نرخ تورم فروردین ماه اعلام شد

گروه اقتصادی الف،   3970201212 ۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، نرخ تورم فروردین ماه ۹۷ به ۸،۱ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (۸.۲ درصد) .۱ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد.

نرخ تورم فروردین ماه اعلام شد

به گزارش مرکز آمار ایران، در فروردین ماه ۱۳۹۷ عدد شاخص کل (۱ =۱۳۹۵) به ۱۱۲،۹ رسید که نسبت به ماه قبل ۱.۳ درصد افزایش نشان می‌دهد. در این ماه خانوار‌های کشور به طور میانگین ۷. درصد بیشتر از فروردین ۱۳۹۶ برای خرید یک مجموعه کالا و خدمات یکسان هزینه کردند که نسبت به این اطلاع در ماه قبل (۷.۲ درصد) .۲ واحد درصد کاهش یافته است.

شاخص قیمت در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ۲،۳ درصد و در گروه عمده «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات» .۹ درصد افزایش نشان می‌دهد. نرخ تورم دوازده ماهه در فروردین ماه ۱۳۹۷ برای این دو گروه به ترتیب ۱۱.۲ و ۶.۹ درصد است.

خانوار‌های شهری کشور
شاخص قیمت کل برای خانوار‌های شهری کشور در فروردین ماه ۱۳۹۷ به عدد ۱۱۲،۹ رسید که نسبت به ماه قبل ۱.۳ درصد افزایش نشان می‌دهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۷.۳ درصد و نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به ماه جاری برای این دسته از خانوار‌ها ۸. درصد است.

خانوار‌های روستایی کشور
شاخص قیمت کل برای خانوار‌های روستایی کشور در فروردین ماه ۱۳۹۷ به عدد ۱۱۲،۹ رسید که نسبت به ماه قبل ۱.۳ درصد افزایش نشان می‌دهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵.۴ درصد و نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به ماه جاری برای این دسته از خانوار‌ها ۸.۳ درصد است.

تغییرات قیمت‌ها در ماه جاری
در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت‌ها نسبت به ماه قبل مربوط به اقلام گوجه فرنگی، مرغ ماشینی و انواع برنج خارجی است. در گروه عمده «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات» اقلام طلای ۱۸ عیار و لوازم و تجهیزات کامپیوتر بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند.
در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بیشترین کاهش قیمت‌ها نسبت به ماه قبل مربوط به اقلام تخم مرغ ماشینی و پیاز می‌باشد. در گروه عمده «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات» کاهش قیمت محسوسی وجود نداشته است.

دهک‌های هزینه‌ای کل کشور
نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به فروردین ماه ۱۳۹۷ برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای به طور نزولی از ۸،۵ درصد برای دهک اول به ۷.۷ درصد برای دهک دهم کاهش یافته است.