روسای جمهور ایران و پاکستان تواق کردند تشکیل نیروی واکنش سریع مشترک ایران و پاکستان برای مبارزه با تروریسم در مرزها/ برای تقویت صادرات و واردات؛ کمیته تهاتر تشکیل می شود

گروه سیاسی الف،   3980202102 ۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور و«عمران خان» نخست وزیر پاکستان در نشست خبری مشترک بر تشکیل نیروی واکنش سریع مشترک ایران و پاکستان برای مبارزه با تروریسم در مرزها توافق کردند.

تشکیل نیروی واکنش سریع مشترک ایران و پاکستان برای مبارزه با تروریسم در مرزها/ برای تقویت صادرات و واردات؛ کمیته تهاتر تشکیل می شود

به گزارش الف به نقل از خبرگزاری‌ها، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور روز دوشنبه به طور رسمی از "عمران خان " نخست وزیر پاکستان در مجموعه تاریخی - فرهنگی سعد آباد استقبال کرد.

حسن روحانی، رییس‌جمهور کشورمان در نشست خبری مشترک با «عمران خان» به جزییات این دیدار اشاره کرده و در مورد توافقات صورت گرفته میان دو کشور سخن گفتند.

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور پس از دیدار با «عمران خان» نخست وزیر پاکستان در نشست خبری ضمن خوش‌آمدگویی به وی، گفت: امروز موفق بودیم در 2 جلسه خصوصی و عمومی مباحث مورد نظر را مطرح کنیم، احساس می‌کنم گام جدیدی در روابط دو کشور برداشتیم.

وی افزود: یکی از مباحث بسیار مهم ما در مذاکرات امروز این بود که که دو کشور کاملا مصمم هستند تا روابط خود را توسعه دهند و تاکید دارند که هیچ کشور ثالثی قادر نیست روابط برادرانه و دوستانه ایران و پاکستان را تحت تاثیر قرار دهد.

رئیس‌جمهور با اشاره به امنیت مرزهای دو کشور تصریح کرد: متاسفانه در ماه‌های اخیر شاهد تنش‌هایی در مرز توسط تروریست‌هایی که سبوعانه عمل کردند بودیم. خوشحالیم از اینکه طرف پاکستانی که گروهک‌هایی که فعالیت‌های غیرانسانی دارد را به صراحت تروریست اعلام می‌کنند و با آنها به عنوان تروریست برخورد می‌کنند.

روحانی با بیان اینکه توافق کردیم همکاری امنیتی دو کشور را افزایش دهیم، تاکید کرد: توافق کردیم نیروهای مرزبانی ما و نیروهای اطلاعاتی دو کشور، یک نیروی واکنش سریع مشترک در مرزهای دو کشور برای مبارزه با تروریسم تشکیل دهند.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های بسیار خوبی در روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور است که این ظرفیت‌ها لیست شده و مورد بحث قرار گرفت و توافق شد تا روابط تجاری را توسعه دهیم. ایران آماده است نیازمندی‌های پاکستان را در زمینه نفت و گاز تامین کند و اقدامات لازم در زمینه اتصال لوله گاز به پاکستان را که از طرف ایران همه اقدامات آن انجام شده، صورت بگیرد. امروز صادرات برق از ایران به پاکستان وجود دارد و به آقای نخست وزیر گفتیم آماده‌ایم این صادرات را به 10  برابر افزایش دهیم.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: همچنین بحث کردیم برای توسعه روابط تجاری کمیته تهاتر بین دو کشور تشکیل شود و صادرات و واردات تهاتر شده و در حسابی تصفیه‌حساب شود. علاقمندیم دو بندر مهم چابهار و گوادر پاکستان روابط بیشتری با هم داشته باشند و بتوانیم بین این دو بندر با ایجاد راه‌آهن روابط را توسعه دهیم. در زمینه مسائل مربوط به منطقه و ضرورت همکاری بیشتر بین دو کشور برای ثبات و امنیت در افغانستان و سایر مسائل منطقه با هم گفت‌وگو کردیم.

