رای اعتماد شبانه به وزرا و چند پرسش بی‌پاسخ/ نظارت استصوابی؛ بزرگترین مشکل کشور؟/ هم‌صدایی احمدی نژاد و آخوندی در اقتصاد

گروه سیاسی الف،   3970806101 ۱۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضاً این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

رای اعتماد شبانه به وزرا و چند پرسش بی‌پاسخ/ نظارت استصوابی؛ بزرگترین مشکل کشور؟/ هم‌صدایی احمدی نژاد و آخوندی در اقتصاد

رای اعتماد به وزرا در جلسه شبانه؛ چند پرسش بی‌پاسخ

دیروز و دیشب جلسه رای اعتماد به ۴ وزیر پیشنهادی رئیس‌جمهور برگزار شد و مطابق پیش‌بینی‌ها هر ۴ نفر توانستند رای اعتماد مجلس را کسب کنند.

جلسه دیروز، در روز و ساعتی غیرمعمول برگزار شد. مجلس شورای اسلامی معمولا روزهای شنبه جلسه ندارد اما دیروز این جلسه برگزار شد. عجیب‌تر از آن، ساعت برگزاری جلسه بود؛ از ساعت یک بعدازظهر تا ساعت ده شب!

ظاهرا برخی از نمایندگان مجلس قصد زیارت کربلا داشته‌اند و برای روز یکشنبه بلیت خریده بودند، به‌همین جهت هیئت‌رئیسه تصمیم گرفته تکلیف هر ۴ وزارتخانه را در یک روز مشخص کند و چون به‌قول رئیس‌مجلس در یک روز به‌اندازه دو و نیم روز کار کرده‌اند تا هفته بعد جلسه نخواهند داشت!

زیارت اربعین البته ثواب بسیاری دارد و نمایندگان مجلس هم مطابق قانون می‌توانند از مجلس مرخصی بگیرند و به کربلا بروند. اما اگر زیارت اربعین باعث اخلال در روند کاری مجلس و امورات کشور شود حتما از نظر شرعی و اخلاقی درست نیست؛ به‌خصوص اگر شرایط کنونی کشور را مدنظر داشته باشیم. بهتر بود آن دسته از نمایندگان از زیارت اربعین امسال صرف‌نظر می‌کردند و با دقت به بررسی گزینه‌های پیشنهادی رئیس‌جمهور می‌پرداختند.

اما درباره رایی که داده شد پرسش‌های بسیاری مطرح است. مجلس شورای اسلامی تا همین چند هفته پیش قصد داشت محمد شریعتمداری را استیضاح کند و برای این استیضاح دلایلی داشت. 

بیشتر بخوانید: 

استیضاح شریعتمداری در کمیسیون صنایع مجلس بررسی می‌شود + دلایل استیضاح

گزارش مجلس از وقوع تخلف در ثبت سفارش خودرو در دوره وزارت شریعتمداری

چگونه همین مجلس به شریعتمداری برای وزارتخانه‌ای دیگر با مسئولیت بیشتر، رای اعتماد می‌دهد؟ آیا نمایندگان مجلس از عملکرد شریعتمداری در چند ماه اخیر راضی بوده‌اند؟ آیا حضور برخی نمایندگان در ضیافت شریعتمداری در رای نمایندگان موثر بوده است؟

سوال دیگر به وزیر ویشنهادی وزارت صنعت برمی‌گردد. رضا رحمانی قائم‌مقام نعمت‌زاده و شریعتمداری بوده است و در کارنامه این دو نفر شریک است. به تبع شریعتمداری، رحمانی هم کارنامه درستی در وزارت صنعت نداشته است. آیا کارنامه این دو نفر قانع‌کننده بوده است؟ مگر نمایندگان قصد استیضاح شریعتمداری را نداشتند؟ 

رای اعتماد دیروز نمایندگان به بسیار سوال‌برانگیز است. توییت دو روزنامه‌نگار از دو جناح را در این زمینه ببینید:

توییت محمدسعید احدیان مدیرمسئول روزنامه خراسان

 

توییت اکبر منتجبی معاون سردبیر روزنامه سازندگی، سردبیر هفته نامه صدا:

 

به نظر می‌رسد به‌طور جدی باید درباره مجلس آینده اندیشید وگرنه با همین دست‌فرمان، مجلس آینده چشم‌انداز بسیار بدتری خواهد داشت.

***

نامه آیت‌الله یزدی و غوغای رسانه‌های اصلاح‌طلب

نامه سرگشاده آیت‌الله یزدی به آیت‌الله شبیری زنجانی از مراجع تقلید در رسانه‌های اصلاح‌طلب سر وصدای زیادی به‌پا کرده است. بدون‌شک انتشار نامه‌ای سرگشاده با چنین لحنی به آیت‌الله شبیری‌زنجانی اقدامی ناپسند بود. البته در این میان، مانور رسانه‌ای اصلاح‌طلبان بر سر این موضوع با توجه به سابقه ایشان، قابل‌فهم نیست. 

