تو دیوانه‌ای،اگر من نبودم، حالا در زندان بودی!/ شایعه سازی داخلی ها برای استعفای پزشکیان/ ایران رویین ‌تن

گروه سیاسی الف،   4050312026

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال‌کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند‌ ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی «الف» با رصد اخبار، رویدادهای مهم و همچنین تحلیل‌های صورت‌گرفته، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

اگر من نبودم، حالا در زندان بودی!

سایت جماران نوشت:

دو مقام آمریکایی و یک منبع آگاه گزارش دادند که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در یک تماس تلفنی که «بدترین» تماس بین آن دو توصیف شد، انتقادات تندی را متوجه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل کرد. این انتقادات در پی تهدید اسرائیل به بمباران بیروت، پایتخت لبنان، صورت گرفت.

بر اساس گزارش منابعی که وب سایت اکسیوس آن را نقل کرده است، ترامپ با لحنی تند، نتانیاهو را «دیوان» خواند و او را به ناسپاسی متهم کرد. این اتهام در اشاره به حمایتی بود که ترامپ پیش از این در جریان محاکمه نتانیاهو به اتهامات فساد از او کرده بود.

ترامپ همچنین هشدار داد که هدف قرار دادن بیروت، انزوای بین المللی اسرائیل را عمیق تر خواهد کرد و نتانیاهو را متهم کرد که باعث تضعیف وجهه جهانی اسرائیل شده است. او به نتانیاهو گفت: «همه اکنون از تو متنفرند، و همه به خاطر این موضوع از اسرائیل متنفر شده اند... به جهنم، چه کار می کنی؟»

منابع اشاره کردند که ترامپ خشم شدیدی از خود نشان داد، در حالی که ایران در آن زمان تهدید کرده بود که مذاکرات خود با واشنگتن را به دلیل عملیات اسرائیل در لبنان متوقف خواهد کرد.

این منبع افزود که ترامپ ادعا کرد که به نتانیاهو کمک کرده است تا از زندان دور بماند، و در یک لحظه فریاد زد: «تو کاملاً دیوانه ای. اگر من نبودم، اکنون در زندان بودی. من کسی هستم که گردنت را نجات دادم.»

*****

اعتبار کالابرگ ذوب شد

شرق نوشت:

دولت در دی ماه ســال گذشته اعالم کرد در ازای حــذف ارز ترجیحی واردات کالاهای اساســی به تمامی اقشــار کالابرگ یک میلیون تومانی عرضــه می کند؛ اما حاال هم ارز ترجیحی حذف شــده است و هم جنگ رخ داده و بهای اقالم اساســی در بازار سر به فلک گذاشته و اعتبار کالابرگ یک میلیون تومانی را روزبه روز کم ارزش تر کرده است.
یک بطــری ۸۱۰ گرمی روغــن مایع آفتابگردان کــه در زمان عرضــه کالابرگ حــدود ۱۹۰ هزار تومان قیمت داشــت، در حال حاضــر با نرخ ۳۷۵ هــزار تومان به فروش می رســد. بهای یک کیلوگرم گوشــت چرخ کرده ممتاز هم که در دی ماه سال گذشته حدود ۶۸۰ هزار تومان بــود، در حال حاضر به یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان صعود کرده است. بهای یک کیلوگرم سینه مرغ بدون اســتخوان در آغاز عرضه کالابرگ ۳۵۲ هزار تومان بود و در حال حاضر به حدود ۹۵۰ هزار تومان رســیده است.
همچنین قیمت یک کیلوگرم برنج ایرانی در دی ماه ســال گذشته به طور میانگین کیلویی ۳۰۰ تا ۳۲۰ هزار تومان بود، اما در حال حاضر بهای همین کالا به کیلویی حدود ۵۵۰ تا ۶۰۰ هزار تومان رشد کرده است. بنابراین در دی ماه ســال گذشته هر فرد با کالابرگ یک میلیون تومانی خود می توانســت یک کیلوگرم گوشــت چرخ کرده و یک کیلوگرم برنــج ایرانی خریداری کند، اما در حال حاضر با کالابرگ تنها می توان یک کیلوگرم برنج ایرانی و ۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده خرید. حالا دولت برای افزایش مبلغ کالابرگ راه های متعددی را تجربه کرده و به در بسته خورده است. پیش از این وزارت تعاون، کار و رفــاه اجتماعی اعلام کرده بود هرگونه تغییر اعتبار کالابرگ و افزایش مبلغ یــک میلیون تومان منوط به تصمیم گیری دولت برای ســال ۱۴۰۵ اســت و تا پایان فروردین هیچ گونه افزایشی در مبلغ کالابرگ رخ نمی دهد، اما احتمال تغییر رقم اعتبار کالابرگ در ماه هــای بعدی وجــود دارد. پس از این، احمــد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به اشاره رئیس جمهوری به تغییرات نرخ ارز اشــاره کرده و گفت پزشــکیان دســتور بازنگری در مبلغ کالابرگ را داده است. او توضیح داده بود: «پیشنهاد افزایش مبلغ کالابرگ به دولت ارائه شــده و قرار اســت درباره اجرای مرحله جدید این طرح تا ۱۵ اردیبهشت تصمیم گیری شود». این اخبار در حالی منتشر شد که در بودجه سال ۱۴۰۵ فقط ۹۹۶ هزار میلیارد تومــان برای کاالبــرگ اختصاص یافت که بــا توجه به جمعیت مشــمولان کالابرگ میزان اعتبار در نظر گرفته شــده برای هر فرد همان رقم یک میلیون تومان است.

