1- ناو هواپيمابر آبراهام لينكلن با خدمهاي خسته، روانپريش با بدنهاي زنگ زده در بندر لائم چابانگ تايلند پهلو گرفت. كاربران شبكههاي اجتماعي آن را قراضهاي توصيف كردند كه به سختي از خليج فارس جان سالم در برده است!
امروز جهان در حال تماشاي افول هژموني آمریکا در لبه پرتگاه تاريخ معاصر است.
نيويورك تاميز دراينباره مينويسد :« ايران زنجيره دريايي آمريكا در خليجفارس تا اقيانوس هند را عقب رانده است. ناوهاي آمريكا در برد موشكهاي بالستيك ايران قرار دارند. ايران پايگاههاي لجستيكي حياتي نيروي دريايي آمريكا را در بحرين منهدم كرده است.»
2- سايت ژئوپليتيكال مانيتور درباره اوضاع كنوني در غرب آسيا مينويسد:
«هرمز و بابالمندب به يك اهرم فشار علیه واشنگتن تبديل شده است.»
اختلال همزمان در هرمز و بابالمندب يك سوم تجارت نفت جهان و يكي از كريدورهاي تجاري آسيا و اروپا را تحت تاثير قرار داده است.
اين سايت ميافزايد: «معماري امنيتي خليجفارس به جاي افزايش قدرت آمريكا به منبع هزينه و آسيبپذيري تبديل شده است.»
3- ترامپ كه قرار بود ظرف چند هفته ايران را تجزيه، نظام جمهوري اسلامي را سرنگون و نفت و گاز و منابع عظيم ثروت ايرانيان را ببلعد. اكنون 15ماه است درگير يك جنگ فرسايشي است كه مهمترين دغدغه او باز كردن تنگه هرمز است. آبراهي كه قبل از اين لاتبازي نظامي آمريكا باز بود!
او در تازهترين لافزنيها و رجزخوانيهاي خود گفته است: تنگه هرمز باز است هيچ مين دريايي در اين آبراه وجود ندارد!
اما او بلافاصله گفت: محمولههاي نفتي را با تانكر از سوريه عبور ميدهيم. اكنون در حال ساخت خطوط لوله جديدي در غرب آسيا هستيم كه نيازي به هرمز نباشد.
يك خبرنگار مستقل در آمريكا وجود ندارد از او بپرسد؟
الف: اگر تنگه هرمز باز است پس هدف قرار گرفتن 70 كشتي ظرف يك ماه گذشته در تنگه هرمز توسط ايران چيست؟
ب: اگر تنگه باز است چرا مشغول ساخت خطوط لوله جديد در غرب آسيا هستيد كه نيازي به تنگه هرمز نباشد.
ج: اگر تنگه باز است پس اين سروصداها در اطراف تنگه و هدف قرار دادن نقاطي در سيريك، بندرعباس، قشم، اهواز و ... و پاسخ چند برابری ایران به تجاوزات چيست؟
4- شرارت اخير آمريكا براي بازگشايي تنگه هرمز با مقاومت دليرانه و جانانه نيروهاي مسلح روبرو شد. بيش از 40 هدف نظامي در 7 كشور منطقه زير آتش موشكها و پهپادهاي ايران قرار گرفت. آرايش جنگي پنتاگون در منطقه به هم خورده و اختلال شديد در نقل و انتقالات نظامي تروريستهاي ارتش آمريكا پديد آورده است.
بسياري از پايگاههاي نظامي آمريكا در كشورهاي منطقه از حالت عملياتي خارج شده است. واكنش ترامپ در برابر اينهمه خسارت اين بود كه گفته است:
«ايران يك ملت شكست خورده است»
اين حرف در حالي از زبان او درآمده است كه بيش از 180 روز مردم ايران در خيابانها به پشتيباني از دولت، نيروهاي مسلح و بهويژه از فرمانده كل قوا ، امام مجتبي خامنهاي يك نفس در ميادين و خيابانها در حالت آمادهباش صددرصد هستند!
4- آمريكا و شركاي اروپايي و منطقهاي آن در باتلاق يك جنگ فرسايشي در غرب آسيا فرورفتهاند. ناظران سياسي و نظامي و متفكران انديشكدههاي جهان وضعيت كنوني آمريكا و ترامپ را در دو كلمه خلاصه كردهاند؛«فلاكت جنگي»!
آنها ترامپ را در برابر سه گزينه ميبينند:
الف- ادامه جنگ فرسايشي
ب- تشديد و گستره جنگ در ابعاد جنگ 12 روزه و 40 روزه
ج- دستيابي به يك توافق از طريق مذاكره
ترامپ شانس انتخاب هيچ يك از اين گزينههاي ياد شده را ندارد.
چون جنگ فرسايشي را يك تله ميداند و رقباي خود را در انتخابات با همين منطق شكست داده است.
حال ورود به يك جنگ گسترده ، غافلگيرانه ، زودبازده و برقآسا را ندارد چون از لشگر و حشم خود و همپيمانانش خبر دارد.
ميماند گزينه سوم كه او قهرمان و پهلوان پاره كردن هر قرارداد و پيماني است!
فقط يك گزينه ميماند آنهم عبور از «فلاكت جنگي» به شكست قطعي و تسليم در برابر اراده پولادين ملت ايران، آنروز خيلي دور نيست.