ته‌ستون‌های کشف شده تخت‌جمشید؛ به جا مانده‌ از شهر پارسه

اجتماعی،   3991001114

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید، ضمن تایید کشف ته‌ستون‌های تخت‌جمشید، آن را از بقایای شهر پارسه دانست و از انتقال آن به تخت‌جمشید خبر داد.

ته‌ستون‌های کشف شده تخت‌جمشید؛ به جا مانده‌ از شهر پارسه

به گزارش فارس، در پی انتشار خبری مبنی بر کشف ته‌ستون‌های باقی‌مانده از تخت‌جمشید در یک منزل مسکونی در روستای حصار دشتک شهرستان مرودشت خبرنگار فارس این موضوع را از سوی مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید و فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی فارس پیگیری کرد.

حمید فدایی در این زمینه اظهار داشت: ته‌ستونی که در روستای حصار دشتک طی روزهای اخیر کشف شده مربوط به بقایای شهر پارسه است.

وی با اشاره به اینکه به طور کلی در دشت مرودشت از این آثار بسیار فراوان است، گفت: اینها بقایای شهر پارسه هستند که ممکن است بعد از سال‌ها در اثر انجام عملیات کشاورزی و شخم زدن از زیر خاک به دست آیند.

مدیر پایگاه جهانی تخت‌جمشید با اشاره به اینکه مردم روستاهای شهرستان مرودشت پس از کشف این آثار اطلاع‌رسانی می‌کنند، گفت: در برخی موارد هم مشاهده شده است که به دلیل عدم اطلاع نسبت به ارزش تاریخی و مطالعاتی این آثار، اطلاع‌رسانی صورت نمی‌گیرد، گاهی نیز ممکن است فرد کشف کننده، ترس این موضوع را داشته باشد که در مظان اتهام قرار گیرد، بنابراین اینها مواردی است که مانع از اطلاع‌رسانی توسط مردم می‌شود.

فدایی با اشاره به اینکه بسیاری از این قطعات در گذشته در معماری روستاها استفاده می‌شده است، افزود: در گذشته در بسیاری از موارد مشاهده شده است که روستائیان از سنگ‌های موجود در تخت جمشید برای معماری منازل خود استفاده می‌کردند بنابراین مأموران یگان‌های حفاظتی ما به همه جا سرکشی کرده و گزارشاتی را نسبت به استفاده از این قطعات در ساخت و سازها دریافت کرده و اگر قطعاتی تاریخی و دارای ارزش باشد آنها را تخت‌جمشید منتقل می‌کنند.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید ادامه داد: در حال حاضر در تخت‌جمشید مجموعه‌ای از این ستون‌ها را داریم که حدود هفتاد تا هشتاد سال پیش منتقل شده اند که وقتی در یک مجموعه قرار گیرند ارزش مطالعاتی آنها بیشتر است.

وی همچنین پایین بودن سطح آگاهی مردم را یکی از دلایل عدم اطلاع‌رسانی مردم نسبت به کشف این آثار عنوان کرد و گفت: مردم در جریان باشند که ارزش تاریخی و مطالعاتی این سنگ‌ها به گونه‌ای است که مجموعه آنها در کنار هم ارزشمندتر است.

فدایی با تاکید بر ارزش مطالعاتی این سنگ‌ها و ستون‌ها گفت: در برخی موارد نیز اگر افراد یابنده به دلالان عتیقه برحورد کنند، ممکن است نفع مالی هم برایشان داشته باشد اما مهم‌ترین ارزش این سنگ‌ها به دلیل مطالعه آنها است.

در ادامه فرمانده یگان حفاظتی میراث فرهنگی فارس نیز گفت: مردم دشت مرودشت در سال‌های گذشته و پیش از اینکه تخت‌جمشید به وضعیت حفاظتی فعلی در آید یعنی حدود هفتاد و هشتاد سال پیش برای ساخت‌و‌سازهای منازل خود از سنگ‌های تخت‌جمشید استفاده می‌کردند.

محمدرضا بهمنی‌نژاد گفت: در این راستا پیدا شدن این سنگ‌ها و ستون‌ها امری طبیعی است و این ته ستون نیز چند روز پیش در باغ شخصی روستای حصار دشتک کشف و به تخت‌جمشید انتقال داده شد.