رأی منفی نمایندگان به افزایش ظرفیت کمیسیون‌ها

گروه سیاسی الف،   3990905022

نمایندگان مردم در خانه ملت با طرحی که به موجب آن ظرفیت کمیسیون ها جهت ورود نمایندگان جدیدالورود به آنها، افزایش پیدا می کرد، مخالفت کردند.

رأی منفی نمایندگان به افزایش ظرفیت کمیسیون‌ها

به گزارش خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه 5 آذر) مجلس شورای اسلامی  در جریان بررسی گزارش کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس در مورد طرح دوفوریتی الحاق یک تبصره به ماده 37 قانون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با کلیات این طرح مخالفت کردند.

براساس این گزارش سمیه محمودی سخنگوی کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در توضیح این طرح گفت: در ماده واحده این طرح آمده است که یک تبصره به عنوان تبصره(5) به ماده (37) قانون آئین نامه داخلی، بدین شرح الحاق می شود؛ در هر دوره مجلس پس از تشکیل کمیسیون ها، نمایندگان منتخب در مرحله دوم انتخابات یا میان دوره ای، مطابق این ماده تعیین امتیاز و رتبه بندی می شوند و چنانچه امتیاز هرکدام، درکمیسیون مورد تقاضا از امتیاز آخرین عضو همان کمیسیون بالاتر باشد، هیئت مشترک روسای شعب و هیئت رئیسه مجلس می تواند، سقف تعداد اعضای آن کمیسیون را حداکثر تا دو نفر افزایش دهد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه هر تغییری در آیین نامه داخلی مجلس نیاز به دوسوم آرا دارد و این تغییر فقط مختص نمایندگان جدیدالورود در دور دوم انتخابات مجلس یازدهم نخواهد بود و تغییری دائمی در آیین نامه مجلس است از نمایندگان تقاضا دارم مشارکت گسترده ای برای تغییر ظرفیت کمیسیون ها جهت استفاده بهتر از تخصص نمایندگان صورت گیرد.

در ادامه محمدرضا صباغیان بافقی در مخالفت با این طرح عنوان کرد: نمایندگان با استفاده از ظرفیت نمایندگان جدیدالورود مخالفتی ندارند، بلکه ما تاکید داریم که از ظرفیت نمایندگان قبلی که متقاضی ورود به کمیسیون های پرمتقاضی بودند نیز استفاده شود. با این تغییر آیین نامه، شرایط فقط برای نمایندگان  جدیدالورود به مجلس فراهم می شود و حق نمایندگان قبلی تضییع می گردد.

محمود احمدی بیغش نیز در مخالفت با این طرح نیز با تاکید بر اینکه ما مخالف ورود نمایندگان جدید به کمیسیون ها نیستیم و معتقدیم از ظرفیت این عزیزان باید استفاده شود، گفت: پیشنهاد من این است که نمایندگان جدید به کمیسیون هایی که ظرفیت خالی دارند، مانند کمیسیون قضایی و فرهنگی ملحق شوند، نه اینکه متقاضی ورود به کمیسیون هایی که ظرفیت آنها تکمیل است مانند کمیسیون برنامه و بودجه باشند.

وی با بیان اینکه تعادل باید در مجلس برقرار شود، اضافه کرد: مجلس نسبت به کل کشور مسئول است و هر نماینده، در قبال همه مسائل کشور وظیفه دارد. خواهش من این است که نمایندگان جدیدالورود ایثار کرده و درصدد تغییر قانون برای ورود به کمیسیون دلخواه خود نباشند.

در ادامه محمد علی پور در موافقت با طرح دوفوریتی الحاق یک تبصره به ماده 37 قانون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی افزود: ما نباید به این دلیل که نمایندگان جدیدالورود به دلیل بروز شرایط خاص بیماری کرونا در ورودشان به مجلس تاخیر به وجود آمد، حق آنها در ورود به کمیسیون های تخصصی را نادیده بگیریم. در متن پیشنهادی این طرح قید شده که امتیاز این نمایندگان باید از نفر آخری که در یک کمیسیون وارد شده است، بیشتر باشد، لذا از تخصص این عزیزان به نفع احسن استفاده می شود.

کیومرث سرمدی نیز در موافقت با طرح مذکور، ورود نمایندگان دور دوم به کمیسیون های تخصصی را حق این نمایندگان دانست و تصریح کرد: ما باید اقدامی کنیم که این نمایندگان در حوزه تخصصی خود موثر و راهگشا باشند، اگر تخصص فردی در امور کشاورزی است و به او تاکید کنیم که در کمیسیون قضایی حاضر شود، کارایی کمیسیون و نماینده را پایین آورده ایم. تاخیر ورود نمایندگان به مجلس نباید مانع استفاده از تخصص این عزیزان شود.