«رافائل گروسی» با رییس هیأت اروپایی نشست وین دیدار کرد

جهان،   4000118130

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز با رییس هیأت اروپایی نشست کمیسیون مشترک برجام در وین دیدار و گفتگو کرد.

«رافائل گروسی» با رییس هیأت اروپایی نشست وین دیدار کرد

به گزارش مهر، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز چهارشنبه از دیدار خود با معاون مدیرکل سیاسی سرویس اقدامات خارجی اروپا خبر داد.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پیامی توییتری درباره این دیدار نوشت: تبادل نظر مفصلی با «انریکه مورا» معاون مدیرکل سرویس اقدامات خارجی اروپا در حمایت از گفتگوهای جاری پیرامون برجام داشتم.

«رافائل گروسی» در این خصوص افزود: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایفای نقش فنی خود برای تسهیل پیشرفت در جهت منافع همه ادامه می‌دهد.

«انریکه مورا» دیروز و در هجدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام در شهر وین ریاست هیأت اروپایی را بر عهده داشت.

نشست بعدی کمیسیون مشترک برجام قرار است روز جمعه ۹ آوریل (۲۰ فروردین) تشکیل شود.

دیروز سه شنبه هجدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام در وین با حضور ایران و کشورهای موسوم به ۱+۴ برگزار شد.

براساس توافق صورت گرفته در نشست مذکور، دو نشست کارشناسی موازی میان اعضای کمیسیون مشترک برجام جهت انجام رایزنی های فنی در حوزه رفع تحریم و هسته ای تشکیل شد.

این نشست های کارشناسی قرار است به بحث و رایزنی در خصوص جنبه‌های فنی و جزئیات مسائل مربوط به لغو تحریم ها و مسائل هسته ای بپردازند و نتیجه بحث های خود را به کمیسیون گزارش نمایند.

 

این در حالی است که مقامات ایرانی بارها اعلام کرده اند در این نشست هیچگونه مذاکره مستقیم یا غیر مستقیمی با طرف آمریکایی نخواهد داشت.

ایران روز پنجم اسفند سال گذشته اعلام کرد که مطابق مصوبه مجلس شورای اسلامی، در اعتراض به تداوم تحریم‌های آمریکا و اجرا نشدن مفاد برجام از سوی طرف اروپایی، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف می‌کند و دیگر اجازه نظارت‌های فراپادمانی را به بازرسان نخواهد داد.

از سوی دیگر، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از لحظه ورود به کاخ سفید در ۲۰ ژانویه (اول بهمن)، عملاً هیچ گام محسوسی در راستای بازگشت به برجام برنداشته و به انجام چند اقدام عوام فریبانه کفایت کرده است؛ حال آنکه او موظف به جبران اشتباه دولت قبلی واشنگتن در خصوص برجام است.

توافقنامه هسته‌ای ایران با نام رسمی «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) در سال ۲۰۱۵ به امضای ایران و گروه ۱+۵ (ایالات متحده، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) و اتحادیه اروپا رسید.

طبق این توافقنامه، ایران مجاز به غنی سازی اورانیوم تا غنای ۳.۶۷ درصد است و در ازای آن، سایر طرف‌های امضاکننده این توافق ملزم به لغو تحریم‌های اقتصادی علیه ایران شدند.

به رغم رضایت تمام طرف‌ها از مفاد این توافقنامه، دولت ایالات متحده در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» در ۸ ماه می ۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشت ماه سال ۹۷) به طور یکجانبه از این توافق خارج شد و تحریم‌ها علیه ایران را دوباره وضع کرد که این اقدام واشنگتن در کنار انفعال طرف‌های اروپایی و عدم اقدام مستقلانه آنها در جهت جبران پیامدهای این خروج، مقامات تهران را واداشت تا طبق مادتین ۲۶ و ۳۶ برجام در روندی گام به گام تعهدات برجامی خود را کاهش دهند.

دولت جدید آمریکا در تلاش است تا وانمود کند به دنبال بازگشت به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران موسوم به برجام است؛ اما در عمل به بهانه‌های مختلف از انجام این کار سرباز می‌زند.

گفتنی است که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان اعلام کرده بود که تصمیم جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تعلیق اجرای پروتکل الحاقی کاملاً مطابق با متن برجام بوده و این تصمیم در راستای ادامه نقض توافق هسته‌ای از سوی آمریکا و انفعال سه کشور اروپاییِ متعهد در برجام در عمل به تعهداتشان صورت گرفته است.