*******

 احتکار دارو یک اقدام تروریستی

 رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در اطلاعات نوشته است:

در شرایط حساس به‌ویژه زمان جنگ یا بحران، دارو یک «کالای استراتژیک» محسوب می‌شود که می‌تواند مشکلات بسیاری نظیر تشویش اذهان عمومی ایجاد کند و با کاهش این کالای راهبردی و اساسی امنیت روانی جامعه را تضعیف نماید. این کار به نوبه خود موجب تضعیف توان دفاعی می‌شود. اگر داروهای مورد نیاز نیروهای مسلح یا مردم در زمان بحران احتکار شود، آمادگی دفاعی کشور به شدت کاهش خواهد یافت. در نتیجه، احتکار دارو ابزار جنگ روانی دشمن به شمار می‌رود. دشمن می‌تواند از بحران دارو برای القای این پیام که «کشور در حال فروپاشی است» استفاده کند تا جبهه داخلی را از هم بپاشد.
در مجموع باید گفت احتکار دارو، تنها یک جرم اقتصادی نیست؛ بلکه «تروریسم اقتصادی» است. این اقدام با هدف قرار دادن آسیب‌پذیرترین بخش جامعه (بیماران)، همزمان به جان انسان‌ها، امنیت اجتماعی، بودجه کشور و ثبات سیاسی کشور آسیب وارد می‌کند. به همین دلیل است که در قوانین اکثر کشورها، برخورد با احتکار دارو بسیار سخت‌گیرانه‌تر از سایر کالاهاست. از این رو مقابله جدی با این پدیده شوم و اقدام تروریستی در دستور کار آگاهان پلیس امنیت اقتصادی فراجا در سراسر کشور قرار دارد و در این شرایط، همکاری مردم امری لازم و اثر گذار است. ما معتقدیم هر شهروند می‌تواند یک ناظر اقتصادی باشد که با گزارش مصادیق و موارد گران‌فروشی، کم‌فروشی یا مشاهده انبار کردن غیرعادی کالا به نهادهای ذی‌ربط، خدمتگزاران خود را در پلیس امنیت اقتصادی فراجا یاری کنند. پلیس امنیت اقتصادی با نشانی
 admin_@police۳۰۱۱۰ در پیام‌رسان‌های داخلی آماده دریافت اخبار و اطلاعات مردم عزیز در زمینه احتکار دارو و گران فروشی است.

****

موسادنشنال؛ کارخانه اکاذیب

فرهیختگان نوشت:

