واکنش پاپ به توافق ایران و آمریکا

  4050326091

پاپ لئو رهبر کاتولیک‌های جهان توافق آمریکا و ایران برای پایان دادن به جنگ را ستود و گفت «خدا را شکر» که دو طرف مصمم به نهایی کردن این توافق هستند.

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، پاپ که بارها از جنگ‌افروزی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا انتقاد کرده بود، سه‌شنبه شب ابراز امیدواری کرد که توافق ایران و آمریکا برای همیشه به جنگ پایان دهد.

وی افزود: همچنان چندین نکته برای حل و فصل وجود خواهد داشت اما همیشه بهتر است که این کار را از طریق گفت‌وگو و مذاکره انجام شود، نه با بازگشت به جنگ.

رهبر کاتولیک‌های جهان خاطرنشان کرد: امیدوارم که این راه حلی برای جنگ باشد و جنگ واقعا به پایان رسیده باشد و بتوانیم به جلو حرکت کنیم.

به گزارش ایرنا، جنگ تحمیلی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران در بامداد ۹ اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد.

پس از ۱۰۸ روز درگیری همه‌جانبه و در حالی که پاسخ قاطع نیروهای مسلح ایران در عملیات‌های مختلف از جمله سرنگونی جنگنده‌های پیشرفته دشمن و هدف قرار دادن ناوهای جنگی آمریکایی در آب‌های جنوب، دشمن متجاوز را به بن‌بست نظامی کشانده بود، آمریکا و رژیم صهیونیستی ناچار به درخواست آتش‌بس و آغاز مذاکره شدند.

سرانجام در ۲۰ فروردین ۱۴۰۵ توافق آتش‌بس موقت با میانجیگری پاکستان اعلام شد و مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا در اسلام‌آباد آغاز گردید. بامداد ۲۵ خرداد ۱۴۰۵ (۱۵ ژوئن ۲۰۲۶)، پاکستان به عنوان میانجی اصلی از حصول توافق صلح میان ایران و آمریکا خبر داد و اعلام شد که مراسم امضای رسمی این توافق روز جمعه ۲۹ خرداد (۱۹ ژوئن) در ژنو برگزار خواهد شد. بر اساس این توافق، جنگ و عملیات نظامی در تمامی جبهه‌ها از جمله لبنان پایان یافته و محاصره دریایی علیه ایران نیز به طور کامل خاتمه می‌یابد.

تحلیلگران نظامی معتقدند آنچه آمریکا را به پای میز مذاکره کشاند، ناتوانی در برابر پاسخ‌های قاطع و غافلگیرکننده نیروهای مسلح ایران بود که ثابت کرد هیچ تجاوزی بدون پاسخ پشیمان‌کننده نخواهد ماند.