فشارهای شرطی دشمن!

محمدکاظم انبارلویی،   3991209131
فشارهای شرطی دشمن!


رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار اعضاي مجلس خبرگان به موضوع مهم «فشارهاي شرطي دشمن» اشاره كردند و فرمودند: «نظام با فشارهاي شرطي دشمن روبه‌رو است. موضوع تحريم‌ها ازجمله آن‌ها است. يك فشار وارد مي كنند بعد مي گويند اين فشار را برمي‌داريم به شرطي كه شما فلان كار را بكنيد. اين چيز خطرناك و مهمي است. ممكن است گمراه كننده و هلاك كننده باشد. چه كار بايد كرد؟ علاج چيست؟ علاج فَاستَقِم كَما أُمِرتَ وَمَن تابَ مَعَكَ(1) است؛ بايستيد و مقاومت كنيد.»

مسئله‌شناسي و موضوع‌شناسي چالش‌هاي پيش روي انقلاب و تهديدهاي دشمن فوق العاده مهم است. ما بيش از 20 سال است سياست خارجي كشور را درگير همين مقوله«فشارهاي شرطي دشمن» كرده ايم. اگر قرار است با هر فشار دشمن ما يك امتياز نقد بدهيم و يك امتياز نسيه بگيريم چيزي ته حساب انقلاب و منافع ملي باقي نمي‌ماند. اين مسير غلطي است كه در برجام و قبل از آن طي كرديم.


ايستادگي و مقاومت اين معادله را معكوس مي كند. مصوبه قانوني مجلس در صيانت از منافع ملي و اقدام راهبردي براي رفع تحريم ها نشان داد، مي شود همين فشارهاي شرطي را به دشمن وارد كرد. بيانيه سه كشور اروپايي و نيز مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا نشان داد كه آن‌ها فشار از طرف ما را پذيرفته اند. بايد به فكر اين باشند كه تحريم ها را يا يكجا و يا يك به يك بردارند.


در واكنش هاي آن‌ها در كاهش تعهدات ايران و لغو و توقف پروتكل الحاقي اين سه كلمه بيشتر نمود دارد؛ «ما به شدت نگرانيم» يا آن‌ها اين حرف را قبول دارند واقعا نگران هستند و بايد اقداماتي انجام دهند كه از نگراني درآيند يا دروغ مي گويند و مي‌خواهند همچنان قاعده «فشارهاي شرطي» محفوظ بماند.


در قضيه كره شمالي ترامپ نشان داد دستگاه ديپلماسي خارجي آمريكا دروغ مي گويد آن‌ها نگران نيستند. اگر قرار بود نگران باشند بايد به هر قيمتي بود كره شمالي را از دستيابي به سلاح اتمي بازمي‌داشتند. آن‌ها نه تنها اين كار را نكردند بلكه با دادن علامت هايي كره شمالي را تشويق كردند حتما به سلاح هسته اي دست پيدا كند. 


الان هم موضوع و هم محمول فشار به كره شمالي منتفي است و ديگر سخني به ميان نمي‌آورند. اما در مورد ايران آن‌ها مطمئن هستند ما به سمت ساخت سلاح پيش نمي رويم لذا همچنان بر طبل فشارهاي شرطي مي كوبند. اكنون دولت و مجلس و مجموعه قواي كشور بر مبناي موضع صريح و صحيح رهبري به اين نقطه رهنمون شده اند. اول رفع تحريم‌ها، دوم راستي‌آزمايي آن هم بدون گفت‌وگو، بعد عمل به تعهدات و بازگشت به توافقات برجام.


از مجموعه مواضع آمريكا و اروپا فهميده مي شود آن‌ها سر سازگاري و عمل به تعهدات خود را ندارند. لذا يك فرصت تاريخي براي ايران پديد آمده است كه پيشرفت هاي هسته‌اي خود را بدون دغدغه جامعه جهاني طي كند.پيشرفت پزشكي، كشاورزي و ... ديگر رشته هاي علمي ما به‌ويژه در حوزه انرژي نياز به صنعت هسته اي دارد. ما بايد بدون ملاحظه در اين راه پيش رويم و گوش به هيچ تهديد، ترغيب وتحبيب دشمن ندهيم.


امروز جامعه جهاني پذيرفته است كه فعاليت‌هاي هسته اي ايران صلح‌آميز است. روسيه و چين نه‌تنها با اشرار جهاني همراهي ندارند بلكه ايران را محق به كاهش تعهدات و توقف پروتكل الحاقي طبق برجام مي دانند.
تحريم هاي ظالمانه آمريكا جواب نداده است. جايگاه اقتصاد ايران در جهان و مؤلفه‌هاي قدرت ملي به آمريكا اجازه نمي‌دهد به فكر فشارهاي بيشتر باشد.


آغاز فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران، پايان فشارهاي شرطي است و در اين مهم نمي توان شكي كرد. هر كس در اين شك كند يا كاسب تحريم است يا سَر و سرّي با دشمن دارد.


مصاحبه خوب اخير آقاي دكتر صالحي نشان مي دهد به لحاظ فني، مصوبه مجلس براي صنعت هسته‌اي ايران يك فرصت تاريخي است كه نظام پايه هاي قدرت ملي خود را مستحكم‌تر كند. دولت نبايد اين فرصت عظيم را از دست بدهد. لذا مي تواند با عمل دقيق و مسئولانه به مصوبه مجلس كارنامه مثبتي از خود باقي بگذارد و تا اندازه زيادي خسارت محض و دستاورد تقريبا هيچ در برجام را جبران كند.


پی نوشت:

1- سوره مبارکه هود آیه ۱۱۲