آقای روحانی برای سرمایه‌های اجتماعی چه کردید؟

محمدصادق کلبادی،   3981116169 ۶۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۲ تکراری یا غیرقابل انتشار
آقای روحانی برای سرمایه‌های اجتماعی چه کردید؟

 

 

رئیس جمهور روحانی در سخنانی که در جمع اعضای هیات دولت داشت در چند مورد به اهمیت حضور مردم در صحنه و پشتیبانی مردم از انقلاب و نظام تاکید کرد و گفت: « امروز بیش از همیشه نیاز داریم تا در ۲۲ بهمن در کنار یکدیگر به صحنه آمده و به دشمنان بگوییم که ۴۱ سال در کنار انقلاب بوده ایم و تا زنده ایم در کنار انقلاب ، امام و راه رهبری باقی خواهیم ماند... اوج نهضت اسلامی ما از  آغاز نهضت از سال ۴۱ زمانی بود که مردم عزیز و بزرگوار ما به صحنه آمدند». جناب آقای روحانی با مقدماتی که گفته شد به ایام منتهی به پیروزی انقلاب و حضور مردم در روزهای 12و 22 بهمن هم اشاره کرد و آن را موجب تضعیف دیکتاتوری و روزهای اوج انقلاب نامید و در ادامه حضور مردم در صحنه را مبنای سرمایه بزرگ اجتماعی دانست و تاکید کرد: «آن روزی که مردم به رهبران نهضت اسلامی و مخصوصاً به شخص امام عزیز و بزرگوار ما اعتماد صد در صد داشتند، به خیابان آمدند، در برابر رژیم تا دندان مسلح ایستادگی کردند و به پیروزی رسیدند و امام هم در همه مقاطع تاریخی بعد از تکیه بر خداوند و الطاف خداوند، تکیه‌اش به حضور مردم بود با آن مشی جذب حداکثری و لذا انقلابی با کمترین خونریزی و با ایمان، اتحاد مردم و مشی اعتدالی امام(ره) به پیروزی رسید.»

سخنان آقای روحانی موئید این ادعاست که ایشان هم معترف به اهمیت مردم به مثابه بزرگترین سرمایه اجتماعی برای حاکمیت سیاسی و انقلاب هستند. اما پرسش آنجاست که ایشان به عنوان رئیس قوه مجریه فقط در همین چند ماه اخیر چقدر برای جلب اعتماد عمومی و افزایش سرمایه‌های اجتماعی تلاش کرده‌اند یا دست کم چه مقدار در این مسیر قدم بر داشته‌اند؟ آیا ایشان به خاطر دارند که عملکرد و واکنش ایشان فقط در جریان تصمیمات بنزینی چقدر منجر به ریزش سرمایه اجتماعی دولت و حاکمیت شده است؟ مگر شما در همین جلسه اخیر نفرموده اید :« پس از انقلاب هم هر روز که مردم به صحنه آمدند هر روز که مردم به صحنه‌ آمدند،‌ ‌آن روز روز پیروزی ما بود» ؟ برای تکرار این پیروزی چه کرده اید؟ آیا عملکرد دولت و تیم سیاسی- اقتصادی خود ، فقط در یک سال گذشته، را در راستای افزایش سرمایه‌های اجتماعی ، امید و اعتماد عمومی می‌دانید؟ 

هرچند به مضایق و شرایط کشور و فشارهای خارجی آگاهیم اما عملکرد و مواضع شما و مسولان  نه تنها ناقض بسیاری از شعارهای انتخاباتی شخص شما بود بلکه با همان آرمان هایی که شما و بسیاری دیگر چهل سال پیش برایشان انقلاب کردید در تعارض است. ساختار سیاسی امروز ما چقدر در تحقق آرمان هایی که در آن پابرهنگان ولی نعمتان انقلاب بودند همسو و همراه است؟ اگر رانتخواری و بی عدالتی ها و تبعیض های ریز و درشت چه در عرصه آموزش چه در عرصه اقتصادی و اجتماعی قلم بگیریم وخوشبینانه بگوییم که متاثر از نفوذ فرهنگ مهاجم و تفکرات غیر انقلابی بوده باشد، با شعارها و وعده های انتخاباتی محقق نشده شخص شما چه کنیم؟

شعارهایی که بر پایه امید بنا شده بود و قرار بود روح تازه ای بر کالبد امید اجتماعی در جامعه بدمد حال آنکه اگر یکبار شما و همراهانتان از اتومبیل‌های ضدگلوله خود خارج شوید و در میان مردم قدم بزنید یا سری به شبکه‌های اجتماعی بزنید، حال و روز سرمایه‌های اجتماعی امروز انقلاب را خواهید دید.