تحصیل ۳۵هزار دانشجوی بورسیه در کشور

گروه اجتماعی الف،   3980328161 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ۳۵ هزار دانشجوی خارجی بورسیه در دانشگاه های کشور در حال تحصیل هستند.

به گزارش فارس، منصور غلامی ظهر امروز در دیدار با آیت الله مکارم شیرازی، با اشاره به تمرکز بخش مهمی از آموزش عالی کشور در وزارت علوم، از تحصیل حدود ۴ میلیون دانشجو در رشته‌ها و مقاطع مختلف در کشور خبر داد و گفت: نیمی از این دانشجویان در دانشگاه های دولتی و مابقی آنها در سایر دانشگاه‌ها تحصیل می‌کنند.

وی ۴۶ درصد دانشجویان کشور را از دختران دانست و با اشاره به توزیع مناسب دانشگاه‌ها و میزان دسترسی به مراکز علمی در کشور تصریح کرد: در ماه‌های اخیر با وجود همه فشارهای خارجی، تحقیقات علمی مشترک با کشورهای خارجی افزایش یافته و ۳۵ هزار دانشجوی خارجی بورسیه در دانشگاه های کشور در حال تحصیل هستند.

غلامی بیان کرد: طرح ساماندهی دانشگاه‌ها در کشور در دستور کار وزارت علوم است و به دنبال تقویت دانشگاه‌های کوچک در شهرستان‌ها هستیم؛ همچنین گروه‌های برنامه ریز در حوزه تحول در علوم انسانی جریان مستمری برای بهبود منابع درسی در کشور ایجاد کرده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه آموزش قرآن رشته‌های مختلف علوم قرآنی تا دوره دکترا در دانشگاه‌های کشور به صورت تخصصی تدریس می‌شود بیان کرد: 250 کانون قرآن و عترت در دانشگاه‌های کشور تاسیس شده و در حوزه‌های معنوی و مذهبی نیز کانون‌های مهدویت و هیئات دانشجویی در دانشگاه‌ها فعال بوده و اوقات فراغت دانشجویان را پر می‌کنند.

غلامی با اشاره به تاثیر ارتقاء جایگاه علمی در پیشبرد کشور به سمت قله‌های پیشرفت، تاکید رهبر انقلاب برای افزایش تولید علم در کشور را مورد توجه قرار داد و افزود: در این زمینه افزایش بودجه علمی و توجه به ارتقای شاخص‌های علمی کشور در دستور کار است.

وی رتبه علمی کشور در دنیا را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: رتبه کشور از نظر علمی در دنیا در جایگاه 16 است و در حوزه‌های نوظهوری چون نانو و زیست فناوری نیز جایگاه ششم و هشتم دنیا را به دست آورده‌ایم که این موفقیت‌ها از ثمرات انقلاب اسلامی است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: ساماندهی و ارتقای کیفی مراکز آموزشی، تقویت ارتباط دانشگاه‌ها با جامعه و رفع نیازهای جامعه، رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی، رفع نیازهای اساسی جامعه، ایجاد ارتباط قوی با صنایع و عقد قرارداد میان دانشگاه‌ها و واحدهای صنعتی از جمله اولویت‌های وزارت علوم است.

غلامی از تشویق اساتید دانشگاهی که به رفع نیاز صنعت و آسیب‌های اجتماعی توجه دارند خبر داد و گفت: در سال‌های اخیر وزارت علوم بر کاهش مشغله‌های دانشجویان، توجه به آموزش مهارت‌های شغلی به دانشجویان و دور ساختن مباحث تنش زای سیاسی تکیه کرده است.