سارقان را تحریک نکنید

گروه حوادث الف،   3971228134

مدیرکل آموزش همگانی نیروی انتظامی به مسافران نوروزی مقیم در مسافرخانه ها یا هتل ها توصیه کرد: اگر زنگ اتاق مسافرخانه یا هتل به صدا درآمد بدون شناسایی فرد پشت در، پاسخی ندهید، وقتی در اتاقتان هستید درها را ببندید و از تمام قفل های موجود استفاده کنید.

احمد کاهه در گفت وگو با ایرنا افزود: چنانچه اتاق شما مجهز به چشمی است از آن نگاه کنید، در صورتی که شخصی ادعا کرد مستخدم است، با پذیرش تماس بگیرید و در این خصوص، سوال کنید که آیا آنها کسی را به اتاق شما فرستاده اند و اگر فرستاده اند به چه منظور این کار را کرده اند.
وی ادامه داد: در صورتی که دیر وقت به هتل باز می گردید سعی کنید که از ورودی اصلی وارد هتل شوید. هوشیار باشید و قبل از ورود به پارکینگ، اطراف خود را نگاه کنید. مدیرکل آموزش همگانی معاونت اجتماعی نیروی انتظامی افزود: اطمینان حاصل کنید که تمام پنجره ها و درهای کشویی قفل هستند و همیشه هنگام شب نیز پرده ها را بکشید.

کاهه گفت: کلیدهای اتاقتان را بی جهت در معرض دید عموم قرار ندهید یا آنها را بی دقت روی میز رستوران یا سایر جاهایی که به راحتی دزدیده می شوند، رها نکنید. وی ادامه داد: با نشان دادن مبالغ زیادی وجه نقد یا جواهرات گرانقیمت توجه دیگران را به خود جلب نکنید. زمانی که تنها هستید همراه افراد غریبه ای که از وجود آنها احساس ناامنی می کنید وارد آسانسور نشوید.

کاهه گفت: هرگز وجه نقد یا اشیاء با ارزش را در اتاق خود رها نکنید، می تواند از قسمت پذیرش در خواست کنید که شما صندوق امانات بدهند. هرگز شماره اتاق خود را علنی نگویید و افراد ناآشنا را به اتاق خود دعوت نکنید. وی در توصیه به هموطنان در مورد سکونت و استقرار در چادرها، گفت: از اماکن رسمی و تحت نظارت برای اسکان خود و خانواده استفاده کنید و مدارک شناسایی معتبر برای مسافرت و اسکان به همراه داشته باشید.

کاهه اضافه کرد: استقرار چادرهای مسافرتی فقط در اماکن تعیین شده و تحت محافظت باید صورت گیرد و وسایل و امکانات محافظت در برابر بارش نزولات آسمانی به همراه داشته باشید. مدیرکل آموزش همگانی نیروی انتظامی گفت: از بیتوته و شب خوابیدن در چادر به هنگام احتمال بارندگی خودداری کنید و در صورت گرفتارشدن در بارش باران و دقت در جمع آوری وسایل دقت کنید.

* از فروشگاه های معتبر خرید کنید
مدیرکل آموزش همگانی نیروی انتظامی همچنین درباره خریدهای نوروزی، گفت: از خرید کالا از افراد غیرمطمئن و دستفروشهای ناشناس دوره گرد خودداری کنید. توصیه می شود کالای مورد نیاز خود را از فروشگاه ها و افراد معتبر و مورد اطمینان خریداری کنید. کاهه افزود: در هنگام تردد در معابر و حمل کیف حتی الامکان سعی شود از پیاده رو عبور کرده، کیف خود را سمت دیوار نگهداری و حمل کنید.

وی ادامه داد: هیچ گاه پول زیاد و سایر اقلام قیمتی را در دست و بدون پوشش لازم حمل نکنید و هرگز وسایل خود رابه افراد ناشناس نسپارید. وی اضافه کرد: از کیف یا سایر وسایل همراه خود فاصله نگیرید و از حمل پول نقد بدون پوشش و حفاظت مناسب به خصوص هنگام خروج از بانک خودداری و حتی الامکان از چک های بانکی استفاده کنید.

مدیرکل آموزش همگانی معاون اجتماعی نیروی انتظامی گفت: هنگام حمل کیف یا سایر اشیای قیمتی مراقب و مواظب بیشتری کنید. از حمل وجوه به مقدار زیاد و چک های بانکی و اوراق بهادار به وسیله افراد ناشناس خودداری کنید.

وی افزود: همچنین از جابجایی و حمل اسناد و مدارک با ارزش و غیر ضروری و از خرید طلا و اشیاء گرانقیمت از افراد ناشناس خودداری شود.

این کارشناس پلیس گفت: از ارائه موجودی داخل جیب ها مخصوصا وجه نقد به اشخاص رهگذر و ناشناس و آنهایی که پول خرد می خواهند خودداری کنید تا در معرض اغفال افراد کف زن واقع نشوید.

کاهه تاکید کرد: به اشخاص بیگانه و ناشناس برای نگهداری وجوه یا اشیاء خود به خصوص در ترمینال ها اعتماد نکنید.

مدیرکل آموزش همگانی نیروی انتظامی گفت: در موقع ادای فریضه دینی و تطهیر در اماکن متبرکه مواظب اموال و البسه خود باشد و آنها را به دست اشخاص غریبه و نامطمئن نسپارید و در مواجهه با افرادی که خود را مامور معرفی کرده یا مامور جلوه می دهند حتی الامکان از صحت و سقم قضیه مطمئن شوید که کارت یا مدرک شناسایی معتبر داشته باشند.

کاهه افزود: حتی الامکان برای رفت و آمد به محل کار یا منزل از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید و هنگام معامله ضمن شمارش دقیق وجوه دریافتی نسبت به احراز اصالت آن دقت کنید.