اگر به عقب برگردیم، می‌بینیم این اولین‌بار نیست که اینترنشنال دست به چنین حرکات ناشیانه‌ای می‌زند. مدتی پیش همین شبکه سناریوی مشابهی را علیه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس اجرا کرد که هم‌زمان رئیس تیم مذاکره‌کننده نیز بود. آن‌ها بدون ارائه حتی یک سند یا فایل صوتی، مدعی شدند قالیباف در جلسات خصوصی علیه سعید جلیلی و امیرحسین ثابتی صحبت کرده و آن‌ها را افراطی نامیده است. این دقیقاً همان الگویی است که امروز در مورد پزشکیان به کار می‌برند. پروژه اصلی دشمن این است که در ذهن مردم ایران این گزاره را جا بیندازد که در کشور دو طیف وجود دارند که به خون هم تشنه‌اند. طیفی که می‌خواهد راه را بر همه‌چیز ببندد و طیفی که می‌خواهد مقاومت کند یا راه را باز کند. آن‌ها با سوژه‌سازی از این تفاوت سلیقه‌ها، می‌خواهند جامعه انقلابی را نسبت به مسئولانی که تاکنون امور کشور را در شرایط سخت جنگی پیش برده‌اند ناامید کنند و ازسوی‌دیگر، طبقات خاکستری و دیگر بخش‌های جامعه را نسبت به کسانی که در حال مقاومت در برابر زیاده‌خواهی‌های غرب هستند، بدبین سازند....
تروریست‌های اینترنشنال پس از آنکه در تحریک مردم برای آشوب‌های خیابانی شکست خوردند و دیدند که اتحاد مردم و مسئولان بر هم نمی‌خورد، حالا به سیاست «تفرقه ‌بینداز و حکومت کن» روی آورده‌اند. آن‌ها مدام فضای داخلی ایران را رصد می‌کنند تا کوچک‌ترین روزنه‌ای برای اختلاف پیدا کنند و بلافاصله با پمپاژ دروغ، آن را به یک بحران ملی تبدیل کنند. دروغ‌پردازی درباره استعفای پزشکیان یا اختلافات خیالی میان قالیباف و جلیلی، همگی تکه‌های یک پازل هستند که کامل‌شده‌اش تصویری است از ترور شخصیت مسئولان، تشدید شکاف‌های داخلی، مشغول کردن نیرو‌های انقلابی به درگیری‌های بیهوده سیاسی و در نهایت، القای این حس که ساختار سیاسی کشور در حال فروپاشی است. روشن است که این کار با هدف منحرف کردن تمرکز ملت و دولت از مبارزه با دشمن اصلی است.

*****

شایعه سازی داخلی ها برای استعفا

اعتماد نوشت:

« استعفاي رييس‌جمهور» عنوان پرونده‌اي است كه بسياري از تحليلگران سياسي معتقدند، دشمنان پس از نااميدي از عمليات نظامي و فشار اقتصادي و... عليه ايران به آن روي آورده‌اند. شايعه‌اي كه به سرعت طول و عرض رسانه‌هاي داخلي را درنورديد و در ويترين شبكه‌اي مانند فاكس‌نيوز و رسانه‌هاي اسراييلي نشست و ابعادي جهاني پيدا كرد. اما بايد ديد ريشه‌هاي انتشار يك چنين اخباري از كجا نشأت مي‌گيرد و اهداف مطرح‌كنندگان آن چيست؟ اول خرداد بود كه یک نماينده عضو جبهه پايداري با انتشار ويدیويي،بدون هيچ سند و مدركي ادعا كرد كه رييس‌جمهور روز 29 فروردين ماه استعفا داده است! او در اين مطالب توهين‌آميز، ادعاهاي ديگري را نيز مطرح كرده بود كه حتي چهره‌هاي اصولگرايي چون عبدالله گنجي نيز به آن واكنش نشان داده و آن را سراسر دروغ ارزيابي كردند. يك هفته پس از طرح اين ادعاها، موضوع استعفاي رييس‌جمهور ناگهان سر از شبكه‌هاي فارسي‌زبان و پس از آن فاكس‌نيوز و رسانه‌هاي اسراييلي درآورد و آن را به عنوان دستاوردهاي ترامپ فاكتور كردند! بلافاصله پس از اين بازتاب‌ها بود كه برخي تحليلگران سياسي در ايران همصدايي برخي افراد و گروه‌هاي سياسي ايران با منافع اسراييلي‌ها و امريكايي‌ها را برجسته كرده و نسبت به تداوم آن تذكار دادند.

اساسا مشخص نيست چرا اين گروه‌هاي سياسي داخلي به‌رغم تكذيبيه‌هاي مكرر مقامات دولتي از جمله رييس شوراي اطلاع‌رساني و سخنگوي دولت و... همچنان بر طبل استعفاي رييس‌جمهور مي‌كوبند..

