بازار با ما !

محمدکاظم انبارلویی،   4050218116 ۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

1- جنگ 12 روزه و جنگ رمضان آمريكا و رژيم صهيونيستي عليه جمهوري اسلامي ، ملت ايران را در وسط معركه يك جنگ تمام ‌عيار قرار داد. واقعيت‌هاي جنگ در همه لايه‌هاي اجتماعي خود را نشان داده است.
يك تقسيم كار منطقي بين دولت و ملت پديده آمده و آن در اجتماعات عظيم مردم با شعار؛ «ميدان با ما» «خيابان با شما» ظهور كرده است.
اين راهبرد ملي تجاوز دشمن را به بن‌بست رسانده است. اين بن‌بست در نگاه ناظران جهاني به شكست قطعي دشمن تعبير و تفسير شده است.
كودتا يا شبه‌كودتاي 18 دي ماه سال گذشته نشان داد غير از «ميدان» و «خيابان» متولي «بازار» را هم بايد مشخص كرد.
اگر در اين مقوله غفلت و تعلل صورت گيرد دشمن كه از «در و پنجره» بيرون كرديم از ديوار بازار وارد مي‌شود و برهمه چيز آوار مي‌شود.
2- امام شهيدمان چنين روزهايي را پيش‌بيني كرده بودند لذا در 20 بهمن 1392 سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي را به سران قوا ابلاغ فرمودند و در مقدمه اين اعلام تصريح كردند : «دشمن يك جنگ اقتصادي تمام عيار را به ملت تحميل كرده است.»
سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي در 24 بند به سران قوا ابلاغ شد.
اين سياست‌ها قرار بود به يك رويكرد «جهادي» ، «انعطاف‌پذير» ، «فرصت‌ساز» ، «مولد» ، «درون‌زا» ، «پيشرو» و «برون‌گرا» عملياتي شود.
بخش‌هاي عظيمي از آن عملياتي شده است كه اكنون ما مي‌بينيم در «جنگ سوم» تاب‌آوري اقتصادي جمهوري اسلامي به گونه‌اي است كه در جنگ اقتصادي توانسته است بحران اقتصادي را به اروپا و آمريكا منتقل كند.
3- تمركز رهبري جديد در نامگذاري شعار سال مبني بر بازگشت به سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي اين نكته را يادآور مي‌شود كه ما در عملياتي‌كردن اين سياست‌ها در دولت‌هاي گذشته و نيز فعاليت اقتصادي مردم در بخش خصوصي كوتاهي‌هايي داشته‌ايم.
تكليف راهبردي «بازار با ما» كه متضمن پيروزي ملت در جنگ سوم است را از لايه‌هاي تكاليف بر زمين مانده ابلاغ سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي بايد بيرون كشيد.
يكي از بندهاي مهم ابلاغ سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي مقوله «اصلاح نظام درآمدي دولت» است كه حقير در مقاله «مديريت دارايي‌هاي راهبردي» در جنگ رمضان به آن اشاره كردم.
اين مقوله يك نسخه بروزرساني اقتصاد مقاومتي است.
سرفصل‌هاي جديدی وجود دارد كه مي‌توان از اين سياست‌ها در رويكرد جنگ رمضان بر ‌آن تكيه كرد و به شدت روي آن تمركز داشت.
- افزايش توليد داخلي نهاده‌ها و كالاهاي اساسي
- اولويت دادن به توليد محصولات و خدمات راهبردي
- ايجاد تنوع در مبادي تامين كالاهاي وارداتي
- تامين امنيت غذا و درمان و ايجاد ذخاير راهبردي مطمئن
- مديريت مصرف
- اصلاح و اهتمام به ماليه عمومي
4- سياست‌هاي اقتصادي مقاومتي فقط مربوط به دولت نيست بخش خصوصي و مردم نيز بايد تسهيلاتي در اجراي اين سياست‌ها با همراهي با دولت به عهده بگيرند.
اهتمام به عملياتي كردن ، شروع و تبليغ اقتصاد مقاومتي در سخنراني‌هاي اجتماعات شبانه بايد از سوي سخنرانان جاي خود را باز كند.
بازتعريف و بازخواني سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي جايگاه دولت و مردم ، در تعيين تكليف شعار «بازار با ما» ضروري است. هيچ‌كس نبايد خود را از پذيرش مسئوليت‌هاي ملي اين رويكرد بركنار بداند.
5- آخر هفته گذشته رئيس‌جمهور در نشستي سرزده با نمايندگان اصناف و بازاريان در وزارت صنعت و تجارت آخرين وضعيت بازار و آثار اقتصادي ناشي از جنگ اخير را بررسي و بر ضرورت هماهنگي دولت و اصناف براي كنترل تورم، مقابله با گراني و حفظ آرامش بازار تاكيد كرد. رئيس‌جمهور در اين ديدار از ملاقات 2 ساعته خود با رهبر عزيز انقلاب و گفت‌وگوهاي في‌مابين سخن به ميان آوردند.
پيام اين ملاقات و سخنان رئيس‌جمهور اين است كه صورت‌مسئله و مسئولیت «بازار با ما» در جنگ سوم مشخص است و پاسخ آن را بايد در «خيابان» و «ميدان» گرفت.