میزان ضرر اقتصادی هر خانوار ایرانی، به‌دلیل مصرف «مرغ درشت»

اقتصادی،   3991024135 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار
میزان ضرر اقتصادی هر خانوار ایرانی، به‌دلیل مصرف «مرغ درشت»

هر خانوادۀ ایرانی، سالانه به‌دلیل مصرف مرغ‌های درشت مبالغی متضرّر می‌شوند. این مبلغ چقدر است؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی الف، اخیراً یک آزمایش ساده توسط یک خبرنگار در رسانه‌ها بازتاب گسترده‌ای داشت که نشان داد مرغ‌های درشت حدود 3.5درصد گوشت کمتری می‌دهند. حجم بالای چربی و دورریز، و استخوان‌های به‌نسبت درشت‌تر، عامل این مسئله به نظر می‌رسد.

از سوی دیگر، معاون وزیر جهادکشاورزی مصرف گوشت مرغ کشور را مجموعاً 2.7میلیون تن در سال 1400 می‌داند. البته، گرایش روزافزون مردم به گوشت مرغ بجای انواع دیگر گوشت هم، ممکن است موجب شود مصرف پروتئین مرغی در کشور طی سال آینده، بیش از آمارهای اعلامی باشد. با این وجود اگر سرانۀ مصرف مرغ در کشور را با اتکاء به همین رقم 2.7 میلیون تن، حدود 31 کیلوگرم درنظر بگیریم، ارقام زیر به دست می‌آید:

• سرانۀ مصرف هر نفر در سال: 31 کیلوگرم
• سرانۀ مصرف هر خانوادۀ 4 نفره در سال: 124 کیلوگرم
• قیمت گوشت مرغ خریداری شده توسط هر خانواده در سال : 124*20هزار تومان = 2480000تومان
• 3.5درصد از این عدد: 86800تومان

بر این اساس، همین تدبیر سادۀ «خرید مرغ‌های باصطلاح سایز یا متوسط ‌جثه»، جدا از سلامتی افزون‌تر و کاهش آنتی‌بیوتیک مصرفی، می‌تواند به اقتصاد خانوارهای ایرانی هم به اندازۀ 3.5درصد کمک کند.