حسابرسی نهادهای تحت پوشش دفتر رهبری و زیرمجموعه های آنها / نظر محمد قوچانی درباره برنامه‌های شبکه افق/ تعیین جایزه برای قتل ترامپ از تریبون مجلس

گروه سیاسی الف،   3981101122 ۴۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضاً این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

حسابرسی نهادهای تحت پوشش دفتر رهبری و زیرمجموعه های آنها / نظر محمد قوچانی درباره برنامه‌های شبکه افق/ تعیین جایزه برای قتل ترامپ از تریبون مجلس

حسابرسی از نهادهای تحت پوشش دفتر رهبری و زیرمجموعه های آنها 

به گزارش فارس، محمدجواد ایروانی معاون نظارت و حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری امروز در همایش هم‌اندیشی سالانه نهادهای ذیل دفتر رهبری گفت: «در مذاکره با وزیر امور اقتصادی و دارایی هماهنگ کردیم که شرکت‌های زیرمجموعه نهادهای وابسته به دفتر رهبری شرایط پذیرش در بورس پیدا کنند و این روند سرعت گیرد. »

بیشتر بخوانید:

محمدجواد ایروانی: تمامی نهادهای تحت پوشش دفتر رهبری و زیرمجموعه های آنها حسابرسی می شوند

ایروانی گفت: تمامی نهادهای تحت پوشش دفتر و زیرمجموعه های آنها حسابرسی می شوند. البته در حال حاضر خوشبختانه تعداد بندهای حسابرسی به شدت کاهش پیدا کرده است.
وی تصریح کرد:  آنهایی که دم از نا امیدی در کشور می زنند ضد منافع ملی سخن می گویند. امروز باید برنظارت ها بیشتر تأکید شود. معاونت نظارت و حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) به عنوان یک رکن نظارتی عمل می کند. نمونه اقدامات مهم و اثربخش، عملیاتی کردن الگوی تکامل تدریجی راهبری مطلوب و اجرایی سازی مدلهای مدیریتی متناسب با اقتضائات ملی است.

***

ردپای اکبر طبری در پرونده‌ مدیر عامل سابق بانک ملت

به گزارش مهر، رسول امیرقهرمانی نماینده دادستان تهران در ادامه دادگاه رسیدگی به اتهامات علی دیواندری و هشت متهم دیگر این پرونده گفت: ما برای رسیدگی به این پرونده مشکلات زیادی داشته‌ایم مواجه بودیم بطوری که اکبر طبری معاون اجرایی سابق قوه قضائیه که اکنون بازداشت است برای رهایی دیواندری اقدامات ناشایستی انجام داد.

نماینده دادستان از جلسات مخفیانه طبری و دیواندری خبر داد و گفت: طبری بازپرس را تحت فشار قرار داد اما وقتی بازپرس ما مقابل او ایستاد.

بیشتر بخوانید:

رد مال ۱۰۲ میلیون دلاری در پرونده دیواندری

***

نظر محمد قوچانی درباره برنامه‌های شبکه افق

محمد قوچانی، سردبیر روزنامه سازندگی درباره ممنوعیت پخش زنده برخی برنامه‌های شبکه افق در اینستاگرام خود نوشت: «چند سالی است که گروهی از اصولگرایان جوان ظهور کرده اند که در اندیشه از پدران محافظه کارشان رادیکال ترند و در روش از آنان مدرن تر و خلاق تر . شبکه افق ارگان رسانه ای این جوانان است که بدیل گارد قدیم صدا و سیما است .

در حالی که گارد قدیم سالهاست پای اصلاح طلبان را از سیما بریده اند این جوانان با شور و عشق و داعیه ی پاسخگویی به اصلاح طلبان، ما را از باب " اکل میته" به سیما دعوت کرده اند . کاری که در خور سپاس است . من شخصا تجربه خوبی از چند بار حضور در سیما و افق دارم چون همیشه خواسته ام از ایران با ایران حرف بزنم اما اینها استثناست نه قاعده که ما اصلاح طلبان چه در صدا و سیما چه در تلویزیونهای دیگر در حکم پیش غذا یا دسر هستیم !

اما آنچه در حوادث اخیر این نوآوری را با چالش روبرو کرده است ، عبور از مرز محافظه کاری ساختاری در صدا و سیماست . همان محافظه کاریی که مانع از صراحت در رسانه ملی می شود و این دوستان میخواهند از موضع اصولگرایانه از آن عبور کنند و در حوادث پس از سقوط هواپیما گاه بی احتیاطی و بی پروایی ناپسندی کردند .

