حمایت احمدی‌نژاد از مذاکره با ترامپ!/ واکنش ابطحی به توقیف نفتکش انگلیسی/ چرا نمایندگان اصلاح‌طلب به دهقان رای دادند؟

گروه سیاسی الف،   3980429162 ۸۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضاً این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

حمایت احمدی‌نژاد از مذاکره با ترامپ!/ واکنش ابطحی به توقیف نفتکش انگلیسی/ چرا نمایندگان اصلاح‌طلب به دهقان رای دادند؟

حمایت احمدی‌نژاد از مذاکره با ترامپ!

به گزارش عصرایران، روزنامه "نیویورک‌تایمز" آمریکا در گزارشی با تیتر" برخی تندروها در ایران خواستار گفتگو با ترامپ هستند" مصاحبه 1 ساعته تلفنی اخیر خود با محمود احمدی‌نژاد را بازتاب داده است.

احمدی‌نژاد در بخشی از این مصاحبه خواستار گفتگوی ایران و آمریکا بر سر مسایل مورد اختلاف شده و این موضوع را به نفع منافع بلندمدت دو ملت و دو کشور دانسته است.

او به نیویورک تایمز گفته است: "ترامپ مرد عمل است. او همچنین یک تاجر است و بنابراین قادر به محاسبه سود و زیان  و تصمیم‌گیری بر این مبناست. ما به او می‌گوییم، بگذارید هزینه‌های بلندمدت (تنش و یا همکاری) بین دو کشور را محاسبه کنیم و کوته‌بین نباشیم."

احمدی‌نژاد گفته است، ایران و آمریکا باید به صورت مستقیم با یکدیگر گفتگو کرده و اختلافات ۴۰ ساله خود را که از ماجرای بحران تسخیر سفارت آمریکا در تهران آغاز شده و حالا به مسایل و مشکلات بر سر سیاست‌های منطقه‌ای و دیگر اختلافات رسیده را حل و فصل کنند.

او گفته ایران باید از رویکرد تماس با میانجیگران اروپایی برای تاثیرگذاری آنها روی ترامپ دست بردارد و به طور مستقیم با خود ترامپ وارد دیالوگ شود و این کار ممکن است. از نظر احمدی‌نژاد اگر ترامپ در رویکرد فشار حداکثری خود علیه ایران تجدید نظر کند و برخی تحریم‌ها را بردارد زمینه برای چنین گفتگویی فراهم می‌شود.

احمدی‌نژاد به نیویورک تایمز گفته است: برای آغاز گفتگو آمریکا باید پیش‌قدم باشد و رویکرد (فشار حداکثری) خود را نسبت به ایران تغییر دهد. او گفته است: این درست نیست که شما گلوی کسی را محکم بفشارید و همزمان خواهان گفتگو با او شوید. مذاکره باید در شرایط آرام‌تر و محترمانه‌تری انجام شود.

در این زمینه باید گفت احمدی‌نژاد در حالی خواهان گفت‌وگوی مستقیم با ترامپ شده است که همانگونه که خودش گفته است در شرایط کنونی و با فشار حداکثری ترامپ به ایران، این درخواست معقول نیست. همانگونه که بارها توسط مسئولین مختلف کشور بیان شده است، ابتدا ترامپ باید به میز مذاکره برگردد و تحریم‌ها را معلق کند آنگاه شاید گزینه مذاکره قابل بررسی باشد.

***

واکنش ابطحی به توقیف نفتکش انگلیسی

سیدمحمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در واکنش به توقیف نفتکش انگلیسی در کانال تلگرامی خویش نوشت: «ایرانی ها قوم مغرور و پر تاریخی هستند. شاید چیزی نمی گفتند اما این سه هفته ای که کشتی ایرانی در جبل الطارق توقیف بود، مثل بچه یتیم ها شده بودند. از دیشب که سپاه پاسداران اعلام کرده یک کشتی انگلیسی را توقیف کرده ، تهِ دل هر ایرانی خوشحال شد، حتی آنها که به روی خود نمی آورند. در طول تاریخ چند هزارساله ایران همیشه ماندگار ترین ایامش، روزهایی است که غرورش بازسازی می شود. امروز یکی از آن روزهاست.»

***

چرا نمایندگان اصلاح‌طلب به دهقان رای دادند؟

در جریان رای‌گیری مجلس برای انتخاب سه حقوقدان شورای نگهبان، محمد دهقان نماینده اصولگرای طرقبه با رای بالایی انتخاب شد. برخی از فعالان رسانه‌ای اصلاح‌طلب از نمایندگان فراکسیون امید بابت رای به دهقان انتقاد کردند. محمود صادقی در گفت‌وگو با امتداد از دلایل رای بالای دهقان سخن گفته است.

