تمام نسخ پزشکی تا آبان ماه باید "الکترونیکی" شوند

سلامت،   4000119129

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت از الزام تولید نسخ الکترونیکی در تمام مراکز درمانی و تشخیصی کشور تا آبان ماه امسال خبر داد وافزود: از این تاریخ به بعد هیچ نسخه غیرالکترونیکی در کشور پذیرش نمی شود.

محمدمهدی ناصحی، عصر امروز(۱۹ فروردین) در کرمانشاه در نشستی خبری، یکی از چالش های مهم حوزه سلامت را ساماندهی منابع مالی آن عنوان کرد وافزود: منابع مالی بسیاری در حوزه سلامت صرف می شود و بسیار اهمیت دارد که این منابع ساماندهی شده و در جهت درست هزینه شود تا خدمات بهداشت و درمان به نحو موثرتری به مردم ارائه شود.

وی افزود: در همین راستا در جهت ساماندهی منابع مالی حوزه سلامت و سوق دادن آن به سمت سلامت و بهداشت و درمان مردم گام های موثری برداشته شد که از جمله آن اجرای طرح های مهمی مانند نظام ارجاع، پرونده الکترونیک و نسخه الکترونیک است.

وی تصریح کرد: طرح نسخه نویسی الکترونیک از دوسال پیش در کشور شروع شده و در بخش خصوصی پیشرفت خوبی داشته و عملا 99 درصد مراکز درمانی و تشخیصی بخش خصوصی به این سامانه متصل شده اند.

وی افزود: در بخش دولتی با توجه به پیچیدگی های کار و از طرفی شیوع کرونا عملا کار با تاخیر شروع شد، اما اجرای طرح ادامه دارد و با سرعت خوبی پیش می رویم.

وی افزود: امسال در قانون بودجه تا آبان ماه برای اجرای کامل این طرح فرصت داده شده و پس از این تاریخ هیچ نسخه غیرالکترونیکی پذیرفته نمی شود و تمام نسخ باید به صورت الکترونیک تولید شوند.

ناصحی به مزایای این طرح هم اشاره کرد و افزود: در این طرح تنها با ارائه شماره ملی نسخه بصورت الکترونیکی برای بیمار نوشته شده و در داروخانه نیز بیمار با ارائه شماره ملی داروهای خود را دریافت می کند. دراین طرح ضمن تسریع کار، صرفه جویی بسیاری در بحث کاغذ صورت می گیرد.

وی افزود: همچنین در این طرح از تداخلات دارویی پیشگیری می شود، چرا که سابقه نسخ قبلی بیمار قابل مشاهده است و داروی تکراری یا دارویی که با داروهای دیگر تداخل داشته باشد برای بیمار تجویز نمی شود.

ناصحی گفت: همچنین میزان دُز دریافتی دارو توسط بیمار در این طرح مشخص شده و پزشک می داند که بیمار قبلا دارو گرفته یا نه و از دپوی دارو توسط بیماران در منازل جلوگیری می شود.

این مسئول با اشاره به اتصال 95 درصد مطب های کشور به سامانه این طرح گفت: از 13 هزار و 200 مطب پزشکی موجود در کشور حدود 13 هزار مورد آن به این سامانه متصل شده، همچنین 92 درصد داروخانه های کشور، 97 درصد مراکز تصویربرداری، 97 درصد آزمایشگاه ها و تمامی مراکز رادیوتراپی به این طرح وصل شده اند.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای شروع این طرح تاکنون 28 میلیون نسخه الکترونیک در سراسر کشور تولید شده است.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به تمدید دفترچه های بیمه سلامت گفت: مهلت این دفترچه ها تا پایان فروردین ماه امسال تمدید شده و در صورت نیاز مجددا تمدید می شود تا نیازی به مراجعه حضوری بیمه شدگان نباشد.