اطلاعات هسته‌ای ایران در پرونده جاسوسی آلمان

  4050714083

مباحثات درباره برنامه هسته‌ای ایران جزو اطلاعاتی است که یک رئیس پیشین سرویس اطلاعات خارجی آلمان به یک کشور نامعلوم منتقل کرده است.

به گزارش فارس- رئیس پیشین سرویس اطلاعات خارجی آلمان (BND) به اتهام جاسوسی، خیانت و تلاش برای خیانت بازداشت شده است؛ پرونده‌ای که در صورت اثبات اتهامات، یکی از بی‌سابقه‌ترین رسوایی‌های جاسوسی در تاریخ آلمان خواهد بود.
به گزارش دویچه‌وله، «آگوست هانینگ» ۸۰ ساله که بین سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵ ریاست BND را برعهده داشت، به جاسوسی برای یک کشور خارجی متهم شده است.
دادستانی فدرال آلمان اعلام کرده است که هانینگ از طریق رئیس دفتر پیشین خود به اطلاعات محرمانه این نهاد دسترسی پیدا کرده و بخشی از این اطلاعات را در اختیار یک مأمور اطلاعاتی خارجی قرار داده است.
یکی از جدی‌ترین اتهامات علیه رئیس پیشین BND این است که او طی سال‌ها با یکی از کارکنان یک سرویس اطلاعاتی خارجی ارتباط نزدیک داشته و اطلاعات طبقه‌بندی‌شده را در اختیار او قرار داده است. نام کشور موردنظر اعلام نشده، اما گزارش‌ها حاکی است که این کشور روسیه نبوده است.
بخش مهمی از اطلاعات محرمانه‌ای که گفته می‌شود در این پرونده در معرض افشا قرار گرفته، به موضوعات مورد بحث در نشست‌های معمول رؤسای نهادهای امنیتی آلمان در دفتر صدراعظم مربوط می‌شود.
به نوشته دویچه‌وله، این اطلاعات از جمله شامل مباحث مربوط به برنامه هسته‌ای ایران و همچنین تحلیل‌هایی درباره نیروهای مسلح روسیه بوده است.
گزارش می‌افزاید که در جریان این نشست‌ها، اطلاعاتی از سوی سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای شریک آلمان نیز در اختیار طرف آلمانی قرار می‌گرفته است. 
بنابراین، در صورت اثبات انتقال این اطلاعات، این پرونده می‌تواند اعتماد سرویس‌های اطلاعاتی خارجی به BND را نیز تضعیف کرده و همکاری اطلاعاتی آینده آلمان با شرکای خود را با مشکل مواجه کند.
سابقه جاسوسی در BND
سرویس اطلاعات خارجی آلمان در طول تاریخ خود با چندین پرونده جاسوسی مواجه بوده است. در دهه ۱۹۶۰، «هاینتس فلفه» که ریاست بخش ضدجاسوسی شوروی را برعهده داشت، همزمان برای سازمان اطلاعات شوروی، کاگ‌ب، فعالیت می‌کرد.
در سال ۲۰۱۴ نیز یک کارمند BND به جاسوسی برای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، متهم و شناسایی شد.
همچنین محاکمه یک مأمور BND که متهم است در سپتامبر و اکتبر ۲۰۲۲، پس از آغاز جنگ اوکراین، اسرار آلمان را در اختیار سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) قرار داده، همچنان ادامه دارد.
با این حال، دویچه‌وله تأکید می‌کند که تاکنون هیچ مقام پیشین BND در سطح و جایگاه هانینگ با چنین اتهام جاسوسی مواجه نشده بود.