روحانی تصریح کرد: درباره اقدامات نادرستی که از طرف آمریکا در منطقه و به‌ویژه درباره مسئله قدس و جولان و توهین به سپاه پاسدران انقلاب اسلامی انجام شده هم در ضمن مذاکرات‌مان گفت‌وگو کردیم.

وی اضافه کرد: مد نظر داریم راه‌آهن استانبول به اسلام‌آباد فعال باشد و بتواند اروپا را به پاکستان و چین متصل کند. خوشحالم که آقای نخست‌ وزیر تاکید کردند در هیچ ائتلاف جنگی شرکت ندارند و نخواهند داشت و اراده دو کشور بر صلح در منطقه است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: آقای نخست وزیر از من برای سفر رسمی به پاکستان دعوت کردند و من پذیرفتم و امیدوارم در آینده بتوانم از کشور دوست‌مان از پاکستان و اسلام‌آباد دیدار داشته باشم. مطمئنم سفر نخست وزیر و هیئت همراه، نقطه عطفی در توسعه روابط دو کشور خواهد بود و بار دیگر از حضورشان در تهران که قبلا هم به مشدالرضا(ع) مشرف شدند تشکر می‌کنم.

عمران خان: نباید اجازه دهیم از خاکمان برای انجام اقدامات تروریستی استفاده شود/ مهم‌ترین دلیل سفر من به ایران مسئله تروریسم بود

عمران خان نخست وزیر پاکستان در نشست مطبوعاتی مشترک با حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان گفت: مهمترین دلیل من برای سفر به ایران این بود که احساس کردم اگر مسئله تروریسم بین دو کشور وجود نداشت اختلافات هم افزایش نمی‌یافت. این مسئله تروریسم است که باعث افزایش اختلافات شده است و مهم بود که من امروز به کشور شما سفر کنم.

وی ادامه داد: به همراه من رئیس امنیت پاکستان حضور دارد. ما در پاکستان از تروریسم  رنج میبریم و شاید کشوری باشیم که بیشترین رنج را از تروریسم برده‌ایم در ۱۲ سال گذشته ۷۰ هزار تلفات جانی را داشتیم و به همین دلیل از ارتش و آژانس‌های اطلاعاتی پاکستان برای مبارزه با تروریسم تشکر می‌کنم.

عمران خان بیان داشت: ما مثل افغانستان نیستیم که با حضور نیروهای ناتو و سربازان امنیتی نتوانستند تروریسم را از بین ببرند و ما دستاوردهای فراوانی را در مبارزه با تروریسم داشته‌ایم و اکنون تمام طیف های سیاسی در پاکستان به این نتیجه رسیدند که ما نباید اجازه دهیم شبه‌نظامی‌ها از خاک ما علیه کشورهای دیگر برای انجام اقدامات تروریستی استفاده کنند.

نخست وزیر پاکستان اظهار داشت:  دو، سه روز قبل بود که ۱۴ پرسنل امنیتی ما در یک عملیات تروریستی در استان بلوچستان پاکستان کشته شدند و می‌دانیم که ایران هم از تروریسم رنج می‌برد و در واقع از گروه هایی که از خاک پاکستان استفاده می‌کنند رنج می برد و به همین دلیل رئیس امنیت را همراه خودم آوردم که با همتایان خودش ملاقات هایی خواهد داشت. ما این اعتماد را باید برقرار کنیم و به همدیگر اعتماد داریم که هر دو کشور اجازه نمی‌دهند خاکشان علیه کشور دیگری برای اقدامات تروریستی استفاده شود ما نیازمند اعتماد سازی بیشتر برای همکاری در حوزه‌های مختلف در آینده است.

