فعالیت سفارت لیبی در قاهره تعلیق شد

گروه جهان الف،   3980924209

سفارت لیبی در قاهره فعالیت دیپلماتیک خود را به دلیل آنچه «شرایط امنیتی» خوانده شده، به حال تعلیق درآورد.

به گزارش فارس، سفارت لیبی در قاهره اعلام کرد که از امروز (یکشنبه) تا اطلاع ثانوی به دلیل «شرایط امنیتی» فعالیت خود را به حال تعلیق در آورده است.

به نوشته وبگاه خبری شبکه «الجزیره»، سفارت لیبی در بیانیه‌ای که در صفحه رسمی خود در فیس بوک منتشر کرد، آورده است: «به شهروندان و جامعه لیبیایی‌های مقیم کشور برادرمان مصر، اعلام می‌کنیم که کار سفارتخانه به دلیل شرایط امنیتی از روز یکشنبه ۱۵ دسامبر (۲۰۱۹) تا اطلاع ثانوی به حال تعلیق درآمده است.»

در این بیانیه دلایل تعلیق کار سفارت لیبی ارائه نشده است، اما چهار روز پیش همین صفحه بر ادامه ارائه همه خدمات سفارت لیبی در قاهره تأکید و هرگونه وقفه‌ای در فعالیت سفارتخانه را تکذیب کرد.

سفارت لیبی پس از آن در بیانیه‌ای که آن را هم در صفحه فیس بوک خود منتشر کرد، آورد: «شایعات برخی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی درباره اختلاف میان کارکنان سفارت لیبی در قاهره (وابسته به دولت وفاق ملی لیبی در طرابلس) را از اساس تکذیب می‌کنیم.»

در این بیانیه تاکید کرد: «شایعات در این ارتباط جعلی است و آنهایی که اقدام به انشار آن می‌کنند، گروهی هستند که هیچ ارتباطی با سفارتخانه ندارند.»

سفارت لیبی در قاهره طی سال‌های گذشته در مرکز کشمکش میان حامیان دولت وفاق ملی لیبی که مورد تایید و حمایت سازمان ملل است و دولت مخالف آن در شرق لیبی بوده است.

خبر تعلیق فعالیت سفارت لیبی در مصر بعد از آن اعلام شد که «علی عبدالعال» رئیس پارلمان مصر روز گذشته گفت که قاهره دولت مستقر در شرق لیبی به ریاست «خلیفه حفتر» را قدرت مشروع در این کشور می‌داند.

در مقابل، «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر امروز امنیت ملی در کشورش را به صورت مستقیم به اوضاع در لیبی مرتبط خواند و گفت: «از اوضاع در لیبی بسیار ضرر کرده‌ایم و دولت وفاق لیبی اسیر گروه‌های مسلح است.»

در حال حاضر دو دولت در لیبی مستقر است، یکی به ریاست سراج که از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده و مرکز آن در طرابلس است و دیگری به ریاست ژنرال «خلیفه حتفر» که مورد حمایت عربستان سعودی، امارات و چند کشور دیگر است و در «طبرق» در شرق لیبی مستقر است.

حفتر از چند هفته پیش عملیاتی نظامی را برای تصرف طرابلس آغاز کرده، اما این عملیات تاکنون نتیجه‌بخش نبوده است. اردوغان چند روز پیش گفت در صورتی که سراج درخواست کند، ترکیه آماده است تا به لیبی نیروی نظامی اعزام کند.