اصول تعریف شده ایران مقابل فشارهای واشنگتن به روایت المیادین

گروه جهان الف،   3991120153 ۲۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

در زماني كه ايران بر لزوم لغو تحريم‌های اعمال شده از سوی آمریکا و رد هرگونه شرايط جديدی براي بازگشت به توافق هسته‌اي تاکید می‌کند، رئیس جمهور جدید آمريكا سعي دارد فشارها بر تهران را افزايش دهد.

اصول تعریف شده ایران مقابل فشارهای واشنگتن به روایت المیادین

به گزارش الف به نقل از پایگاه خبری المیادین، از زمان ورود «جو بایدن» ، رئیس جمهور جدید آمریکا به کاخ سفید در 20 ژانویه ، چشم انداز روشنی توسط رهبرمعظم انقلاب اسلامی ایران مبتنی بر پایبندی قاطع تهران بر مواضع خود در خصوص توافق هسته ای ارائه شد.

پایگاه خبری مذکور تاکید کرد: رهبرمعظم انقلاب اسلامی ایران همچنین با اشاره به اظهارنظر مقام‌های اروپایی و آمریکایی درباره برجام و تحریم‌ها تأکید کردند: آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها حق هیچ‌گونه شرط ‌گذاری ندارند؛ زیرا تعهدات برجامی خود را نقض کردند و آن طرفی که باید شرط بگذارد جمهوری اسلامی است زیرا به تعهدات خود پایبند بود.

ایشان تأکید کردند: خطای محاسباتی آمریکا در قبال ایران ادامه دارد و همچنان درک و شناخت صحیحی از ملت ایران ندارند.

المیادین در ادامه تاکید کرد: رهبرمعظم  انقلاب اسلامی تحریم‌های بی‌سابقه با هدف از پا درآوردن ایران را نمونه دیگری از خطاهای محاسباتی آمریکا برشمردند .

بر اساس گزارش المیادین: از سوی دیگر «جو بایدن»، رئیس جمهور جدید آمریکا در پاسخ خبرنگار شبکه« سی بی اس » گفت که کشورش حاضر نیست برای بازگرداندن ایران به میز مذاکره تحریم‌ها را لغو کند و این موضوع را مشروط به توقف غنی سازی از سوی ایران  کرد. آیا هدف از سخنان جو بایدن سیاه‌نمایی و افزایش فشار علیه ایران  است؟ یا اینکه تلاشی برای انسداد مسیرهای بازگشت به توافق هسته‌ای است؟

در زمینه مذاکرات انرژی هسته‌ای موضع آمریکا با کشورهای اروپایی یکی است و در مقابل نیز موضع ایران با روسیه نیز یکسان است و زمینه تنش و اصطکاک میان ایران و روسیه با آمریکا و کشورهای اروپایی وجود دارد که در بسیاری از زمینه‌ها دچار اختلاف می‌شوند.

المیادین در ادامه گزارش نوشت:آمریکا و ایران هردو اصرار دارند که به گفت‌وگوی انرژی هسته‌ای باز نخواهند گشت، بدین ترتیب توپ در زمین واشنگتن باقی خواهد ماند، چرا که این کشور به تعهداتش در دوران « دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا پای‌بند نبود و این همان‌چیزی است که آمریکایی‌ها خودشان بدان واقف هستند و رسانه‌های آمریکایی نیز آن را اعلام می کنند.

این پایگاه خبری نوشت: در همین راستا نشریه آمریکایی «پولیتیکو » نوشت: در شرایط سیاسی کنونی، رد پیشنهاد آمریکا از سوی ایران( اینکه اول ایران به تعهداتش عمل کند)، موضوعی قابل درک است و دولت دونالد ترامپ اعتبار دیپلماتیک آمریکا را نه تنها در مورد توافق هسته ای بلکه در ارتباط با طیف وسیعی از توافقهای بین‌المللی از بین برد.

