موضع‌گیری واشنگتن درباره نشست کمیسیون مشترک برجام در وین

جهان،   4000117122

نماینده آمریکا در امور ایران به موضع‌گیری پیرامون نشست کمیسیون مشترک برجام در وین پرداخت.

موضع‌گیری واشنگتن درباره نشست کمیسیون مشترک برجام در وین

به گزارش مهر به نقل از الجزیره، در حالیکه نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور نمایندگانی از کشور ایران و کشورهای حاضر در این توافق بین المللی در شهر وین در حال برگزاری است، «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران بدون اشاره به این واقعیت که واشنگتن در سال ۲۰۱۸ با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل از توافق برجام خارج شد، در سخنانی با طرح ادعایی مضحک مدعی شد: موضع تهران در خصوص لغو تحریم ها پیش از تغییر در فعالیت های هسته ای خود، نشان دهنده فقدان جدیت این کشور است!

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در این باره ادعا کرد: مذاکرات وین اولین گام در مسیر طولانی برای بازگشت واشنگتن و تهران به تبعیت از توافق هسته ای است!

این در حالیست که شبکه تلویزیونی رویترز پیشتر اعلام کرد که نشست ایران و اعضای برجام (۱+۴) در شهر وین آغاز شده است.

هجدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور معاونان و مدیران سیاسی وزرای امور خارجه ایران، آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه، چین و «انریکه مورا» به نمایندگی از «جوزف بورل» مسؤل سیاست خارجی اتحادیه اروپا در وین آغاز شد.

توافقنامه هسته‌ای ایران با نام رسمی «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) در سال ۲۰۱۵ به امضای ایران و گروه ۱+۵ (ایالات متحده، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) و اتحادیه اروپا رسید.

طبق این توافقنامه، ایران مجاز به غنی سازی اورانیوم تا غنای ۳.۶۷ درصد است و در ازای آن، سایر طرف‌های امضاکننده این توافق ملزم به لغو تحریم‌های اقتصادی علیه ایران شدند.

به رغم رضایت تمام طرف‌ها از مفاد این توافقنامه، دولت ایالات متحده در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» در ۸ ماه می ۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشت ماه سال ۹۷) به طور یکجانبه از این توافق خارج شد و تحریم‌ها علیه ایران را دوباره وضع کرد که این اقدام واشنگتن در کنار انفعال طرف‌های اروپایی و عدم اقدام مستقلانه آنها در جهت جبران پیامدهای این خروج، مقامات تهران را واداشت تا طبق مادتین ۲۶ و ۳۶ برجام در روندی گام به گام تعهدات برجامی خود را کاهش دهند.

دولت جدید آمریکا در تلاش است تا وانمود کند به دنبال بازگشت به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران موسوم به برجام است؛ اما در عمل به بهانه‌های مختلف از انجام این کار سرباز می‌زند.

گفتنی است که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان اعلام کرده بود که تصمیم جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تعلیق اجرای پروتکل الحاقی کاملاً مطابق با متن برجام بوده و این تصمیم در راستای ادامه نقض توافق هسته‌ای از سوی آمریکا و انفعال سه کشور اروپاییِ متعهد در برجام در عمل به تعهداتشان صورت گرفته است.