اعتصاب و اعتراضات مرگبار در کنیا به دلیل جهش قیمت سوخت

  4050229062

جهش قیمت سوخت در کنیا باعث اعتصاب سراسری و اعتراضات مرگبار در این کشور شد.

به گزارش تسنیم به نقل از بی‌بی‌سی، افزایش قیمت سوخت در کنیا موجی از اعتصاب سراسری در بخش حمل‌ونقل به راه انداخت که پایتخت این کشور یعنی نایروبی و چند شهر دیگر را عملاً به اعتراضات مرگبار و تعطیلی کشاند.

پس از دو روز اختلال گسترده، اپراتورهای حمل‌ونقل کنیا امروز (سه‌شنبه) اعلام کردند برای ادامه مذاکره با دولت، اعتصابات را به‌طور موقت تعلیق می‌کنند.

به گفته مقامات، در اعتراض‌های روز دوشنبه دست‌کم چهار نفر کشته و 30 نفر زخمی شدند و بیش از 700 نفر در سراسر این کشور بازداشت شدند.

اپراتورها اعلام کردند تعلیق اعتصابات تا سه‌شنبه آینده ادامه دارد تا مذاکرات بیشتری با دولت انجام شود.

کیپچومبا مورکومن، وزیر کشور کنیا، گفت توافق برای پایان موقت اعتصابات پس از رایزنی با نمایندگان حمل‌ونقل عمومی حاصل شده است و مذاکرات «در سطحی بالاتر» طی هفته آینده دنبال خواهد شد.

ادوین موکابانه، رئیس اتحادیه سراسری بخش حمل‌ونقل عمومی این کشور، گفت ما صرفاً برای دادن فرصت به مذاکره عقب‌نشینی کرده‌ایم و اگر طی هفت روز آینده اقدام جدی صورت نگیرد، اعتصابات دوباره آغاز خواهد شد.

صبح سه‌شنبه بسیاری از خیابان‌های اصلی نایروبی همچنان خلوت بود، مدارس و کسب‌وکارها تعطیل بودند و بسیاری از شهروندان ناچار شدند پیاده رفت‌وآمد کنند، هرچند گزارش شده شماری محدود از خودروهای حمل‌ونقل عمومی در برخی مسیرها فعالیت خود را از سر گرفته‌اند.

پلیس برای حفظ امنیت در بخش‌هایی از شهر گشت‌زنی می‌کرد و از معترضان خواست آرامش را حفظ کنند.

اداره تحقیقات کیفری کنیا اعلام کرد بررسی‌ها درباره اعتراض‌ها ادامه دارد و بسیاری از بازداشت‌شدگان به دادگاه معرفی شده‌اند.

گروه حقوق بشری «وُکال آفریقا» استفاده از تسلیحات مرگبار توسط نیروهای انتظامی را محکوم کرد.

همچنین کمیسیون ملی حقوق بشر کنیا خواستار تحقیق فوری درباره خشونت‌ها و تخریب اموال شد و از پلیس خواست خویشتنداری نشان دهد.