۱۰۲۸ کلمه در خصوص یک پرونده پلیسی - معمایی

اجتماعی،   3991029092 ۱۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

چه کسی برای اولین بار نام  منصوری را به عنوان یکی از متهمین پرونده اکبر طبری رسانه ای کرد؟!

۱۰۲۸ کلمه در خصوص یک پرونده پلیسی - معمایی

پرونده اکبر طبری هم به واسطه جایگاه او در ساختار اجرایی قوه قضائیه، هم برخورد شفاف با یک فساد شبکه¬ای در درون دستگاه قضا که توسط خود عدلیه کشف و پیگیری شد، برای دستگاه رسانه ای و تبلیغاتی ضدِ جمهوری اسلامی، موضوعی دشوار و نحوه مواجه با آن سخت و پیچیده بود.

از همین رو این شبکه رسانه‌ای از همان ابتدا تلاش کرد با ضریب بالا دادن به حواشی پیرامون پرونده، اصل موضوع را به حاشیه برده و  با چالش روبرو کند تا مبادا حجم بالای تبلیغات قبلی در خصوص عدم اراده¬ی قاطع در نظام و دستگاه قضائی برای برخورد حقیقی با دانه درشت های منسوب به حاکمیت زیر سوال رود!
یکی از مهم ترین سوژه های حاشیه ای که دستگاه رسانه ای ضد انقلاب هنوز هم آن را رها نکرده، ماجرای مرگ مشکوک غلامرضا منصوری است.قاضی بازنشسته و متهم ردیف نهم پرونده اکبر طبری که نامش به اتهام دریافت رشوه،  در دادگاه و کیفر خواست مطرح شده بود.

منصوری  قبل از شروع روند رسیدگی به پرونده، به بهانه درمانِ بیماری از کشور خارج و بعد از مطرح شدن نامش به عنوان یکی از متهمین این پرونده در حالی که مدعی بود قصد بازگشت به ایران را دارد در رومانی به طرز مشکوکی جان باخت، هرچند پلیس و سیستم قضائی کشور رومانی به صورت رسمی علت مرگ او را  خودکشی اعلام کردند.

حالا دستگاه رسانه ای مخالف جمهوری اسلامی،  پس از ماه از حادثه مرگ او موضوع را همچنان با هدف اثبات یک فرضیه دنبال و دائما تکرار می‌کنند.

 این فرضیه عبارت است از اینکه جمهوری اسلامی به واسطه این که قاضی منصوری اطلاعات مهمی در اختیار داشته علاقه ای به بازگشت او به کشور و برگزاری محاکمه نداشته و به همین دلیل او را در یک فرایند پیچیده امنیتی در کشور رومانی مورد سوءقصد قرار داده و به قتل رسانده است!.

این رسانه ها هر روز نیز برای اثبات این فرضیه و تکرار و تثبیت آن در ذهن مخاطب،  داستان‌های جدید متوهمانه یا هیجان انگیزی مطرح می‌کنند؛ از ادعای بلند شدن و زنده شدن جنازه¬ی او در آمبولانس گرفته تا تاکید بر عدم تناسب وزن و ظاهر جنازه با مشخصات قبلی منصوری بدون توجه به تاثیرات بیماری در وزن و ظاهر ماههای اخر زندگی او تا گزارش دستپاچه خبرنگار شبکه لندن سعودی که حتی نام سخنگوی قوه قضائیه را هم نمی داند و به اشتباه به کار می برد  و گفت و گوهای سریالی با منابع نامشخص او و این اواخر هم ادعای ارتباط دو زن با وی و شکنجه و قتل! .

داستان‌های مخاطب پسندی که همه و همه به هیجان انگیزتر شدن این فیلمنامه پلیسی - معمایی  کمک می¬کنند.