بیشتر بخوانید:

غوغائیان چه می خواهند؟

***

نظارت استصوابی؛ بزرگترین مشکل کشور؟

محمدرضا خاتمی، سیاستمدار اصلاح‌طلب مصاحبه مفصلی با خبرگزاری ایرنا انجام داده است. در بخشی از این مصاحبه، خاتمی گفته است: «ما معتقدیم که یک مشکل اساسی در کشور وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. این مشکل رنج بردن مملکت از ناکارآمدی مزمن است. دلیلش هم این است که نگذاشته‌اند هیچ شایسته ای به عرصه حکومت راه یابد. 
الان شهرداری تهران را ببینید. لیست اصلاح طلبان انتخابات شورای شهر را برده و حقش این است که شهردار را خود تعیین کند. ما اصلاح طلبان آدم مدیر، مدبر، کاردان و ورزیده کم نداریم تا به عنوان شهردار انتخاب کنیم ولی اجازه نمی دهند.
وقتی می گوییم نظارت استصوابی منظورمان فقط نظارت استصوابی شورای نگهبان که نیست. این هم یک جور نظارت استصوابی است. تا پیگیر می شویم یک مدیرشایسته اصلاح طلب را شهردار کنیم از این سو و آن سو احضارش می کنند و برایش پرونده تشکیل می دهند و او را تهدید به بازداشت و بردن، افشاگری و غیره می کنند.
مشکل اصلی مملکت این است که آدم های شایسته را حذف می کنند و اجازه روی کار آمدن آنها را نمی دهند. طبیعی است وقتی ما اصلاح طلبان هم با نیروی رده چندم خود سرکار بیاییم نمی توانیم کاری برای مملکت کنیم.
برای اصلاح کشور نیاز به افراد شجاع، با تجریه و چیزفهم است. اما هیچ کدام از این ها را شورای نگهبان اجازه نمی دهد وارد مجلس شوند یا رییس جمهور شوند.»

آیا به‌راستی چنان که خاتمی می‌گوید نظارت استصوابی باعث ناکارآمدی مزمن در کشور شده است؟ مثالی که خاتمی به کار برده برای ما راهگشاست؛ شورای شهر تهران در دوره کنونی. در انتخابات شورای شهر چون نظارت با مجلس شورای اسلامی بوده است هیچ‌گونه نظارت استصوابی اعمال نشده است. با این حال آیا شورای شهر تهران کارآمد است؟

خاتمی می‌گوید نگذاشتند شورای شهر، شهردار خوبی انتخاب کند. در این صورت باید از ایشان پرسید چه کسی نگذاشته است و چرا شورای شهر در برابر این فشارها مقاومت نکردند؟

اگر واقعا چنین فشارهایی به شورای شهر برای انتهاب شهردار وارد شده است چرا یک‌بار یکی از اعضای شورای شهر در این‌باره چیزی نگفته است؟ اگر چنین است که ایشان می‌گوید شورای شهر می‌توانست اعلام کند اختیار انتخاب شهردار را ندارد و استعفا دهد. این کار بسیار شرافتمندانه‌تر بود از اینکه در شورا بمانند و نتوانند شهردار انتخاب کنند.

اصلاح‌طلبان عادت دارند همیشه نقش اپوزیسیون را بازی کنند. وقتی که در قدرت نیستد مانند اپوزیسیون رفتار می‌کنند و وقتی هم که قدرت را در دست می‌گیرند باز هم مانند اپوزیسیون مدام از این می‌گویند که «نمی‌گذارند» و «نمی‌شود». چه کسی نمی‌گذارد؟ عطای قدرت را به لقایش ببخشید و با این نیروها مبارزه کنید. اما ایشان این کار را نمی‌کنند. چون چنین نیروهایی وجود ندارند.

بد نیست برای یک‌بار هم شده اصلاح‌طلبان مسئولیت کارهایشان را بپذیرند و ضعف‌های خود را به گردن امور موهوم نیندازند.

***

شهرداری تهران همچنان بلاتکلیف

امروز یکی از اعضای شورای شهر تهران از فرایند انتخاب شهردار بعدی تهران پرده برداشت و گفت: در ۲۲ آبان ماه جاری شهردار جدید تهران اعلام می‌شود.

زمان انتخاب شهردار جدید تهران اعلام شد

با این‌حال محسن هاشمی گفته است: نمایندگان مجلس همچنان طرح استثنا کردن شهردار تهران از قانون منع به کارگیری بازنشستگان را دنبال می کنند.

محسن هاشمی: نمایندگان همچنان به دنبال مستثنی شدن شهردار از قانون بازنشستگی هستند/ من کاندیدا نمی‌شوم

افشانی هم در پاسخ به خبرنگاران گفته است استعفا نخواهد داد.

شهردار تهران: استعفا نخواهم داد

بهتر است هیچ شرحی برای این سه خبر ننویسیم!

***

هم‌صدایی احمدی نژاد و آخوندی در اقتصاد

اخیرا مجموعه‌ ویدیوهایی با عنوان «اقتصاد به زبان ساده» از رییس جمهور اسبق بیرون آمده که در آن احمدی‌نژاد تلاش دارد با مطرح کردن مشکلات اساسی کشور از منظر خود، راه‌حل‌های ساده و کاربردی برای آن ارایه دهد.

اساس و بن‌مایه کلام احمدی نژاد درباره اقتصاد ایران، «مردمی کردن اقتصاد» و «کاهش حداکثری نقش دولت در اقتصاد» است. هر کسی که اندکی با مفاهیم اقتصادی آشنا و از جریان‌های سیاسی کشور شناخت نسبی داشته باشد، با دیدن این ویدیوها (به ویژه ویدیوی چهارم) متوجه می‌شود که احمدی‌نژاد در سال ۹۷ حرفی را می زند که جریاناتی از قبیل «کارگزاران» و «مشارکت» سال‌ها از آن سخن می‌گویند.

هم‌صدایی احمدی نژاد و آخوندی/ چطور می‌توان از «عدالت‌گرایی» به «نولیبرالیسم» رسید؟ + فیلم و تصاویر