اما اینجا حتی موضع مهم نیست ، حفظ ساختار مهم است و در نگاه سنتی و اداری هم میتوان گارد قدیم صدا و سیما را درک کرد چرا که صدا و سیما ارگان نظام جمهوری اسلامی ایران است و نمی تواند و نباید مانند یک تلویزیون خصوصی (ولو اصولگرا) اداره شود . رییس سازمان عضو هیئت دولت و شورای امنیت ملی است و نمی تواند مانند یک روزنامه نگار منتقد و حتی اپوزیسیون با دولت و حاکمیت برخورد کند .

به صراحت عرض میکنم با وجود نقد به دوستان اصولگرایم در جفا به دولت (که حضورا در پخش زنده به خودشان گفته ام) با ممنوعیت پخش زنده این برنامه ها مخالفم و از بستن این باب خوشحال نیستم ؛ اما این ساختار سنتی چاره ای جز این ندارد چون رسانه ای حاکمیتی است و این ممنوعیت نه از فشار دولت که بنا به اقتضای حاکمیتی بودن صدا و سیما در ایران است که اگر دولت اقتدار چنین تغییری را داشت کارش به نزاع با یک شبکه نمی کشید .

چاره اصلی تاسیس شبکه های خصوصی (بر اساس قانون اساسی) با حفظ حق پخش و کنترل آنتن و نظارت سازمان صدا و سیماست و اگر نه، میتوان به دولت یا حامیانش یک شبکه یا حداقل یک برنامه تلویزیونی ثابت داد . تا آن زمان هم دولت و اصلاح طلبان باید بیشتر مدارا کنند و هم جوانان اصولگرا بی طرفی و حتی میانه روی بیشتر پیشه کنند . ما حریف هم نیستیم، رقیبیم. حریف دشمنان ایران اند. نام بلند جهان آرا مسوولیت ما در شکستن این حصر رسانه ای در داخل و خارج ایران را بیشتر می کند.»

***

تعداد ردصلاحیت‌شدگان کاهش می‌یابد؟

ایسنا نوشت:یک عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی گفت: در روزهای آینده تعداد آمار کاندیداهای رد صلاحیت شده در انتخابات مجلس یازدهم کاهش خواهد یافت.

فرهاد تجری اظهار کرد: تا زمانی که شورای نگهبان به صورت قطعی در مورد رد و تایید صلاحیت کاندیداها نظر ندهد نمی‌توان تحلیلی از رد صلاحیت‌ها داشت. با شأن، عدالت و انصافی که در میان اعضای شورای نگهبان هست، به نظر می‌رسد این شورا نسبت به احقاق حق برخی از افراد در روزهای آینده اقدام خواهد کرد.

وی افزود: قاعدتا کسانی که تخلفات مستندی دارند جایگاهی در مجلس آینده نخواهند داشت اما در مورد برخی از افرادی که مباحث غیر مستندی علیه آنها مطرح شده انتظار این است که شورای نگهبان این اشکالات را برطرف کند و قطعا در روزهای آینده تعداد رد صلاحیت‌ها کاهش خواهد یافت.

***

چگونه ممکن است ۹۰ نماینده به دلیل مسائل مالی ردصلاحیت شوند؟

عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان از ردصلاحیت ۹۰ نماینده کنونی مجلس عمدتا به‌دلیل مسائل مالی خبر داد اما علی لاریجانی از نمایندگان کنونی مجلس دفاع کرد. جماران درباره این اتفاق نوشت: «اظهارات رییس مجلس و سخنگوی شورای نگهبان در تضاد باهم قرار دارند و جمع نقیضین نیز محال است به بررسی چند فرض می پردازیم.

اول با فرض صحت تخلفات اقتصادی این نمایندگان، باید بدانیم تخلفات در این سطح و حجم ، یک شبه ایجاد نمی شوند؛ بخش های نظارتی مانند هیات نظارت بر نمایندگان، وزارت اطلاعات و سایر نهادهایی از این دست و دستگاه قضایی که وظیفه و امکانات داشته اند، چرا تاکنون متوجه این حجم از تخلف آن هم در میان یک سوم نمایندگان نشده اند؟ در نتیجه ارگان ها و نهادهای مسئول اکنون باید مورد سئوال قرار بگیرند و پاسخگو باشند. 

دوم اگر شورای نگهبان راسا متوجه موضوع شده باید پرسید چه تشکیلات و امکاناتی دارد که سایر نهادها با همه امکانات متوجه نشده اند؟ که با در نظر گرفتن این فرض نیز، دستگاههای نظارتی باید  موضع خود را مشخص را مشخض کرده و به اطلاع عموم برسانند.

