عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی افزود: وجود آنتیبیوتیک در شیر عوارضی را به دنبال دارد و باید مقدار آنتیبیوتیکی که به مواد خوراکی و غذایی غیر مستقیم اضافه میشود به حداقل برسد.
شیدفر در ادامه گفت: ممکن است مصرف آنتیبیوتیک موجود در شیر سبب ایجاد واکنشهای آلرژی (حساسیت) در فرد شود و بدون اینکه فرد بداند آن دارو را مصرف کرده باشد، در بدن فرد نسبت به آنتیبیوتیک مقاومت ایجاد میکند.
وی در ادامه گفت: مقاومت ایجاد شده در بدن نسبت به آنتیبیوتیک سبب آن میشود که آن دارو در زمان بیماری نیز دیگر در درمان موثر نباشد زیرا بدن قبلاً آن را مصرف کرده است و میکروبها نسبت به آن دارو مقاوم شدهاند.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: در صنایع تبدیلی و تخمیری که شیر به ماست یا سایر محصولات لبنی تبدیل میشود اگر در شیر آنتیبیوتیک موجود باشد خسارات بسیاری از نظر اقتصادی و سلامتی بدن به ما وارد میکند. همچنین اجازه نمیدهد که شیر به مواد لبنی دیگر با کیفیت مناسب تبدیل شود.
شیدفر گفت: از آنتیبیوتیک در درمان بیماری برخی از دامها استفاده میشود. به عنوان مثال ورم پستان گاو به صورت درمان موضعی با آنتیبیوتیک نیز سبب انتقال آن دارو به داخل شیر شده و بیماری ایجاد میکند.
وی در پایان توصیه کرد: استفاده از آنتیبیوتیک در درمان دامها نیز باید بسیار به دقت بررسی و انجام شود زیرا شیر استعداد آلودگی زیادی دارد.