سلامت جنسی چیست؟

گروه سلامت الف،   3971008159

در سال‌های اخیر سلامت جنسی در سطح جهان اهمیت زیادی پیدا کرده است تا آنجا که امروزه‌ موضوع سلامت جنسی به عنوان یکی از مولفه‌ها و اولویت‌های سلامت همگانی بشمار می‌آید. سازمان بهداشت جهانی سلامت جنسی را اینگونه تعریف می‌کند.

دکتر محمد علی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرگزاری سلامت، با بیان این مطلب افزود: سلامت جنسی عبارت است از عملکرد هماهنگ ذهن، احساس و جسم به نحوی که به رشد انسان در زمینه شخصی و اجتماعی کمک کند و زمینه رابطه عاشقانه را بین زوجین ایجاد کند.

وی افزود: سلامت جنسی صرفا به معنای عدم ابتلا به بیماری ناتوانی یا ضعف جسمانی نیست. پرداختن به موضوعات جنسی در سلامت جنسی اتخاذ رویکرد مثبت و احترام‌آمیز به روابط جنسی و همچنین امکان دستیابی به تجارب جنسی لذت بخش و مطمئن به دور از هرگونه اجبار تبعیض بی‌احترامی‌ و خشونت است.

علی‌نژاد تصریح کرد: با توجه به نکات گفته شده بویژه در شرایط فعلی جامعه ما که روابط و رفتارهای ناهنجار جنسی روز به روز در آن گسترش و عمق بیشتری پیدا می‌کند. ضرورت آموزش سلامت جنسی در رسانه‌ها و مراکز علمی‌ بیشتر و بیشتر خودنمایی می‌کند. در مورد رفتارهای ناهنجار جنسی و ماهیت آنها دیدگاه‌های مختلفی از نظر روانشناسی و جامعه شناسی انسان گرایی و مبانی دینی وجود دارند.

این متخصص بیماری‌های کلیه با اشاره به دیدگاه روانشناسان در این باره اضافه کرد: به اعتقاد برخی از روانشناسان هر رفتار جنسی که باعث آسیب به یکی از طرفین شود ناهنجار و دور از سلامت جنسی محسوب می‌شود. آزارگری جنسی (سادیسم)، آزارخواهی جنسی(مازوخیسم)، پدوفیلی(بچه بازی) بخشی از این رفتارها است.

وی تصریح کرد: برخی از افراد منحصر و معطوف به یک شریک جنسی نیستند و رفتارهایی نظیر استمنا، همجنس گرایی، چشم چرانی، زوفیلی (رابطه با حیوان) را نیز تجربه می‌کنند و به طور نامتناسبی با احساس گناه و اضطراب همراه هستند.