مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان: احداث برخی خانه‌های آسیب‌دیده از سیل به مرحله سقف رسید

گروه سیاسی الف،   3990111114

مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان با بیان اینکه احداث برخی واحدهای مسکونی آسیب دیده از سیل دی ماه به مرحله سقف رسیده است، گفت: به واحدهای تخریبی شهری ۵۰ میلیون تومان وام و ۱۲ میلیون تومان کمک بلاعوض تعلق می‌گیرد.

احداث برخی خانه‌های آسیب‌دیده از سیل به مرحله سقف رسید

به گزارش الف سید خلیل منبتی، اظهار کرد: در سیل دی ماه ۱۳۹۸ به طور کلی ۲۵ هزار واحد تخریب یا دچار خسارت شدند که برای همه آنها تشکیل پرونده شده است.

وی درباره میزان پیشرفت فیزیکی ۲۵ هزار واحد خسارت دیده از سیل سیستان و بلوچستان، تصریح کرد: تاکنون ۶۶۶ واحد به مرحله آواربرداری، ۱۷۵۴ مورد پی کنی، ۶۰۵ واحد آرماتور بندی، ۳۴۹ مورد فوندانسیون، ۶۷ واحد اسکلت، ۲۷ مورد دیوار چینی و چهار واحد به مرحله سقف رسیده است.

مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان با اشاره به رقم تسهیلات به هر واحد مسکونی گفت: به هر واحد شهری ۵۰ میلیون تومان وام و ۱۲ میلیون تومان کمک بلاعوض تعلق می گیرد. به واحدهای روستایی نیز ۴۰ میلیون تومان وام و ۱۰ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت می شود. واحدهای تعمیری نیز ۱۵ میلیون تومان تسهیلات و ۵ میلیون تومان کمک بلاعوض دریافت می‌کنند.

منبتی در پاسخ به این سوال که آیا مبالغ مذکور برای تکمیل واحدهای خسارت دیده کافی است یا خیر، تاکید کرد: رویکرد این است که تمام واحدها در مقابل زلزله و سیل های احتمالی آینده از ایمنی لازم برخوردار باشند. لذا با توجه به هزینه ها، تسهیلات به تنهایی برای تکمیل واحدها کفایت نمی کند و متقاضیان نیز باید از خود آورده داشته باشند.

وی یادآور شد: در سیستان و بلوچستان اخیراً دو بار سیل آمد که یکی قبل از سال جاری در دی ماه و دیگری در سال جدید بود. خوشبختانه سیل نوروز خسارت چندانی نداشته و فقط معدودی واحد مسکونی در بخش ‏تیس، تخریب یا دچار خسارت شدند. این تعداد البته کسانی بودند که در حریم به صورت غیرمجاز اقدام به ساخت و ساز کرده بودند.

مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان افزود: با این وجود واحدهای خسارت دیده بررسی و برای تشکیل پرونده جهت انجام عملیات بازسازی به بانک معرفی شدند.

منبتی با اشاره به خسارت های سیل دی ماه ۱۳۹۸ که به واحدهای مسکونی این استان وارد شد، خاطرنشان کرد: در سیل دی ماه ۱۳۹۸ استان سیستان و بلوچستان ۱۶ هزار و ۲۵۰ واحد تخریب شد که از این تعداد ۲۱۵۰ واحد شهری و ۱۴ هزار و ۳۰۰ واحد روستایی است. ۸۰۰۰ واحد نیز تعمیری است که مجموع کل خسارات به ۲۵ هزار مورد می رسد.

وی با اشاره به زمان کوتاه برای جذب اعتبارات و تلاش شبانه روزی به منظور تشکیل پرونده برای تمام ۲۵ هزار واحد، کل اعتبارات تخصیصی را ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۳ هزار واحد به بانک معرفی شده‌اند، افزود: از این تعداد برای ۲۱۸ واحد عقد قرارداد شده است. برای سهولت کارها نماینده بانک به روستاها می‌رود و امور بانکی را انجام می دهد.