"جی دی ونس" معاون رئیس جمهور آمریکا اخیرا در موضعگیری، با اشاره به بالارفتن قیمت بنزین در آمریکا، مقصر اصلی این وضعیت را ایران معرفی کرده است. وی گفته قیمت بنزین در آمریکا بالا رفته چون ایران به کشتی ها در تنگه هرمز شلیک می کند. این در حالی است که ایران به کشتیهایی که برخلاف حق حاکمیتی این کشور و اصول ابتدایی حقوق بین الملل به دنبال عبور از تنگه هرمز هستند شلیک می کند و صرفا در پی استیفای حقوق مسلّم خود است.
با این همه، آنچه اخیرا جی دی ونس گفته، تا حد زیادی برای دولت آمریکا رسواکننده است. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در روزها و ماه های اخیر بارها و بارها مدعی تسلط و اشراف کامل آمریکا بر تنگه هرمز شده است. او حتی گفته به مذاکره با ایران در این رابطه نیاز ندارد. عجیبتر اینکه وی به تازگی مدعی شده که میزان عبور نفت از تنگه هرمز به دوره قبل از آغاز جنگ 40 روزه برگشته است! او چنان غرق در توهماتش شده که از اراده خود برای تغییر نام تنگه هرمز به تنگه ترامپ هم خبر داده است.
با این حال، آنچه اخیرا جی دی ونس گفته این واقعیت را مورد اشاره قرار می دهد که آنچه ترامپ در مورد تنگه هرمز گفته و می گوید، چیزی جز مشتی اراجیف نیست. در واقع، معاون رئیس جمهور آمریکا اقرار کرده که ایران، بازیگر حاکم بر تنگه هرمز است و آمریکا به خودی خود نمی تواند معادلات در تنگه هرمز را به حالت عادی و دوره قبل از جنگ اخیر برگرداند.
آنچه جی دی مونس گفته نوعی اقرار و اعتراف به قدرتِ ایران است. در این چهارچوب، ایران با مقاومت خود در تنگه هرمز و تسلیمنشدن در برابر خواسته های آمریکا، عملا تعیین قیمت سوخت در آمریکا را به کنترل خود گرفته و کاخ سفید را وارد یک بحران بزرگ کرده است. این رسوایی یک مرتبه دیگر این واقعیت را فریاد می زند که چندان نباید به لفاظی های ترامپ توجه کرد زیرا واقعیت ها برای او و متحدانش، بسیار تلختر از چیزی هستند که بسیاری تصور می کنند.