۴ خاصیت شگفت انگیز زردچوبه

گروه سلامت الف،   3971202040

طبق بررسی‌های انجام شده زردچوبه دارای خواص مهمی برای سلامتی است که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

۴ خاصیت شگفت انگیز زردچوبه

زردچوبه از ادویه‌های شناخته شده و پرمصرف است که علاوه بر ویژگی طعم‌دهندگی مطلوب به مواد غذایی دارای خواص ضد التهابی نیز هست. در حالی که افزودن این ادویه به غذا یا استفاده از آن روی پوست صورت بی‌خطر است، لازم است پیش از مصرف آن به شکل مکمل با پزشک مشورت شود.

طبق بررسی‌های انجام شده این ادویه دارای خواص مهمی برای سلامتی است که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

درمان بیماری‌های مزمن

زردچوبه دارای ترکیب‌های ضد التهابی طبیعی موسوم به "کورکومینوید" است که تاثیرات مثبتی بر انواع بیماری‌ها دارد. التهاب، عامل بیماری‌های متعددی است و در نتیجه در بسیاری از مطالعات، تاثیرات بالقوه زردچوبه در درمان بیماری‌های قلبی یا کاهش خطر ابتلا به برخی انواع سرطان‌ها مورد بررسی قرار گرفته است. درحالیکه تحقیقات انجام گرفته در مراحل ابتدایی قرار دارد، محققان به نتایج امیدبخشی دست یافته‌اند.

کمک به کاهش وزن

بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد ترکیب "کورکومین" به کاهش التهاب در پانکراس، سلول‌های ماهیچه و چربی کمک می‌کند. درحالیکه در بیشتر این بررسی‌ها موش‌ها مورد آزمایش قرار گرفته‌اند در سال ۲۰۱۵ مطالعه‌ای روی ۴۴ انسان انجام گرفت که حاکی از تاثیر این ماده در کاهش وزن افراد در دوره‌ای دو ماهه بوده است.

با این حال به گفته کارشناسان تنها افزودن زردچوبه به رژیم غذایی موجب کاهش وزن نمی‌شود و این ترکیب در کنار اقدامات دیگر همچون فعالیت فیزیکی و خودداری از مصرف غذا‌های فرآوری شده تاثیرگذار است.

بهبود سلامت پوست

مصرف چای زردچوبه یا استفاده از محصولات بهداشتی حاوی این ماده باعث می‌شود پوست ترکیب‌های آنتی‌اکسیدان را دریافت کند. در حالی که شواهدی در مورد تاثیر معجزه‌آسای زردچوبه در درمان آکنه وجود ندارد، برخی از متخصصان پوست تاکید کرده‌اند که این ماده به تولید کلاژن کمک می‌کند.

تسکین درد‌های آرتروز

زردچوبه به دلیل داشتن ماده ای به نام کورکومین دارای خواص ضد التهابی و ضد درد است و می تواند به درمان آرتروز، ورم مفاصل و درد مفاصل کمک زیادی کند.
 در مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۶ انجام گرفت مشاهده شد ترکیب کورکومین درد‌های ناشی از آرتروز را کاهش می‌دهد. همچنین تاثیر آن در کاهش درد، عملکرد جسمی و بهبود کیفیت زندگی مبتلایان به آرتروز در بسیاری از بررسی‌ها مورد تاکید قرار گرفته است.

مقدار مصرف زردچوبه

زردچوبه در رژیم غذای کاملا بی خطر است و می توانید هر روز به اندازه یک قاشق چایخوری پودر زردچوبه را در پخت و پز خود استفاده کنید و به دلیل اینکه زردچوبه و کورکومین به خوبی در آب حل نمی شوند بهتر است برای جذب بیشتر آن به همراه فلفل سیاه مصرف شود.

توصیه می شود برای شروع از 1 قاشق چایخوری در روز شروع کنید و در صورت مشاهده هیچ عارضه ای آن را به 1 تا 2 قاشق چایخوری در روز مصرف کنید.

زردچوبه می تواند به شکل شیر زردچوبه و دمنوش زردچوبه نیز استفاده کرد و مقدار مصرف آنها یک فنجان در روز می باشد.

طریقه مصرف زردچوبه برای درد مفاصل

زردچوبه را می توان به صورت موضعی روی مفصل اسیب دیده قرار داد تا درد ورم مفاصل را تسکین دهد. مقدار کافی زردچوبه را در روغن زیتون یا نارگیل بکر مخلوط کنید تا به صورت خمیر در اید. قبل از استفاده می توانید روغن را کمی گرم کنید.

این خمیر را روی مفصل آسیب دیده بمالید و به آرامی ماساژ دهید و روی آن را با بانداژ بپوشانید و بگذارید برای مدت بیشتر از 30 دقیقه تا یک ساعت روی آن باشد. سپس آن را با آب خنک بشویید.این روش را می توانید 2 تا 3 بار در روز انجام دهید و اثرات آن در مدت زمان یک یا دو هفته قابل مشاهده باشند.

سلامت نیوز