طلسم طلا در بازار جهانی شکسته شد

  4050413016 ۰ نظر، ۱ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

قیمت طلا در معاملات روز جمعه بازار جهانی، تحت تاثیر داده‌های ضعیف‌ اشتغال آمریکا، افزایش یافت و اولین افزایش هفتگی را پس چهار هفته متوالی کاهش ثبت کرد.

به گزارش ایسنا، قیمت هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جمعه با ۱.۳ درصد افزایش، به ۴۱۷۴ دلار و ۲۱ سنت رسید.  قیمت این فلز گرانبها بالاتر از میانگین متحرک ۲۱ روزه خود باقی ماند و طی هفته گذشته بیش از ۲ درصد افزایش یافت.

قیمت هر اونس طلا در بازار معاملات آتی آمریکا برای تحویل در ماه اوت، با ۱.۵ درصد افزایش، در ۴۱۸۶ دلار و ۸۰ سنت بسته شد.

داده‌های منتشره در پنجشنبه گذشته نشان داد که اشتغال غیرکشاورزی آمریکا در ژوئن ۵۷ هزار شغل افزایش یافته است که به شدت کمتر از ۱۱۰ هزار شغل مورد انتظار اقتصاددانان در نظرسنجی رویترز بود.

هان تان، تحلیلگر ارشد بازار در صرافی «بای بیت» (Bybit) گفت: روند صعودی طلا به دلیل کاهش چشمگیر اشتغالزایی آمریکا در ژوئن بود و به نظر می‌رسد واکنش سریع قیمت فعلا موجه باشد، زیرا بازارها انتظارات را برای افزایش نرخ بهره آمریکا در سپتامبر کاهش داده‌اند.

طبق ابزار دیده‌بان فدرال شرکت CME، معامله‌گران انتظارات خود را برای افزایش نرخ بهره آمریکا در سپتامبر، از حدود ۶۶ درصد، به ۵۴ درصد کاهش داده‌اند. نرخ بهره پایین‌تر، هزینه فرصت نگهداری دارایی‌های بدون بازده مانند طلا را کاهش می‌دهد.

دلار پس از انتشار داده‌های اشتغال، بزرگترین کاهش هفتگی خود از آوریل را ثبت کرد و این امر باعث شد طلا که به ارز آمریکا قیمت‌گذاری می‌شود، برای دارندگان سایر ارزها ارزان‌تر شود.

داده‌های شورای جهانی طلا در پنجشنبه گذشته نشان داد که بانک‌های مرکزی در ماه مه ۴۱ تن طلا به ذخایر خود اضافه کرده‌اند.

بر اساس گزارش رویترز، در بازارهای فیزیکی، تقاضای خرید طلا در هند هفته گذشته با افزایش قیمت‌ها کاهش یافت، اما علاقه به خرید برای این فلز ارزشمند در چین اندکی افزایش یافت.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره با ۱.۹ درصد افزایش، به ۶۲ دلار و ۱۹ سنت رسید. هر اونس پلاتین با ۲.۳ درصد افزایش، به ۱۶۵۳ دلار و ۳۰ سنت و هر اونس پالادیوم با ۰.۸ درصد افزایش، به ۱۲۷۸ دلار و ۳۶ سنت رسید. هر سه فلز گرانبها رشد هفتگی را ثبت کردند.