يكي از حربه‌های رأی آوردن در رقابت‌های انتخاباتي مختلف، ترسيم شرايط بسيار سياه و ناامیدکننده از وضعیت موجود است. اگرچه در حال حاضر شرايط در برخي حوزه‌ها علی‌الخصوص اقتصادي نیز اصلاً مناسب نيست اما اين به معناي اين نبايد باشد كه از قابلیت‌ها و پتانسیل‌ها نيز غافل شد. قطعاً‌ دستاوردها و پیروزی‌های نظام جمهوري اسلامي نيز می‌باید در نظر گرفته شود و نبايد فضاي رقابت‌ها به‌گونه‌ای پيش برود که انگار تجربه گران‌بهای گذشته ملهم و انبوه از شکست‌های متعدد بوده است. درصورتی‌که اين مسئله با توجه به اقتدار نظام جمهوري اسلامي هيچ بهره‌ای از واقعيت ندارد.

بدون شک اگر رقابت‌های انتخاباتی بر پایه چارچوب‌ها و منطق درستی جلو برود نامزد پیروز نیز می‌تواند دولت قوی‌تر و بهتری تشکیل دهد و با کمک تمام جریانات سیاسی، مشکلات را کاهش دهد. در غیر این صورت اگر در مناظره‌ها و تبلیغات انتخاباتی وحدت و امنیت ملی در نظر گرفته نشود، نامزدها به همدیگر توهین کنند و تهمت بزنند و وعده‌های آن‌ها در حد شعار باقی بماند نباید انتظار داشت انتخابات سیزدهم آورده جدی برای ملت به ارمغان داشته باشد.