اما حل این معمای به ظاهر پیچیده و واکاوی نقش جمهوری اسلامی در مرگ غلامرضا منصوری با طرح و پاسخ به چند سوال ساده، شدنی و آسان خواهد بود:

1)  چه کسی برای اولین بار نام  منصوری را به عنوان یکی از متهمین پرونده اکبر طبری رسانه ای کرد؟ ضد انقلاب یا خودِ دستگاه قضائی؟ جواب این سوال جالب است، نام منصوری برای اولین بار در کیفرخواست اکبر طبری و از زبان نماینده دادستان در جلسات دادگاه  مطرح شد و نه هیچ فرد یا رسانه دیگری!.

2)   زمانی که پاسخ سوال اول را بدانیم، این سوال نیز پیش خواهد آمد که جمهوری اسلامی اگر نسبت به اطلاعات موجود، نزد منصوری نگران بود اصولا چه لزومی داشت نام او را به عنوان یکی از متهمین پرونده، طرح یا در کیفر خواست به عنوان یک سند قضائی به آن اشاره نماید؟! آن هم در شرایطی که می¬دانست منصوری در ایران نیست و دسترسی به او نیز چندان آسان نخواهد بود.

3)  سوال بعدی در مورد نقش و جایگاه منصوری در ساختار پرونده اکبر طبری است، بر اساس آنچه در کیفرخواست پرونده مطرح شده، منصوری به عنوان متهم ردیف 9 ، اتهامی تحت عنوان  دریافت 500 هزار یورو رشوه از نجفی متهم ردیف 2  داشته که از قضا او نیز متواری و در خارج از کشور به سر می‌برد، در واقع منصوری جایگاه چندان مهمی در پرونده اکبر طبری و روند رسیدگی به آن نداشته که مثلا شخص یا اشخاصی بخواهند با هدف اخلال در روند رسیدگی به این پرونده او را به قتل رسانند و از پرونده حذف کنند، چه اینکه در همین پرونده و در کنار منصوری نام قضات مشهور و موثر دیگری همچون علیزاده و قاسم زاده مطرح می‌شود که اتفاقا جایگاه مهم تری از منصوری هم داشته و متهمین ردیف 6 و 7 پرونده بودند، اما بدون هیچ سناریوی پلیسی - معمایی محاکمه و محکوم به 10 سال حبس شده اند!.

4)  سوال بعدی مربوط به نحوه مرگ منصوری و حواشی قبل از آن است، همانطور که قبلا در رسانه ها نیز اعلام شده، منصوری بر اساس پیگیری سیستم قضائی ایران و از طریق اینترپل در بخارست بازداشت می‌شود، اما در حالی که مذاکرات برای استرداد او در جریان بوده ناگهان خبر آزادی‌اش منتشر و در فاصله چند روز نیز خبر حودکشی اش رسانه ای می‌شود، سوال این است چرا رسانه های علاقه مند به این داستانِ معمایی، هیچ وقت از هیچ مقام قضائی یا پلیسی و امنیتی رومانی در مورد چرایی آزادی منصوری پیگیری نمی‌کنند؟ .

یا چرا هیچ گاه این سوال مطرح نمی‌شود که دولت رومانی چرا بعد از آزادی منصوری از او مراقبت و حفاظت لازم را به عمل نیاورده است؟ 

اصولا چرا هیچ رسانه‌ای از دولت رومانی که قانونا مسئول مرگ این شهروند ایرانی در کشور خود است سوالی نمیپرسد و چرا در حالی که آنها رسما اعلام کرده اند علت مرگ خودکشی بوده  خبرنگاران این رسانه ها از دولت رومانی جویای حقیقت در مورد مستندات خودکشی منصوری نمی¬شوند و انگشت اتهام را از همان ابتدا به سمت جمهوری اسلامی نشانه می¬گیرند؟.

5)  مهم ترین و البته آخرین سوال اینکه مرگ غلامرضا منصوری به نفع چه کسی تمام شده است؟ به نفع جمهوری اسلامی که خود نام او را مطرح کرده، خواستار دستگیری، استرداد و محاکمه اش بوده یا فی المثل به نفع دستگاه های جاسوسی غربی که با مرگ او توانسته‌اند یک سناریوی پلیسی رسانه ای را پیش برده و پرونده مهمِ اکبر طبری را تحت الشعاع قرار دهند؟!.