صادقی گفت: «محمد دهقان، صرف نظر از مشی و جایگاه سیاسی که داشته و دارد، اولین حقوقدان مجلس شورای نگهبان با تجربه سال‌ها حضور در کسوت قانونگذاری خواهد بود که حضور چنین فردی در شورای نگهبان، فرصت خوبی برای تعامل میان مجلس و شورای نگهبان تلقی می‌شود.

من، قبل از انتخاب دهقان با ایشان اتمام حجت کردم تا برای رای نمایندگان متعهد بوده و تلاش لازم را برای شفاف شدن فعالیت‌های شورای نگبهان انجام دهد. با این همه، احساس من بر این بود که دهقان می‌تواند در جایگاه جدید، موفق عمل کرده و تحولات مثبتی را در شورای نگهبان ایجاد کند.

یکی از دلایل رای نمایندگان به دهقان، بحث تعامل دوستانه ایشان با همکاران در مجلس بود. این نماینده، صرف نظر از مشی سیاسی‌ خود از نظر شخصی، حسن سلوک داشته و روابط خوبی به لحاظ شخصی با نمایندگان داشته است.

نمایندگان بر این باور بودند که به یک حقوقدان که نماینده مردم است بها داده شده و نماینده‌ای از دل مجلس به شورای نگهبان رفته و می‌تواند نقش موثری در مسائل مختلف ایفا کند.»

***

خبرهای ضد و نقیض درباره سکته مغزی حمید بقایی

صبح امروز، عبدالرضا داوری از نزدیکان احمدی نژاد با انتشار توییتی مدعی شد که حمید بقایی، معاون اجرایی محمود احمدی‌نژاد در دولت یازدهم در زندان دچار سکته مغزی شد.

در همین زمینه، مهران عبدالله‌پور در گفت‌و‌گو با ایلنا، در رابطه با اخبار منتشر شده درباره سکته مغزی بقایی در زندان گفت: بله، با پیگیری‌هایی مشخص شد که کردیم تقریبا ۲۰ روز قبل در زندان دچار این عارضه شده بودند.

وکیل مدافع بقایی گفت: تا تصویب شود که ایشان به مرخصی بیایند ۱۵ روز طول کشید. هفته پیش مرخصی دادند و پیگیری کردیم و دیدیم که ایشان سکته کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

حمید بقایی سکته مغزی کرد

اما انتشار این اخبار با واکنش رئیس سازمان زندان‌ها روبه‌رو شد. اصغر جهانگیر در گفت‌وگو با تسنیم درباره انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر سکته مغزی حمید بقایی اظهار کرد: طبق بررسی‌های صورت گرفته، نامبرده از روز شنبه هفته گذشته در مرخصی هشت روزه به سر می‌برد و امروز مرخصی وی تمام می‌شود.

رئیس سازمان‌ زندان‌ها افزود: بقایی باید خود را فردا (یکشنبه) ۳۰ تیر به زندان معرفی کند و اگر هم در خارج از زندان برای وی اتفاقی افتاده باشد ما اطلاعی نداریم.

بیشتر بخوانید:

توضیحات رئیس سازمان زندان‌ها درباره سکته بقایی

***

روحانی در معرفی وزیر زن کم‌کاری کرد

شهیندخت مولاوردی، دستیار ویژه پیشین رئیس‌جمهور گفت: این تابو در دولت دهم شکسته شد و حتی زمانی که در دولت دوازدهم  شعار انتخاب وزیر زن وعده داده شد، طرفدارهای دولت قبل به خود من پیامک می‌دادند که این چیزی که برای شما آرزو است، برای ما خاطره است.

وی ادامه داد: حساسیتی که در برابر تصمیم‌های دولت یازدهم و دوازدهم برای انتخاب یک زن نه تنها به عنوان وزیر حتی به عنوان استاندار وجود دارد، در دولت‌ قبل وجود نداشت لذا این کار برای دولت سخت می‌شد که با مجموع گرفتاری‌هایی که دارد، خودش را درگیر مسائل جدید کند. اگر می‌خواستند می‌توانستند اما به هر دلیلی انجام نشد.

مولاوردی با اشاره به دیدار خود با حسن روحانی قبل از معرفی وزراء گفت: من بارها به آقای روحانی گفتم که شما توپ را در زمین مجلس بیاندازید و یک یا دو خانم را به مجلس معرفی کنید، اگر مجلس رأی داد که فبها، اگر  هم که رأی نداد شما به وعده خود و رسالت و ماموریت‌تان عمل کرده‌اید.

وی افزود: رئیس‌جمهور شنیدند، اما عملی نشد. الان هم می‌توانند این کار را بکنند و در نهایت ببینند که مجلس و شورای نگهبان چه کاری می‌کنند. متاسفانه هرگز این کار نشده و فکر هم نمی‌کنم در سال‌های پایانی هم این کار را بکنند.

