با شیوع ویروس کرونا و شدت گرفتن شمار قربانیان این ویروس بازار شایعات داغ شده و تشخیص درست از نادرست را با مخاطرات بسیاری همراه کرده است. روزانه اظهارنظرهای متفاوتی از طریق شبکههای اجتماعی به سمع و نظر ما میرسد و اغلب بی آنکه بدانیم این اظهارنظرها مورد تایید منابع رسمی است یا خیر آن را میپذیریم. یکی از مهم ترین مسائل مطرح شده در این حوزه، سفارش غذا از رستورانها است. محققان در مورد سفارش غذا از رستورانها چه نظری دارند؟
پرفسور بلومفیلد به شبکه جهانی بیبیسی میگوید: «برای کم کردن خطر آلودگی، بهتر است بستهبندی مواد غذایی را باز کرده و آن را دور بریزید. بعد غذا را در ظروف خانگی تمیز و مناسب ریخته و قبل از خوردن دست خود را با دقت بشویید. در شرایط فعلی شاید بهتر باشد غذای داغ و تازه پخته از رستوران سفارش دهید و از غذاهای خام و سرد صرف نظر کنید.»
او در ادامه تاکید میکند که خطر انتقال این ویروس از راه غذا ناچیز است و سفارش غذا از رستوران در صورت رعایت روشهای صحیح آمادهسازی و پخت غذا هیچ خطری ندارد. برای افراد محتاط یا آسیبپذیر، تهیه و پخت دقیق بهتر است. مثلا اگر پیتزا سفارش دادهاید، برای اطمینان خاطر بیشتر، آن را قبل از خوردن دو دقیقه در مایکروویو بگذارید.
به گزارش سیانان، پروفسور ایان ویلیامز، رئیس شاخه کنترل شیوع و پیشگیری مراکز امریکا، در یکی از وبینارهای اخیر خود تاکید کرده است که ویروس کرونا از طریق غذا منتقل نمیشود.
سیانان همچنین به نقل از بنجامین چاپمن، استاد و متخصص سلامت مواد غذایی در دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، مینویسد که بستهبندی غذا به احتمال بسیار ناچیزی میتواند ناقل ویروس باشد و خطر انتقال ویروس از این طریق بسیار کمتر از راههای اصلی انتقال ویروس است.
پس از شیوع ویروس کووید-19، مواد کنسروی و منجمد به صورت بی رویه ای خریداری و مصرف شدند. با توجه به استفاده از مواد نگه دارنده در این محصولات و خطری که این مواد برای سلامتی بدن ایجاد می کنند، خرید آن ها راهکار مناسبی به نظر نمیرسد.
بنابراین اگر به هر دلیلی امکان طبخ غذا برایمان وجود ندارد سفارش غذا از رستورانهای مورد اعتماد و برندهای معتبر راهکار طولانیمدت مناسبتری به نظر میرسد. در حال حاضر رستورانها تنها اقدام به عرضه غذای بیرونبر میکنند. میتوانیم غذا را به صورت تلفنی یا اینترنتی سفارش دهیم، بعد از تحویل توسط پیک، آن را به ظروف تمیز منتقل و مجددا گرم کنیم، در تمام این مراحل شستن مکرر دست به خصوص پیش از میل غذا فراموش نشود.
در رفتوآمد، جابهجا کردن پول و سایر نیازهای روزمره خود نیز باید سعی کنید که بیش از گذشته هوشمند زندگی کنید و امور خود را با استفاده از خدمات آنلاین به انجام برسانید. این خدمات آنلاین حتی شامل مشاورههای پزشکی و روانپزشکی و ورزش هم میشود. این روزها بسیاری از باشگاههای ورزشی اقدام به برگزاری کلاسهای آنلاین میکنند. تا زمان حل بحران شیوع ویروس کورونا راه پرچالشی پیش روی ماست که با انتخابهای هوشمند خود میتوانیم به سلامت از آن گذر کنیم.
به گزارش خبر آنلاین سخنگوی دپارتمان کشاورزی ایالات متحده آمریکا در این رابطه به هافینگتن پست میگوید: «هنوز هیچ گزارشی ارائه نشده است که نشان بدهد، این ویروس میتواند از طریق غذا یا مواد غذایی یا بستهبندی غذیی منتقل شود.»
بنژامین چاپمن، استاد امنیت غذایی در دانشگاه کارولینای شمالی، در این رابطه توضیح میدهد: «به این دلیل که عفونت ابتدایی این ویروس در بخش تنفسی ایجاد میشود، احتمال ابتلا به آن بسیار کم است. ما در گذشته هیچ مدرکی مبنی بر این که ویروسهای تنفسی میتوانند از طریق مواد غذایی منتقل شوند، مشاهده نکردیم.»
بخش سلامت سایت دانشگاه هاروارد هم در این رابطه نوشته است: «ما هنوز در حال یادگیری نحوه انتقال کروناویروس هستیم و هنوز نمیتوانیم با قطعیت بگوییم انتقال کروناویروس از طریق مواد غذایی غیرممکن است، اما اگر چنین اتفاقی رخ بدهد با یک شرایط استثنایی و نه یک قانون روبرو میشویم. اگرچه کروناویروس و دیگر ویروسهای مشابه آن در مدفوع انسان بیمار مشاهده شده است، پس نمیتوانیم انتقال ویروس از طریق غذای آلوده را به طور کلی رد کنیم. اگرچه با پختن غذا احتمالا ویروس کشته میشود.»
همچنین ،مارتا هوگاس، سازمان بهداشت غذای اروپا اظهار داشت: در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی اینکه مواد غذایی عامل انتقال ویروس هستند وجود ندارد. وی افزود :"تجربه های شیوع بیماری های قبلی ازویروس هایی شبیه با کرونا ، مانند سندروم سارس و مرس ، نشان می دهد که انتقال هیچکدام از آنها از طریق مصرف مواد غذایی انجام نشده است. در حال حاضر نیز ، هیچ مدرکی مبنی بر انتقال کرونا ویروس از طریق مواد غذایی وجود ندارد. "