*****

اذعان ارتش اسرائیل به تسلیحات مدرن حزب‌الله

ایران نوشت: 

ارتش رژیم صهیونیستی اعتراف کرد، حزب‌الله به مرور زمان پهپادهای مدرن‌تری را وارد صحنه جنگ می‌کند. روزنامه معاریو در گزارشی اعلام کرد، ارتش اسرائیل بشدت نگران نسل جدید هواپیماهای بدون سرنشین حزب‌الله و به‌روز‌رسانی‌های صورت گرفته در تسلیحاتش است. در این گزارش آمده است، ارتش اسرائیل صراحتاً اعتراف می‌کند که حزب‌الله اقدام به بکارگیری هواپیماهای بدون سرنشین بمب‌گذاری شده (FPV) مجهز به دید در شب کرده که قادر است در تاریکی شب هم نیروهای نظامی را مورد هدف قرار دهد.
در ادامه این گزارش که توسط آوی اشکنازی، خبرنگار امور نظامی این رسانه عبری‌زبان تهیه شده، آمده است، یک منبع نظامی اسرائیلی گزارش داد، دوربینی که در حال حاضر مورد استفاده قرار می‌گیرد، ظاهراً کیفیت پایینی دارد و توانایی پهپادها برای هدف قرار دادن نیروها در شب در مقایسه با قابلیت‌های آنها در روز نسبتاً کم است. اما حزب‌الله پهپادهایی مجهز به دوربین‌های دید در شب هم دارد، با این حال تعداد پهپادهای مسلح و مجهز به دستگاه‌های دید در شب که در اختیار حزب‌الله است هنوز مشخص نیست و ارتش اسرائیل اطلاع دقیقی از آن ندارد. به گفته این روزنامه، تا صبح دوشنبه، ارتش اسرائیل دستورالعمل‌های خود را به نیروهای فعال در لبنان، تغییر نداده است. ارتش اسرائیل تخمین می‌زند (ادعا می‌کند) حزب‌الله تعداد محدودی پهپاد مجهز به دوربین‌های دید در شب دارد

*****

ایران رویین ‌تن

 وطن امروز نوشت:

 با گذشت بیش از ۹۰ روز از آغاز جنگ ۴۰ روزه آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران و در شرایطی که یک آتش‌بس شکننده بر فضای منطقه حاکم است، شواهد و گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های غربی نشان می‌دهد بر خلاف روایت اولیه واشنگتن، قدرت نظامی ایران نه‌‌تنها تحلیل نرفته، بلکه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، امروز در بسیاری از حوزه‌ها آماده‌تر از روزهای آغازین جنگ هستند.
در روزهای نخست جنگ، مقامات آمریکایی و شخص دونالد ترامپ بارها اعلام کردند هدف اصلی عملیات نظامی، نابودی توان موشکی ایران، از بین بردن زیرساخت‌های نظامی و فلج کردن قدرت بازدارندگی تهران است. کاخ سفید تلاش داشت این تصویر را القا کند که مجموعه حملات گسترده به مراکز موشکی، زیرساخت‌های دفاعی و تأسیسات راهبردی ایران، ظرفیت نظامی جمهوری اسلامی را برای سال‌ها از بین خواهد برد...
در همین چارچوب، شبکه سی‌ان‌ان در گزارشی مفصل با استناد به تصاویر ماهواره‌ای اعلام کرده ایران موفق شده بخش عمده‌ای از ورودی‌های تأسیسات موشکی زیرزمینی خود را که در جریان جنگ هدف حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار گرفته بودند، دوباره بازگشایی کند.
بر اساس این گزارش، از مجموع ۶۹ ورودی تونل در ۱۸ پایگاه موشکی زیرزمینی که در جریان جنگ مورد حمله قرار گرفته بودند، تاکنون ۵۰ ورودی مجدداً باز شده‌ است. این عدد نشان می‌دهد پروژه مسدودسازی مراکز موشکی ایران، آنگونه که ترامپ وعده داده بود، به نابودی توان موشکی کشور منجر نشده است...
نکته مهم‌تر آن است که کارشناسان مورد استناد سی‌ان‌ان معتقدند ذخایر موشکی ایران که در اعماق زمین نگهداری می‌شدند، اساساً آسیب جدی ندیده‌اند....
پیش‌تر نیز نیویورک تایمز و واشنگتن‌پست، دیگر رسانه‌های آمریکایی با استناد به ارزیابی‌های محرمانه نهادهای امنیتی و اطلاعاتی آمریکا، از جمله سیا، اذعان کرده بودند «ایران همچنان بخش قابل‌ توجهی از ظرفیت موشکی خود را حفظ کرده و حتی دسترسی عملیاتی به بسیاری از زیرساخت‌هایش را بازیابی کرده است».
بر اساس این گزارش‌ها، نهادهای اطلاعاتی-نظامی آمریکا همچنین ارزیابی کرده‌اند ایران به ۹۰ درصد تأسیسات زیرزمینی ذخیره‌سازی و شلیک موشک خود در سراسر کشور دوباره دسترسی پیدا کرده و بسیاری از این مراکز اکنون کاملاً یا تا حد زیادی عملیاتی هستند.
در همین نقطه، داده‌های منتشرشده از سوی گاردین نیز اهمیت می‌یابد.  این روزنامه انگلیسی در گزارش خود تأکید می‌کند بسیاری از اهداف حداکثری ترامپ در جنگ محقق نشده‌اند. گاردین با استناد به ارزیابی کارشناسان غربی می‌نویسد بخش بزرگی از موشک‌ها و پهپادهای ایران همچنان حفظ شده‌اند و روایت اولیه کاخ سفید درباره نابودی کامل توان نظامی ایران با واقعیت‌های میدانی فاصله دارد. بازیابی توان آفندی تنها بخشی از ماجراست. آنچه در هفته‌های اخیر کمتر مورد توجه قرار گرفته، روند تقویت و بازسازی قدرت پدافندی ایران است...