***

دفاعیات یک نماینده اصلاح‌طلب از عملکرد فراکسیون امید

محمدعلی وکیلی، نماینده اصلاح‌طلب تهران با دفاع از عملکرد فراکسیون امید به مهر گفت: «از همان روز اول پس از پیروزی لیست امید در انتخابات طیفی از اصلاح طلبان بر سر ما کوبیدند که فراکسیون امید نیروهای درجه ۲ و درجه ۳ اصلاح‌طلب، محصول نظارت استصوابی شورای نگهبان، زیر بوته و منتخبین بین بد و بد تر هستند. بخشی از اصلاح‌طلبان نیز معتقد بودند، آقای عارف چهره سیاسی و کنش‌گر حزبی نبوده و اهل لابی‌گری نیست و نمی‌تواند در مجلس نقش تأثیر گذاری داشته باشد.

اعضای فراکسیون امید مجلس نماینده روایت حداقلی از اصلاح‌طلبی هستند، اصلاح‌طلبی دو راوی دارد، راویان حداکثری و راویان حداقلی.

در جریان اصولگرایی نیز چنین راویانی وجود دارد، راویان حداکثری اصولگرایان از نظر من پایداری‌ها هستند و راویان حداقلی اصولگرایان طیف آقای لاریجانی و جامعه مهندسین هستند. ما هم چون اصلاح‌طلب حداقلی بودیم شانس پیدا کردیم که راه به حکومت پیدا کنیم، اگر راویان حداکثری اصلاح‌طلبی بودیم از فیلتر شورای نگهبان عبور نمی‌کردیم.

از آنجایی که اعضای فراکسیون امید راویان حداقلی اصلاح‌طلبی بودند، بنابراین با روایت‌گرایان حداقلی اصولگرایی قابل جمع شدند. بدین معنا که سقف پذیرش، آقای عارف بوده است، سقف مقدورات آقای عارف هم خودش است، آقای عارف نمی‌توانست یک کنشگر حزبی به معنای خود باشد، چون آقای عارف فردی منضبط و با اخلاق است. در فراکسیون امید نیز چنین فرآیندی حاکم است. طیف جوان، مسن، با تجربه، بی تجربه، رادیکال و محافظه کار در فراکسیون حضور دارند. آقای عارف توانست همه اعضای فراکسیون را دور هم نگه دارد.

من به دلیل تعریفی که از خاستگاه فکری فراکسیون امید دارم معتقدم کسانی که از بیرون بر سر فراکسیون می‌کوبند، معیار غلطی دارند. ما با مقیاس جامعه حداکثری اصلاح‌طلبی نقد می‌شویم، انتظار این عده این بوده است که ما مجلس ششم بشویم یعنی از ما انتظار حرکات مجلس ششمی داشتند در حالی که برآیند فراکسیون امید کاراکترهای مورد نیاز برای این انتظارات را نداشت. ما روایت حداقلی از اصلاح‌طلبان هستیم.

فراکسیون امید نقد می‌شود که چرا حصر را بر نداشته، آقای روحانی نیز نقد می‌شود که چرا حصر را بر نداشته است. این افراد با معیارهای اصلاح‌طلب حداکثری ما را نقد می‌کنند اما مأموریت ما چیز دیگری بود که باید در راستای اجرای آن مأموریت قدم بر می‌داشتیم. از منظر عدم اجرای آن مأموریت، ما قابل نقد هستیم.

فراکسیون امید مأموریت داشت در درون حاکمیت راه پیدا کرده و با برقراری یک دیالوگ سازنده با بخش‌های حاکمیت فضای امنیتی میان حاکمیت و اصلاح طلبان را برطرف کند اما فراکسیون امید نتوانست دیالوگ سازنده با ارکان حاکمیت برقرار کند و از این منظر قابل نقد است.

اعضای فراکسیون امید از این منظر که نطق‌های آتشین مجلس ششمی انجام نمی‌دهند قابل نقد نیستند. ما فراتر از کاراکترهایمان ظاهر شدیم، به نظر من این مقدار نطق از طرف فراکسیون امید نباید در مجلس انجام می‌شد. نباید مواضع اصلاح‌طلبانه در نطق‌ها اتخاذ می‌شد و این میزان صراحت در کلام و مرزداری با گفتمان رقیب لازم نبود. اما متأسفانه انجام شد و کار درستی نبود. ما مسئله حصر و محدودیت‌های آقای خاتمی را باید با تعامل حل می‌کردیم نه تقابل، اما فراکسیون امید و دولت از این منظر موفق نبودند.»

بیشتر بخوانید:

وکیلی: اصلاح‌طلبان تاوان ضعف دولت را پس می‌دهند