بازسازی بافت قلب با سلول های بنیادی جنینی

گروه سلامت الف،   3980301158 ۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

محققان به تاز گی با استفاده از سلول های بنیادی جنینی موفق به بازسازی بافت های آسیب دیده قلب شدند.

به گزارش فارس، پس از بروز یک حمله قلبی، آسیب های جدی به بافت قلب وارد می شود که همین امر موجب نارسایی قلبی و مرگ خواهد شد. در حال حاضر محققان با استفاده از سلول های بنیادی جفت انسان، موفق به بازسازی سلول های آسیب دیده قلب موش ها شدند که می تواند کمک جدیدی برای درمان قربانیان حملات قلبی باشد.

براساس گزارش «نیواطلس»، طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، بیماری های قلبی و عروقی، بزرگ ترین قاتلان انسان در دوران مدرن هستند. بیماری های قلبی به دلیل عدم ناتوانی قلب در اصلاح بافت های آسیب دیده خود، به وجود می آید؛ به گونه ای که حتی اگر فردی از یک ایست قلبی جان سالم به در ببرد، قلب او آسیب دیده و توانایی کمتری در پمپاژ خون خواهد داشت که همین امر باعث می شود تا فرد در آینده دچار حملات قلبی شود.

محققان دانشکده پزشکی «مانت ساینا» برای انجام آزمایشات خود، سلول های « Cdx2» را مورد بررسی قرار دادند. سلول های بنیادی از جفت جنین انسان مشتق شده است. آنها در این آزمایش به گروهی از موش ها، سلول های Cdx2 را تزریق کردند در حالی که گروه دیگر هیچ سلولی را دریافت نکرد.

نتایج بررسی‌ها نشان داد که پس از سه ماه، بافت های قلبی آسیب دیده موش هایی که سلول های Cdx2 را دریافت کرده بودند، بازسازی شد اما گروه دیگر هیچ نشانه ای از بهبودی نداشتند و دچار نارسایی های قلبی شده بودند.

طبق این گزارش، محققان دریافتند که سلول های بنیادی جنین قادر به بازسازی بافت های آسیب دیده قلب است و این روش می تواند درمانی برای بیماری های قلبی باشد.