نحوه مراقبت از گیاهان در فصل سرما

گروه سلامت الف،   3960923129

گیاهان در پاییز و زمستان به آب کمتری نیاز دارند در هنگام آبیاری دقت کنید و زمانی که گیاه به آب نیاز دارد، آبیاری کنید.

امير حسين شاهرجبيان، مهندس باغبانی و کارشناس گل و گياهان زينتی با توجه به سرد شدن هوا به نحوه مراقبت از گیاهان در فصل سرما اشاره کرده است که به آن می‌پردازیم: پاییز و زمستان فصل زیبایی است. ریزش برگ‌ هــــا شروعـــی است بر مقدمه سرما؛ با سرد شدن هوا تا حد زیادی از رشد و نمو گیاهان کاسته می شود و حتی بسیاری از گیاهان نیز خزان کرده و به فاز استراحت می رود. شرایط فوق شاید به دلخواه ما نباشد و شاید ما دوست داشته باشیم که باغچه‌ای  همیشه سبز با گلدان های پر از گل در این فصل را تجربه کنیم. انجام چنین کاری کمی مشکل است؛ زیرا ما می خواهیم برخلاف میل طبیعت عمل  کنیم با این حال در اینجا ما چندین راهکار برای نگهداری هر چه بهتر این گیاهان به شما ارائه می کنیم تا بتوانید در این فصل از گیاهانتان به خوبی مراقبت کنید.

انتخاب گیاه
در انتخاب گیاه  خود دقت کنید‌. اگر می خواهید گیاهی را برای فصل سرد در حیاط نگهداری کنید، گیاهان مقاوم به سرما را انتخاب کنید تا سرمای پاییز و زمستان را به خوبی تحمل کنند. از جمله گیاهان فصلی مقاوم به سرما می توان به بنفشه، مینا چمنی، کلم زینتی و... اشاره کرد.

انتقال گیاهان به داخل خانه
اگر گیاهان آپارتمانی تان را در حیـــاط نگهداری می کنید،آنها را در صورت امکان به پشت شیشه و داخل اتاق انتقال دهید تا از سرمای ناگهانی پاییز در امان باشد. انتخاب اتاق آفتابگیر برای گیاهان نیز اهمیت دارد. بنابراین تا آنجا که می توانید نور آفتاب زمستانی را در خانه راه بدهید. همچنین می توانید با استفاده از تعدادی لامپ میزان نوردهی را به گیاه افزایش دهید.

فضای خانه برای نگهداری گیاه 
فضای خانه را آماده کنید بدین منظور باید بدانید که گیاهان از نظر نوری با یکدیگر متفاوتند؛ آنهایی که نور زیاد نیاز دارند را به سختی می‌توان داخل اتاق شاداب نگه داشت. گیاهانی چون شمعدانی، کاکتوس ها، آلوئه ورا، فلفل زینتی و... از جمله گیاهان آفتاب دوستند برای این گیاهان مکانی را که آفتاب‌گیر است انتخاب کنید. مثل پنجره های جنوبی. گیاهانی که به نور  متوسط نیاز دارند را پشت پنجره های غربی و شرقی قرار دهید. از جمله این گیاهان می توان به حسن یوسف که گیاهی سایه آفتاب دوست است، اشاره کرد. گیاهان سایه دوست خود چون سرخس را در محلی که با نور غیر مستقیم در ارتباط است قرار دهید. اگر دیدید نور ورودی از پنجره برای گیاهان شما کافی نیست، از چراغ های مخصوص گیاهان استفاده کنید. از قرار دادن گیاهان در کناره منابع حرارتی و  مثل بخاری و شوفاژ یا محل های خیلی سرد خودداری کنید.

شرایط گلدان‌ها قبل از انتقال 
قبل از انتقال گلدان ها را به خوبی بررسی کنید؛ از عاری بودن گل و گیاهانتان از آفات حشرات و بیماری‌ها اطمینان حاصل کنید. بهترین روش برای اینکه مطمئن شوید که خاک گلداتان آفت دارد یا نه این است که آن را در تشت آب فرو کنید. اگر حشره و آفت داخل خاک باشد، وقتی آن را داخل آب قرار دادید پس از چند دقیقه از داخل خاک بیرون می آید. جهت اطمینان از عاری بودن برگ ها از حشرات مقداری صابون مایع در آب حل کرده و روی برگ‌ها اسپری کنید و تمام قسمت های گیاه را به خوبی شست و شو دهید. گیاهان را در کنار هم قرار دهید. زیرا علاوه بر اینکه دیرتر خشک می‌شوند، تجمع آنها روحیه شما را بالا می برد.
 
شرایط نگهداری گیاهان 
گیاهان در پاییز و زمستان به آب کمتری نیاز دارند در هنگام آبیاری دقت کنید و زمانی که گیاه به آب نیاز دارد، آبیاری کنید. اگر سیستم گرمایش خانه شما هوا را خیلی خشک یا خیلی گرم می کنند، هوای اطراف گیاه را مرطوب نگه دارید. توجه به این امر در خصوص سرخس ها و مرکبات امری ضروری  است. به این منظور می‌توان از دستگاه بخور یا اسپری آب بر روی گیاه استفاده کرد. در نگهداری از کاکتوس ها در فصل سرد سال باید دقت کرد. کاکتوس ها بسیار به سرما حساس هستند. از این رو از این گیاهان در مقابل سرما باید محافظت کرد. فاصله هر آبیاری تا آبیاری بعدی را زیاد کنید. کاکتوس ها در این فصل بسیار آسیب می‌بینند؛ پس در نگهداری آنها دقت کنید.

به طور کلی در نگهداری از گیاهان در فصل سرد سال به موارد فوق به دقت توجه کنید.  گیاهان مناسب با فصل سرد سال را انتخاب کنید.
از رسیدن سرما به گیاهانتان جلوگیری کنید و دمای مورد نیاز گیاهتان را فراهم کنید.  گیاه را از نظر نوری تامین کنید. از گیاهان در مقابل آفات و بیماری‌ها محافظت کنید و قبل از انتقال آنها از بیرون اتاق به داخل از عاری بودن آنها به حشرات مطمئن شوید. میزان آبیاری را با توجه به نیاز گیاه انجام دهید و تا حد امکان آبیاری را بکاهید.