در گفت‌وگو با الف مطرح شد؛ رئیس دانشگاه خوارزمی: مسئولان شیر نفت را ببندند؛ چرا بفروشیم؟/ به جوانان بها دهیم، مشکلات را حل خواهند کرد/ قطعا نظام آموزشی کشور باید اصلاح شود

گروه اقتصادی الف،   3971203069 ۴۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه اگر جوانان و افراد عالم دانشگاهی کشور بها دهیم، در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، می‌گوید: باید کلاً قید فروش نفت را بزنیم و اقتصاد را مبتنی بر غیرنفت تامین کنیم؛ اگر چینن شود آن زمان منابع دیگری خواهیم داشت که می‌توانیم نیازهای کشور تامین کنیم و ما باید تولیدات خودمان را بفروشیم؛ چرا باید نفت بفروشیم.

رئیس دانشگاه خوارزمی: مسئولان شیر نفت را ببندند؛ چرا بفروشیم؟/ به جوانان بها دهیم، مشکلات را حل خواهند کرد/ قطعا نظام آموزشی کشور باید اصلاح شود

به گزارش الف، رهبر حکیم انقلاب روز ۲۴ بهمن به مناسبت چهلمین سالروز پیروزی انقلاب و آغاز دهه پنجم  جمهوری اسلامی، در بیانیه‌ای راهبردی خطاب به جوانان ویژگی‌های مسیر طی شده در چهل سال گذشته را تبیین و بر امید واقع‌بینانه به آینده و نقش بی‌بدیل جوانان در برداشتن گام بزرگ دوم به سمت آرمان‌ها تاکید کردند.

در این بیانیه توصیه‌هایی برای ادامه این مسیر در چهل ساله دوم انقلاب اسلامی به ویژه به نسل جوان برای ساختن ایران اسلامی بزرگ در هنگامه ورود به «دومین مرحله خودسازی و جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی» ارائه فرمودند. این بیانیه را از یک سو می‌توان بیانیه «چشم‌انداز» لقب داد و از سویی می‌توان آن را «مانیفست آینده انقلاب» دانست. صدور این بیانیه دو روز پس از 22بهمن چهلمین سال انقلاب اسلامی می‌تواند علامتی از محور بودن «جوانان» تلقی شود چرا که اگر این بیانیه در دهه‌فجر صادر می‌شد، مخاطب تحت‌الشعاع مناسبت قرار گرفته و نقض غرض می‌شد.

بیشتر بخوانید:

رهبر انقلاب اسلامی در بیانیه‌ای مهم به‌مناسبت چهل‌سالگی انقلاب با جوانان ایران سخن گفتند؛ بدون امید و نگاه خوشبینانه به آینده هیچ گامی نمی‌توان برداشت/ زانو زدن در برابر دشمن و «بوسه‌زدن بر پنجه‌ی گرگ» خطایی نابخشودنی است/ عملکردهای ضعیف، اقتصاد کشور را دچار چالش ساخته است

عزیزالله حبیبی، رئیس دانشگاه خوارزمی در گفت‌وگو با خبرنگار الف در مورد بیانیه‌ اخیر ‌رهبر انقلاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و ورود به دهه پنجم انقلاب گفت: مستقل از منابع موجود، مهم‌ترین سرمایه‌ای که در کشور داریم نیرو انسانی است  و اگر این نیروی خوب تربیت و هدایت شود، بسیاری از مسایل و مشکلات کشور را  می‌توان به دست جوانان حل کرد. در برخی از زمینه‌ها که اکنون پیش قراول هستیم و در در جهان حرفی برای گفتن داریم ناشی از همین فرآیند است.

وی با بیان اینکه باید به نیازهای خودمان بپردازیم و آن را تامین کنیم، افزود: باید به جوانان اعتماد کنیم و آن‌ها باید آموزش ببینند و در جهت رفع کاستی‌های کشور قدم بردارند. اگر شیر نفت را ببنیدم، همه محیای این خواهند شد که در این راه قدم بردارند و در این مورد کار کنند.

رئیس دانشگاه خوارزمی در مورد نقش سیاست‌گذاری در حل مشکلات امروزی کشور، بیان کرد: یکی از اهداف سیاست‌گذاری این است که کلاً قید فروش نفت را بزنیم و اقتصاد را مبتنی بر غیرنفت تامین کنیم؛ اگر چینن شود آن زمان منابع دیگری خواهیم داشت که می‌توانیم با تنوع تولید و رفع نیازهای کشور براساس آن اقدام کنیم.

حبیبی در پاسخ به اینکه چرا شیر نفت را نمی‌بندیم، گفت: این را باید از مسئولان و دولت و مجلس سوال کرد، ولی ریسک این کار، نیاز دارد همه محیای یک ریاضت کشی شویم و به دنبال آن زیرساخت‌های تولید علم و تبدیل آن به محصولات مورد نیاز جامعه را  در یک پروسه زمانی ۵ الی ۱۰ ساله فراهم شود؛ اگر این اقدام را انجام دهیم، خود به خود نیازمندی‌هایی که به خارج از کشور داریم، رفع خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه قطع وابستگی به نفت را نیازمند عزم و اراده در همه رده‌ها بخصوص مسئولان است، تصریح کرد: برای قطع وابستگی نیازمند عزمی در دانشگاه‌ها، مجلس، قوه قضائیه و دولت هستیم و همه باید به این باور برسند که سیستم اداره کشور بایستی براساس اقتصاد سالم غیرنفتی باشد؛ آن زمان متوجه خواهیم شد که این نفت یک ماده است، ولی اگر در صنایع وارد شود به صدها و حتی هزاران محصول صنعتی با ارزش افزوده هزاران برابر تبدیل خواهد شد. ما باید تولیدات خودمان را بفروشیم؛ چرا باید نفت بفروشیم.

حبیبی در مورد نقش نظام آموزشی برای قطع وابستگی به طلای سیاه، اظهار کرد: قطعا نظام آموزشی کشور باید اصلاح شود و تغییر کند؛ باید دانشجو و استاد بدانند و توجیح باشند که در بخش آموزش و فعالیت‌های آموزشی، تحقیاتی و پژوهشی چه موضوعاتی در اولویت کشور است و چگونه مورد حمایت قرار می‌گیرند؛ این حمایت موضوعی است که هم در بخش سخت افزای و هم نرم افزای و حمایت معنوی و مادی است؛ البته اکنون نسبت به گذشته سیاست‌گذاری‌ها بهتر شده، اما هنوز جای کار دارد و باید اصلاح شود.

رئیس دانشگاه خوارزمی ادامه داد: اگر قرار است شرکتی را ترقیب کنیم تا ایجاد و محصولی را تولید کند، آن شرکت باید خیالش بابت فروش محصول راحت باشد و به هر روشی کالایی که تولید کرده چه به صورت رسمی و یا غیررسمی وارد کشور نشود و یا در بخش اجرایی کشور همه قوا باید دست به دست هم بدهند و این موضوع را به ترتیبی اجرا کنند که جای فرار و قایم شدن و حرکت‌های پنهان حذف شود.

وی در پایان و در مورد بیانیه‌ی رهبر انقلاب خطاب به جوانان گفت: در بخش دانشگاهی هم افراد فرهیخته و هم جوانان مورد تاکید هستند و محور‌هایی که در تاکیدات مقام معظم رهبری هم است اینکه اگر به بخش جوان و افراد عالم دانشگاهی کشور بها دهیم، قطعا در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌توانیم به سرمنزل مقصود برسیم، زیرا مهم ترین سرمایه کشور نیروی جوان است.