رئیس شورای امنیت: راهکار دو کشوری جایگزین ندارد

گروه جهان الف،   3960912240

رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد که کشورش به راه حل دو کشوری برای حل مساله فلسطین پایبند است.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه القدس العربی، کوروبوشو، سفیر ژاپن در سازمان ملل و رئیس فعلی شورای امنیت گفت که اولویت اصلی برای ریاست این شورا موضوع منع گسترش تسلیحات هسته‌ای و خطری است که کره شمالی برای امنیت و صلح جهانی به وجود آورده است.

کوروبوشو خاطر نشان کرد که شورای امنیت در پانزدهم دسامبر نشستی را برای بررسی برنامه‌های هسته‌ای و موشکی کره شمالی برگزار خواهد کرد و این شورا همچنین نشست‌های جداگانه‌ای را در ماه جاری میلادی به منظور بررسی نقض حقوق بشر در این کشور برگزار می‌کند؛ نشست سالانه‌ای که چین، همپیمان پیونگ یانگ به دنبال ممانعت از برگزاری آن از سه سال گذشته است.

سفیر ژاپن در سازمان ملل تصریح کرد که شماری از وزرا تاکید کردند که در نشست ۱۵ دسامبر شرکت خواهند کرد.

وی در ادامه افزود: نشست شورای امنیت در خصوص اوضاع حقوق بشر در کره شمالی ممکن است ۱۱ دسامبر برگزار شود. نشست امسال از حمایت ۹ کشور از جمله آمریکا، فرانسه، انگلیس، ایتالیا، ژاپن، سنگال، سوئد، اوکراین و اروگوئه برخودار است به همین دلیل چین نمی‌تواند آن را متوقف کند.

کوروبوشو درخصوص راه حل دو کشوری برای حل مساله فلسطین نیز تاکید کرد: من معتقدم که اگر شما به بحث‌های فراگیری که در شورای امنیت درباره مساله فلسطین صورت یمی‌گیرد گوش کنید می‌بینید اگر نگویم اکثر کشورها باید گفت بیشتر اعضای شورای امنیت بر ضرورت راه حل دو کشوری و لزوم ایجاد شرایط مناسب برای اجرای آن تاکید دارند.

وی گفت: برخی از اعضای شورای امنیت معتقدند که این راه حل در حال نابودی است و شورای امنیت باید تغییراتی را ایجاد کند اما من نمی‌خواهم نظرم را به عنوان رئیس شورا در راستای امکان تحقق یا عدم تحقق راه حل دو کشوری بگویم اما من می‌توانم به عنوان نماینده‌ای از ژاپن حرفم را بزنم و بگویم که راه حل دو کشوری تنها راه مطرح شده است و جایگزینی برای آن وجود ندارد و ما باید تلاش‌هایمان را برای رسیدن به این هدف بیشتر کنیم.

وی در پاسخ به سوال دوم درباره ناتوانی شورای امنیت در تصویب قطعنامه‌ای در خصوص درد و رنج مسلمانان روهینجا که کمیسیونر عالی حقوق بشر آن را پاکسازی نژادی توصیف کرد، به ویژه اینکه معاون دبیرکل خشونت جنسی در درگیری‌های مسلحانه تاکید کرده که هزاران زن از زنان روهینجایی مورد تجاوز قرار گرفته‌اند گفت: شورای امنیت بیانیه‌ای را درباره بحران روهینجا در میانمار صادر کرده و جلسه‌ای درباره میانمار در ماه جاری میلادی برگزار خواهد شد.