بهبود قیمت نفت پس از سقوط تاریخی

گروه اقتصادی الف،   3981220081

قیمت نفت پس از ثبت بزرگترین ریزش قیمت روزانه در ۳۰ سال اخیر، روز سه‌شنبه با امیدواری سرمایه‌گذاری به اجرای تدابیر محرک مالی هشت درصد بهبود یافت.

بهبود قیمت نفت پس از سقوط تاریخی

به گزارش ایسنا، بهای معاملات آتی نفت برنت با دو دلار و ۸۵ سنت معادل ۸.۳ درصد افزایش، به ۳۷ دلار و ۲۱ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت دو دلار و ۴۶ سنت معادل ۷.۹ درصد افزایش پیدا کرد و به ۳۳ دلار و ۵۹ سنت در هر بشکه رسید.

هر دو شاخص قیمت روز دوشنبه ۲۵ درصد سقوط کردند و به پایینترین حد خود از فوریه سال ۲۰۱۶ رسیدند و بزرگترین ریزش قیمت روزانه خود از هفتم ژانویه سال ۱۹۹۱ که آمریکا به عراق حمله کرد را رقم زدند.

پس از شکست مذاکرات عربستان سعودی و روسیه و سایر تولیدکنندگان درباره کاهش بیشتر تولید نفت در نشست وین، حجم معاملات هر دو قرارداد آتی روز دوشنبه به رکورد بالایی صعود کرد. عربستان سعودی و روسیه پس از این که در مذاکرات وین موفق نشدند به توافق برسند، با وجود این که تقاضای جهانی برای نفت افت کرده و ضعیف شده است، وعده دادند تولیدشان را افزایش خواهند داد.

دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا روز دوشنبه گفت: اقداماتی را برای حفاظت از اقتصاد آمریکا در برابر اثرات شیوع ویروس کرونا در پیش خواهد گرفت و درباره کاهش مالیات دستمزد با کنگره صحبت خواهد کرد.

به گفته جفری هالی، تحلیلگر ارشد شرکت OANDA، در شرایط بحرانی هیچ چیز مهمتر از احیای اعتماد بازار و آرامش دولت و کنترل اوضاع نیست.

بازارهای سهام آسیایی با گمانه زنی سرمایه گذاران درباره در پیش بودن بسته های محرک مالی بانکهای مرکزی جهان، از رکورد پایین تاریخی خود بهبود پیدا کردند.

در بخش عرضه، آژانس بین المللی انرژی در گزارش ماهانه خود دورنمای تقاضا برای نفت را به دلیل شیوع ویروس کرونا و تاثیر آن روی اقتصادهای متعدد، به میزان ۱.۱ میلیون بشکه در روز کاهش داد و اکنون انتظار دارد تقاضای جهانی در سال ۲۰۲۰ بر مبنای سالانه ۹۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کند.

تیمیپر سیلوا، وزیر نفت نیجریه با ابراز عصبانیت از ریزش قیمت نفت پس از آغاز جنگ عربستان سعودی و روسیه برای سهم بازار، اظهار کرد: ممکن است لازم باشد کشورهای اوپک و غیراوپک برای بررسی کاهش تولید دوباره دیدار کنند.

وی به خبرنگاران گفت: افت شدید قیمت نفت برنت ممکن است تاکتیکهای این تولیدکنندگان را تغییر دهد.

محمد ارکاب، وزیر انرژی الجزایر اظهار کرد: ریزش قیمتهای نفت ضرورت انجام اصلاحات اقتصادی در الجزایر را بارز کرد. وی گفت: این کشور پس از شکست مذاکرات روز جمعه وین مدام سرگرم رایزنی با سایر تولیدکنندگان نفت بوده و برای احیای توازن بازار لازم است خیلی فوری تصمیم گرفته شود و عدم تصمیم گیری در این زمینه برای تولیدکنندگان بسیار منفی خواهد بود.

بر اساس گزارش رویترز، الجزایر برای ۹۵ درصد از درآمد خارجی خود به صادرات انرژی وابسته است که طی پنج سال گذشته نصف شده و در سال ۲۰۱۹ به حدود ۳۰ میلیارد دلار رسید. ذخایر ارزی این کشور طی همین مدت بیش از نیمی کاهش داشت.