ابطحی به الف خبر داد؛ متن کامل طرح تحقیق و تفحص از خود مجلس/عملکرد مجلس ششم تا دهم زیر ذربین

گروه سیاسی الف،   3970224146 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار
متن کامل طرح تحقیق و تفحص از خود مجلس/عملکرد مجلس ششم تا دهم زیر ذربین

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از تهیه طرح تحقیق و تفحص نمایندگان از مجلس خبر داد و گفت: این طرح در جلسه علنی دیروز یکشنبه مجلس تحویل محمد حسین فرهنگی عضو هیئت رئیسه مجلس شد.

سید محمد جواد ابطحی نماینده خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار الف با بیان اینکه این دومین طرح تحقیق و تفحص از خود مجلس است، افزود: طرح اول در مهر ماه سال گذشته در مجلس کلید خورد که به رغم داشتن 20 امضاء به سرنوشت نامعلومی دچار شد و ناکام ماند.

وی در خصوص دلایل ارائه این طرح و تحقیق و تفحص از خود مجلس گفت: وجود اشکالات عدیده در بخش های مختلف مجلس مثل سازمان اداری مجلس، نحوه هزینه کرد بودجه مجلس، شفاف سازی برخی مسائل در ادارات مختلف از جمله هزینه های مالی، استخدام نیروها بر اساس سلایق شخصی و بدون توجه به شایستگی ها برخی از نمایندگان خواستار تحقیق و تفحص از مجلس هستند.

وی با بیان اینکه برای تحقیق و تفحص امضای یک نماینده هم کافی است اما طرح مذکور به امضای 10 نماینده مجلس رسیده، افزود: علاوه بر اینجانب عباس گودرزی نماینده بروجرد، محمد جواد فتحی نماینده تهران، سید حسین نقوی حسینی نماینده ورامین، یوناتن بت کلیا نماینده آشوریان، حسین مقصودی نماینده سبزوار و حسن کامران نماینده اصفهان این طرح را امضا کردند.

وی افزود: البته بعد از تحویل به هیئت رئیسه مجلس سه نماینده دیگر یعنی سید جواد حسینی کیا نماینده سنقر، احمد صفری و سید قاسم جاسمی نمایندگان کرمانشاه نیز این طرح را امضاء کردند.

وی با بیان اینکه این طرح دارای 10 محور است، متن کامل آنرا بدین شرح توضیح داد؛

عنوان تحقیق و تفحص

عملکرد مجلس شورای اسلامی از مجلس ششم تا دهم و سازمانهای مربوطه در حوزه های تشکیلاتی، مالی، معاملاتی، اداری، استخدامی، تقنینی، حقوقی، فنی پشتیبانی، ارتباطات داخلی و بین المللی.

شرح؛
ضرورت شفاف سازی و اهمیت آن و حفظ شان و جایگاه مجلس شورای اسلامی و عصاره فضایل ملت و برخاسته از فریاد اله اکبرهای مردم و در راس امور بودن ایجاب می کند تا با شفاف سازی بر اساس عملکردهای مستند و ارائه مستندات و در اختیار گذاشتن آن در معرض افکار عمومی با تبرئه مسئولان ذیربط و پاکدست و متدین و تشویق آنها و تنبیه قانون شکنان و رانت خواران به هر گونه شایعه در فضای مجازی پاسخ داده شود و از طریق مجلس بتواند مطالبه گری خود از دستگاههای دیگر را با قدرت پیگیری کند.

1-در امور مالی و معاملاتی، بررسی نحوه انعقاد قراردادها و پیمانکاران مربوطه و شایستگی آنها و نحوه پرداخت ها و دریافت ها.

2-در امور استخدامی، اداری، تشکیلاتی و نحوه استخدام ها، گزینش افراد در ارتقاها و حذف و ایجاد بعضی از ادارات و دوایر و ضرورت آنها و همچنین عملکرد هیات رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان.

3- در امور تقنینی نحوه رعایت مواد آئین نامه داخلی مجلس و هیات نظارت بر عملکرد نمایندگان و کمیسیون اصل 90.

4-در امور ارتباطات داخلی و بین المللی و ضرورت سفرهای خارجی نمایندگان و کمیسیونها و گزینش افراد برای اینگونه سفرها، هزینه ها و پرداخت ها و ضرورت برگزاری بعضی از سمینارها و همایش ها و هزینه های مربوطه.

5-بررسی عملکرد بودجه مرکز پژوهش های مجلس در خصوص استخدام و بکارگیری، سفارش مقالات، چاپ نشریات و کتب و هزینه جابجایی ساختمان.

6-بررسی عملکرد بودجه و هزینه ای از جمله کتابخانه مجلسدر خصوص بکارگیری نیروها، چاپ کتب و نشریات و ضرورت آنها.

7-بررسی عملکرد بودجه دیوان محاسبات و نحوه بکارگیری نیروها و استخدام ها و عملکرد نظارتی دیوان و آرای هیئتهای مستشاری.

8-بررسی عملکرد بودجه خبرگزاری خانه ملت و نحوه بکارگیری نیروها و استخدام ها و گزینش افراد و مصاحبه کننده ها و مصاحبه شونده ها.

9-نحوه اجرای قوانین ایثارگران در مجلس شورای اسلامی.

10- علت واگذاری پروژه ها بدون مناقصه و مزایده.

طبق آئین نامه داخلی مجلس این طرح باید به کمیسیون تخصصی مجلس ارجاع و در آنجا بررسی و سپس گزارش کمیسیون مبنی بر تائید یا رد این طرح در صحن مجلس مطرح و با رای نمایندگان تصمیم نهایی گرفته شود.