هلند خواستار مشخص شدن سرنوشت ۱۰ هزار فرد مفقود در لیبی شد

گروه جهان الف،   3990501187

در حالی که دولت وفاق ملی لیبی از کشف یک گور جمعی جدید در این کشور خبر می‌دهد سفیر هلند در طرابلس هم بر ضرورت مشخص شدن سرنوشت ۱۰ هزار فرد مفقود شده در لیبی تاکید کرد.

به گزارش فارس، کمیته دولتی جستجوی مفقودین در لیبی از کشف یک گور جمعی جدید در شهر «ترهونه» و بیرون کشیدن بقایای هفت جسد از آن خبر داد.

نیروهای دولت وفاق ملی لیبی در هفته‌های اخیر چندین گور جمعی در ترهونه یافته‌اند. این شهر  به عنوان مرکز عملیات و تأمین شبه نظامیان حفتر مورد استفاده قرار می‌گرفت که خرداد ماه گذشته به کنترل نیروهای دولت لیبی درآمد و گفته می‌شود که نیروهای حفتر، مرتکب جنایات متعددی علیه ساکنان این شهر شده‌اند.

در همین حال بر اساس گزارش خبرگزاری آناتولی، هلند امروز چهارشنبه خواستار پاسخگویی و افشای حقیقت در مورد 10 هزار فرد مفقود شده در لیبی شد.

«لارس تومرز» سفیر هلند در لیبی در صفحه کاربری خود در توئیتر گفت: «یک کارگروه موسوم به کارگروه برلین به ریاست وزارتخانه‌های خارجه هلند و سوئیس و نمایندگی سازمان ملل در حمایت از لیبی، امروز اهمیت موضوع افراد مفقود شده در لیبی را بررسی کرد».

وی افزود: «تعداد مفقودین لیبیایی 10 هزار نفر تخمین زده می‌شود. این امر نیازمند پاسخی است که مسئولیت پذیری و حقیقت را تضمین کرده و به توقف چرخه دیگری از خشونت و انتقام منجر شود.».

بر اساس اعلام منابع رسمی در لیبی شبه نظامیان تشکیلات موسوم به ارتش ملی لیبی به فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر از زمان حمله خود به طرابل در چهارم آوریل 2019 تاکنون مرتکب جنایات جنگی و غیر انسانی بی شماری شدند.

این جرایم شامل قتل، آدم ربایی، ناپدید شدن اجباری، شکنجه و مجبور کردن ده‌ها هزار نفر برای فرار از خانه‌هایشان است و این علاوه بر گورهای جمعی و کاشت مین در خانه‌ها و مناطق مسکونی است.

به دنبال سرنگونی معمر القذافی در سال ۲۰۱۱، دولت جدید لیبی تحت توافقی سیاسی به رهبری سازمان ملل در سال ۲۰۱۵ تشکیل شد. از آوریل سال ۲۰۱۹ نیروهای تحت فرماندهی خلیفه حفتر با این دولت که ترکیه با آن اعلام همبستگی کرده، در جنگ قدرت هستند.

به رغم اینکه دولت وفاق لیبی به ریاست «فایز السراج» مورد حمایت اروپا، آمریکا و سازمان ملل است، ولی مصر، عربستان سعودی، امارات و یونان، از دولت موازی مستقر در بنغازی حمایت سیاسی و نظامی می‌کنند.

ژنرال حفتر از ۱۵ فروردین سال ۱۳۹۸ با چراغ سبز عربستان سعودی و حمایت سیاسی و تسلیحاتی این کشور و کشورهای عربی مصر و امارات درصد تصرف شهر طرابلس (پایتخت رسمی لیبی و محل استقرار دولت سراج) برآمد ولی با ورود نظامی ترکیه و حمایت‌های قطر این حملات بی‌نتیجه ماند و طی چند ماه گذشته نیروهای حفتر متحمل شکست‌های سنگینی شده‌اند.