فاش شدن جزئیاتی از معامله قرن در یک روزنامه اسراییلی

گروه جهان الف،   3981107131 ۱۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

در آستانه اعلام طرح موسوم به "معامله قرن" که آمریکا مدعی است هدف آن حل بحران خاورمیانه است، روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت در گزارشی از آنچه که دوره مقدماتی اجرای طرح خواند، پرده برداشت.

فاش شدن جزئیاتی از معامله قرن در یک روزنامه اسراییلی

به گزارش الف این روزنامه نوشت دوره مقدماتی قبل ازاجرای معامله قرن، حدود چهار سال طول خواهد کشید و بر اساس آن بیت المقدس پایتخت اسرائیل خواهد بود.

به نوشته یدیعوت آحارانوت، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درنظر دارد قبل از اجرای معامله قرن، اعلام  کند که مدت دوره مقدماتی مورد نظر، تقریبا چهار سال طول خواهد کشید و  اینکه بر اساس این طرح، شهرک های صهیونیست نشین دست نخورده باقی  خواهند ماند.

این روزنامه صهیونیستی مدعی شد، فلسطین با این مدت زمانی در خصوص معامله قرن، موافقت کرده است!

بنابر این ادعا در این مدت، اسرائیل می تواند در چارچوب طرح های تصویب شده، شهرک سازی کند اما نمیتواند حدود شهرک ها را گسترش داده یا طرح های جدیدی تصویب کند.

به نوشته این روزنامه، علاوه بر آن، 30 تا 40 درصد مناطق اشغالی کرانه باختری در اختیار اسرائیل خواهد بود و40 درصد دیگر به تشکیلات خودگردان واگذار خواهد شد. وضعیت حدود 30 درصد از این مناطق هنوز مشخص نشده است. اما آمریکا پیشتر به تشکیلات خودگردان فلسطین و اردن اعلام کرده است که این مناطق بخشی از کشور آتی فلسطین خواهد بود. 

این در حالی است که بر اساس قوانین بین الملل، اسرائیل نمی تواند مناطق اشغالی کرانه باختری را ضمیمه کند.

بنابراین گزارش، تمام شهرک های صهیونیست نشین دست نخورده باقی خواهند ماند، از جمله 15  روستای دورافتاده که با مناطقی که قرار است  به اسرائیل ملحق شود، هیچ ارتباط سرزمینی ندارند. اما 60 بلوک  ساختمانی که 3 هزار اسرائیلی ساکن آن هستند، ویران خواهند شد.

قوانین حقوق بین الملل تصریح کرده است شهرک سازی در مناطق اشغال شده، ممنوع است و تا به همین جا هم ساخت شهرک های صهیونیست نشین درمناطق اشغالی، اقدامی غیرقانونی بوده است.

بر اساس طرح ترامپ، بیت المقدس از جمله بخش قدیمی شهر و حرم شریف (کوه معبد) پایتخت اسرائیل خواهد بود. اما مدیریت مکان های مقدس مشترکا به اسرائیل و فلسطین واگذار خواهد شد. فلسطینی ها بارها تاکید کرده اند بیت المقدس – سومین مکان مقدس مسلمانان- پایتخت ابدی کشور مستقل فلسطین است. 

به ادعای یدیعوت آحارانوت، علاوه بر آن، دولت آمریکا آماده خواهد بود در پایان مناقشه اسرائیل-فلسطین، 50 میلیارد دلار در اقتصاد تشکیلات خودگردان سرمایه گذاری کند.

این درحالی است که گزارش ها حاکی است تشکیلات خودگردان فلسطین مخالفت صریح خود را با طرح موسوم به معامله قرن اعلام و رایزنی های دیپلماتیک خود را برای مقابله با آن آغاز کرده است.

تشکیلات خودگردان فلسطین تهدید کرده است، در واکنش به اعلام معامله قرن، از پیمان اسلو خارج خواهد شد. وزارت خارجه  تشکیلات خودگردان روز یکشنبه در بیانیه ای خواستار "بیانیه شفاف بین المللی درمخالفت با معامله قرن" شد و تاکید کرد این طرح ثبات منطقه را به خطر خواهد انداخت.

"صائب عریقات" مذاکره کننده ارشد فلسطین گفت سازمان آزادیبخش فلسطین این حق را  برای خود محفوظ نگه داشته  است تا در صورت علنی شدن طرح معامله قرن، از توافق موقت با اسرائیل خارج شود. تلاش برای اجرای پیمان اسلو، ترتیبات امنیتی با رژیم صهیونیستی، و همچنین تعاملات اقتصادی با آن، از جمله بندهای این توافق موقت است.

اسماعیل هنیه رهبر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین – حماس – نیز اعلام کرده است طرح معامله قرن مورد توافق قرار نخواهد گرفت. وی دربیانیه ای اعلام کرد: "ما قویا اعلام می کنیم که معامله قرن تایید نخواهد شد. این توطئه جدید علیه فلسطین، محکوم به شکست است و می تواند فلسطینی  ها را به مرحله ای جدید از مبارزه با اسرائیل سوق دهد."