 

در این گزارش آمده است: پولیتیکو در ادامه نوشت: در حالی که نه تهران و نه واشنگتن قصد ندارند اولین طرفی باشند که به تعهدات کامل به توافق بازگردند، بایدن باید راهی بیابد که ماهرانه و دشوار باشد، اینکه هر دو طرف را به بازگشت به تعهداتشان در آن واحد سوق دهد. این رویکرد ممکن است خوشایندترین گزینه باشد، اما مستلزم مذاکرات فنی قابل توجه بین دو طرف است.

المیادین در ادامه تاکید کرد: خبرگزاری بلومبرگ  نیز اعلام کرد که دولت جو بایدن در راستای احیای برجام در حال بررسی راه‌هایی برای کاهش فشار مالی بر ایران بدون برداشتن تحریم‌هاست و برخی از گزینه‌هایی که مقام‌های آمریکا در حال بحث بر سر آنها هستند عبارت است از حمایت از ارائه وام صندوق بین المللی پول به ایران برای مقابله با کرونا و کاهش تحریم‌هایی که مانع ارائه کمک‌های بین المللی برای مقابله با کرونا در ایران شده است.

بر اساس این گزارش: در همین راستا « داگ باندو» تحلیلگر امور سیاسی و بین‌المللی در انستیتوی کاتو اعلام کرد : ازآنجا که واشنگتن به تعهدات خود عمل نکرده نمی‌تواند شرایطی را تعیین کند.

باندو در گفت و گو با المیادین گفت آنچه ما از اظهارات می‌بینیم نوعی مذاكره میان رهبران آمریکا و ایران است و تحریم های اعمال شده توسط ترامپ علیه ایران اقدام دولت بایدن برای بازگشت به توافق هسته‌ای را دشوار کرده و دونالد ترامپ مسئول هرج و مرجی است که امروزه در آن قرار داریم و دولت بایدن می‌داند که ترامپ با خروج از توافق هسته‌ای اشتباه بزرگی را مرتکب شده است.

المیادین تاکید کرد: باندو در خصوص موضع اروپا در مقابل توافق هسته‌ای خاطر نشان کرد:اروپایی‌ها موضع مستقلی از دولت ترامپ در برابر ایران و توافق هسته‌ای اتخاذ کرده‌اند.

پایگاه خبری المیادین در ادامه این گزارش اعلام کرد: «دکتر محمد مهدی شریعتمدار» کارشناس امور ایران و منطقه ، با سخنان باندو موافقت و تأکید کرد که طرف خارج از توافق هسته‌ای نمی تواند شرایط را برای ایران تعیین کند و فشارهایی که بایدن می‌خواهد بر ایران اعمال کند چگونه‌ است؟ وی در ادامه خاطر نشان کرد که  تحریم‌های آمریکا فقط به ایران و روسیه محدود نشد؛ بلکه به هم پیمانان اروپایی آمریکا نیز رسید و ایران ثابت کرده است که تحت فشار آمریکا نیست.شریعتمدار در ادامه اظهار داشت که ایران در بسیاری از پرونده‌ها ، به ویژه پرونده تحریم های ایالات متحده ، با روسیه هماهنگی مداوم دارد.

«یلنا سوپونینا»تحلیل‌گر انستیتو پژوهش‌های راهبردی روسیه نیز در گفت‌وگو با المیادین اعلام کرد: روسیه هیچ فشاری را از جانب آمریکا نمی‌پذیرد.

 پایگاه خبری المیادین در پایان گزارش نوشت: ایران و رهبران آن با حمایت روسیه در انتظار هر موضع جدیدی از سوی دولت جدید آمریکا هستند که البته به تنش میان دو طرف تهران و واشنگتن منجر خواهد شد. ایران کماکان بر شرایط خود برای آمریکا مبنی بر برداشتن تحریم‌ها مصمم است، چرا که دولت ترامپ تعهدات برجامی خود را نقض کرده است.