اختلاف در حکومت مصر بر چگونگی کنترل اعتراضات

گروه جهان الف،   3980717153

دو جریان اصلی در داخل حکومت «عبدالفتاح السیسی»، راهبرد متضادی در خصوص چگونگی کنترل اعتراضات در پیش گرفته‌اند.

به گزارش فارس، اعتراضات اخیر در مصر که از ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریور) آغاز شده، با توجه به سابقه سرکوب و خفقانی که در سال‌های گذشته بر این کشور حاکم بود، تعجب بسیاری از رسانه‌های غربی را برانگیخته است، به طوری که انتظار حضور این تعداد معترض در خیابان‌ها را نداشتند.

در این میان با توجه به اینکه بگیر و ببندهای سال‌های پس از ۲۰۱۳ بی تأثیری خود را نشان داده است، دو جریان اصلی در داخل حکومت مصر تلاش کرده‌اند راهبردهای مختلفی را برای کنترل اعتراضات در پیش بگیرند.

در این خصوص، به نوشته پایگاه خبری العربی الجدید، اکنون میان افراد مؤثر در حکومت عبدالفتاح السیسی در خصوص تحلیل اوضاع و برنامه‌ریزی برای آینده اختلاف نظر وجود دارد. از جمله اختلافات میان «عباس کامل» مدیر سازمان امنیت مصر با «محمود السیسی» پسر ارشد رئیس‌جمهور مصر است که هرچند به طور علنی آشکار نشده اما نشانه‌های این اختلاف در میان ادارات دولتی و رسانه‌ای مشهود است.

یک نماینده پارلمان و دو مقام دولتی مصر به این وبسایت خبری گفتند که اخیرا به توصیه «عباس کامل» و تیم وی، در پارلمان و رسانه‌ها به صورت نمایشی وانمود شده است که نوعی از گشایش سیاسی در حال رخ دادن است و در پی آن برخی رسانه‌ها اقدام به انتشار مقاله‌های انتقادی از حکومت کرده‌اند اما «محمود السیسی» با این سیاست مخالف است.

(محمود السیسی یکی از سه پسر عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر است که هم اکنون در دستگاه اطلاعاتی مصر فعالیت دارد. اخیرا و پس از ادعاهای محمدعلی، میلیاردر فراری مصری علیه السیسی، برخی انگشت اتهام را به سوی محمود السیسی گرفته و وی را متهم به فساد کردند.)

از سوی دیگر «محمود السیسی» در یک ماه گذشته با تعدادی از مسئولان رسانه‌‌ای و شبکه‌های اجتماعی مصری و همچنین فعالان این عرصه دیدار کرده و از آنها خواسته است که بیش از پیش در راستای ارائه تصویر مناسب از حکومت در رسانه‌ها تلاش کنند.

اما درست در مقابل این راهبرد، «عباس کامل» از افراد و نهادهای تحت امر خود خواسته است تا ابتکار عمل را بدست گرفته و خود جریان انتقادی دروغین از دولت در رسانه‌ها ایجاد کنند. این همان سیاستی است که در دوره «حسنی مبارک» نیز بدان عمل می‌شد و تلاش می‌شد اینگونه وانمود شود که رئیس‌جمهور همراه با مردم و از مشکلات آنها آگاه است.

طبق اعلام مرکز پژوهش‌های رسانه‌ها و افکار عمومی مصر (تکامل مصر) طی ماه گذشته ۱۳۲ تظاهرات ضد دولتی و ۱۳ تجمع حمایت از السیسی در مصر برگزار شده است. طبق آخرین آمار تا کنون ۳۰۸۰ نفر در جریان اعتراضات بازداشت شده‌اند.