وی تصریح کرد: در حوزه افغانستان می‌دانیم که چهار دهه است این کشور در جنگ به سر می برد و مردم افغانستان در حال رنج هستند و ما در پاکستان پذیرای ۴ میلیون پناهجوی افغانستانی هستیم و در ایران هم من اطلاع دارم که ۳ میلیون پناهجوی افغانی وجود دارد بنابر این به نفع هر دو کشور هستند که در افغانستان صلح پابرجا باشد.

نخست وزیر پاکستان خاطر نشان کرد: ما آماده همکاری با ایران هستیم تا موضوع افغانستان توسط یک راه حل سیاسی حل شود چرا که اگر صلح در افغانستان برقرار شود نه تنها برای مردم مردم افغانستان که ۴۰ سال است در رنج هستند مفید خواهد بود بلکه برای مردم پاکستان و ایران هم مفید است چون می توانیم تجارت خود را افزایش دهیم اشتغالزایی کنیم و استانداردهای زندگی را بالا ببریم.

وی گفت: بنابراین در جلسه امروز تصمیم گرفتیم که برای رسیدن به یک راه حل سیاسی برای برقراری ثبات در افغانستان همکاری کنیم.

نخست وزیر پاکستان تصریح کرد: احساس می‌کنم بدون عدالت صلح برقرار نخواهد شد بی‌عدالتی گسترده ای علیه مردم فلسطین در جریان است به ویژه تصمیم اسرائیل برای اشغال بلندی های جولان و همچنین اعلام کردن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل که در تناقض با حقوق و قوانین بین المللی است و حقوق فلسطینی‌ها را ضایع می‌کند و باعث بی‌ثباتی بیشتر در خاورمیانه می‌شود.

عمران خان اظهار داشت: همین وضعیت هم در کشمیر وجود دارد و قطعنامه سازمان ملل حق تعیین سرنوشت کشمیری ها را به رسمیت شناخته اما حدود ۳۰ سال است که نیروهای هندی به مردم کشمیر فشار می‌آورند و آن ها را سرکوب می‌کنند و ۷۰۰ هزار کشمیری تا حالا کشته شدند و نیروهای امنیتی هند روزانه تعداد زیادی از مردم کشمیر را به قتل می‌رساند و راه‌حل نظامی در کشمیر پاسخگو نیست و نیازمند دیالوگ و یافتن راه حل سیاسی هستیم.

وی بیان داشت: اگر مشکل کشمیر حل شود تجارت برقرار خواهد شد و برای ایران و پاکستان مهم است که این اتفاق بیفتد چرا که ایران از طریق پاکستان می‌تواند به بازار هند و چین متصل شود و این ها منوط به این است که صلح و ثبات از طریق گفت‌وگوی سیاسی و نه راه حل نظامی برقرار شود موضوع کشمیر هم همانند موضوع فلسطین است و در نهایت ما حوزه‌های همکاری را مورد بحث قرار دادیم و به این نتیجه رسیدیم که تجارت به نفع هر دو کشور خواهد بود.

نخست وزیر پاکستان بیان داشت:  باید مناسبات اقتصادی را افزایش دهیم. می‌دانیم ایران در حوزه های مختلف از جمله مراقبت اولیه بهداشتی بهترین نظام ها را از زمان انقلاب در دنیا دارد و من وزیر جدید بهداشت را همراه خودم آوردم بعلاوه می‌خواهیم از تجربه ایران در حوزه مراقبت اولیه بهداشتی استفاده کنیم. در حوزه انرژی و حوزه های دیگر از جمله علوم و فناوری هم، تیم خوبی را همراه خودم آوردم .وزیر صنعت و تجارت در این جا هست تا بتواند روش و ترتیباتی را برای ارتقاء مناسبات تجاری پیدا کند و ان‌شاالله این مشکل حل خواهد شد جناب آقای رئیس جمهور باز هم به طور ویژه از شما  به خاطر مهمان‌نوازی و پذیرایی خوبتان تشکر می کنم.