سوم. اگر شورای نگهبان بنا بر اطلاعاتی که از ارگان ها و نهاد های نظارتی مسئول دریافت کرده، اقدام به رد صلاحیت این افراد کرده است، چرا تا کنون پرونده این افراد مورد بررسی قرار نگرفته است و کار را تا زمان پایان مهلت قانونی وکالت نمایندگان به تاخیر انداخته اند؟

چهارم. اگر اظهارات  رییس قوه مقننه درست باشد  آنگاه شورای نگهبان وسخنگوی آن باید مورد پرسش قرار بگیرند و روند بررسی صلاحیت ها در خصوص تمامی افراد چه آنهایی که تایید و چه آنهایی که تاکنون رد شده اند، شفاف شود و مردم در جریان آن قرار بگیرند.»

***

تعیین جایزه برای قتل ترامپ از تریبون مجلس

به گزارش ایسنا، احمد حمزه، نماینده کهنوج در جلسه علنی روز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود خطاب به رئیس جمهور آمریکا گفت: شهید قاسم سلیمانی خطرناک‌تر از حاج قاسم است. این را خواهی چشید. اگر حمله پیشدستانه را در قوانین بین‌المللی مجاز بدانید، آیا سفارتخانه‌های شما در منطقه امن خواهند بود؟ مگر نه اینکه سفارتخانه‌های شما محل توطئه برای قتل مردم بی‌گناه ما است، آیا مجاز به انهدام آن‌ها هستیم؟ آیا پایگاه‌ها و مراکز نظامی شما در منطقه برای خیرخواهی مستقر هستند یا برای ضربه به ملت‌ها؟

نماینده کهنوج افزود: آیا مجاز می‌دانید که در حمله‌ای پیشگیرانه همه پایگاه‌های شما را منهدم کنیم؟ آیا شما که هواپیمای غیرنظامی ما را مورد حمله قرار می‌دهید نمی‌دانید که روزانه ده‌ها فروند از هواپیماهای مسافربری شما از کنار مرزهای ما عبور می‌کنند که بعضا فرماندهان تروریستی شما را جابه‌جا می‌کنند؟

وی در پایان نطق خود گفت: من به نیابت از مردم کرمان اعلام می‌کنم که همه کرمانی‌ها سرباز حاج قاسم هستند و اگر همه ما شهید شویم هیچ ابایی نداریم. به نیابت از مردم کرمان برای هر کس که ترامپ را به قتل برساند سه میلیون دلار جایزه نقدی می‌دهیم.

در این زمینه باید گفت متاسفانه بیان چنین سخنانی از تریبون رسمی کشور جای تاسف دارد. نمایندگان مجلس باید به عواقب رسانه‌ای و دیپلماتیک سخنان خود آگاه باشند و اینگونه از تریبون رسمی پارلمان رئیس‌جمهور قانونی یک کشور را به قتل متهم نکنند؛ هرچند آن کشور، کشوری متخاصم و زورگو باشد.

***

محسن هاشمی در دفاع از پدرش به فتاح نامه نوشت

چند روز پیش پرویز فتاح در برنامه‌ای تلویزیونی درباره کاخ مرمر و استقرار مرحوم هاشمی در آن توضیحاتی ارائه کرد.

ببینید: ماجرای کاخ مرمر که مرحوم هاشمی رفسنجانی در آن مستقر بودند

محسن هاشمی به انتشار این سخنان واکنش نشان داد. به گزارش ایسنا، محسن هاشمی صبح امروز پیش از آغاز جلسه علنی شورای شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران در واکنش به سخنان پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان در مورد آیت‌الله هاشمی و دفتر وی در کاخ مرمر گفت: نامه‌ای به صورت خصوصی برای فتاح نوشتم و گله کردم. چرا که متاسفانه به صورت ناخواسته سخنانی مطرح شد که از صحبت‌های وی سوء استفاده شد.

وی با بیان اینکه از سخنان فتاح سوء استفاده شد چرا که فتاح دوست‌دار آیت‌الله بوده و هست، گفت: امروز نیز تلفنی با وی صحبت می‌کنم و می‌خواهم صحبت کند تا سوء استفاده‌ها رفع شود؛ در غیر این صورت از آنجایی که باید از جایگاه آیت‌الله دفاع کنم قطعا صحبت خواهم کرد.

بیشتر بخوانید:

نامه خصوصی محسن هاشمی به فتاح درباره آیت‌الله هاشمی و ماجرای کاخ مرمر