*****

تسویه حساب با اسرائیلی‌ها نزدیک است

 حسن هانی‌زاده، تحلیلگر مسائل غرب آسیا در همشهری نوشت:

در هفته‌های اخیر عملیات اشغال جنوب لبنان از سوی رژیم صهیونیستی به شکل گسترده در دستور کار قرار گرفته است و در روزهایی که گذشت این موضوع با تشدید بسیاری همراه بود. پیشروی‌های اسرائیل در جنوب سرزمین لبنان موجب شده حدود 80روستا به کلی نابود شود، 3300لبنانی شهید و بسیاری از مردم منطقه جنوب آواره شوند. رژیم صهیونیستی در بازتعریف سیاست خود در اشغال لبنان سعی دارد به کمک قوای نظامی حومه بیروت را اشغال کند و از این طريق بتواند یک کمربند امنیتی از جنوب لبنان تا جنوب سوریه ترسیم نماید که عملی شدن آن برای مردم 2 کشور و البته مردم منطقه بسیار خطرناک است.
‌ اخیرا آمریکا طرح مذاکره درمورد لبنان را مطرح نموده است و طرح اساسی در این گفت‌وگوها خلع سلاح مقاومت اسلامی در لبنان است. پیش از این 3 مرتبه موضوع خلع سلاح کامل پیش کشیده شد که در آن دولت لبنان و آمریکایی‌ها موفق نشدند حزب‌الله را خلع سلاح کنند. حال ارتش اسرائیل می‌خواهد با به کار‌گیری یک خشونت گسترده و اشغال عظیم مناطق جنوبی، فشار مضاعفی را به دولت لبنان وارد کند که بتواند از طریق آن حزب‌الله را به خلع سلاح وادارد.
‌  در این میان ما شاهد آن هستیم که اخیرا مقامات رسمی و بلندپایه ایران هشدارهای جدی در قبال این مسئله دادند. موضع ایران را در ادبیات مسئولان آن باید فراتر از یک حمایت سیاسی دید. از ابتدا ایران این شرط را مطرح کرده بود که آتش‌بس فراگیر باید شامل حال لبنان نیز بشود. از این‌رو اقدامات اخیر اسرائیل در جنوب لبنان می‌تواند فضایی را فراهم آورد که جمهوری اسلامی از سر وظیفه اخلاقی و ایمانی خود و در دفاع از مردم لبنان وارد کارزار نظامی شود. روزهای آتی به‌شدت پر التهاب خواهد بود و از این‌رو می‌توان انتظار داشت که ایران نیز در این میان اقداماتی را انجام دهد. رژیم تل‌آویو در پی عملیاتی کردن طرح اسرائیل بزرگ است و عدم‌مهار آن می‌تواند امنیت کل منطقه را به خطر بیندازد.