تلف شدن «توله‌خرس سیاه آسیایی» در باغ پرندگان

گروه اجتماعی الف،   3990521163

یک قلاده توله خرس سیاه آسیایی به‌دلیل سهل‌انگاری کارگران پارک طبیعت شهرداری بندرعباس (باغ پرندگان) تلف شد.

به گزارش فارس، یک قلاده توله خرس سیاه آسیایی به‌دلیل سهل‌انگاری کارگران پارک طبیعت شهرداری بندرعباس (باغ پرندگان) تلف شد.

توله خرس سیاه آسیایی با نام کاریزا ۲۲ اردیبهشت ماه سال ۹۷ در شهرستان رودان پیدا شد و برای نگهداری در اختیار مجموعه پارک طبیعت بندرعباس (باغ پرندگان) قرار گرفت.

این توله خرس طی دو سال گذشته با تغذیه مناسب رشد بسیار خوبی داشت ولی متاسفانه به‌دلیل یک سهل‌انگاری تلف شد.

بر اساس اعلام مسؤولان پارک طبیعت بندرعباس، طناب استفاده شده برای درب دوم قفس به دور گردن توله خرس پیچیده و با توجه به اینکه هیچ کارگری هم در زمان حادثه در محل حضور نداشته، توله خرس به‌دلیل خفگی تلف شده است.

شهرستان رودان در استان هرمزگان یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های این گونه ارزشمند در کشور است. در چند سال اخیر تعداد مشاهدات مستقیم، دیده شدن نمایه‌هایی مانند رد پا و مدفوع و گزارش‌های مردمی از خرس سیاه آسیایی و پلنگ در شهرستان افزایش مستمری داشته‌است.

بر اساس بررسی‌های به عمل آمده به نظر می‌رسد این امر بیش از آن که حاصل افزایش تعارض میان انسان و این دو جانور ارزشمند باشد، نتیجه افزایش جمعیت به‌علت بهبود شرایط زیستی آن‌ها است.

خرس سیاه آسیایی بارها در ارتفاعات شهرستان بشاگرد در شرق هرمزگان و همچنین کوهشای احمدی در شمال این استان دیده شده است.

به گزارش فارس، خرس سیاه آسیایی یکی از گونه‌های آسیب‌پذیر در جهان است که زیرگونه بلوچی، که پراکندگی آن محدود به پاکستان و جنوب شرقی ایران در سه استان هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان است زیرگونه‌ای به شدت در معرض خطر انقراض است.

خرس سیاه آسیایی براساس قوانین سازمان حفاظت محیط زیست در زمره گونه‌های در خطر انقراض می‌باشد. تخریب و جزیره‌ای شدن زیستگاه ها، شکار و زنده گیری توله‌ها مهمترین عوامل ازبین رفتن این گوشتخوار در ایران به شمار می‌رود. به صورت جهانی در طبقه (VU) IUCN قرار دارد، ولی در ایران در طبقه CR است. در پیوست I کنوانسیون (CITES) است. درمورد این گوشتخوار کمتر مطالعه شده و حفاظت از آن در محدوده پراکنش محدود آن نیازمند برنامه ریزی و اقدامات جدی می‌باشد.

خرس سیاه آسیایی از نظر اهمیت حفاظت در کشورما پس از یوزپلنگ و در رتبه دوم قرار دارد. تعارض بین خرس سیاه و انسان بیشترین تهدید گزارش شده در ایران است. تشکیل کمیته ملی حفاظت از خرس در سازمان حفاظت از محیط زیست یکی از این اقدامات است که حفاظت از خرس را برعهده دارد.