روش‌های تشخیص هندوانه خوب و شیرین

  4040217062

یکی از میوه‌های خنک و خوشمزه برای رفع تشنگی در تابستان، هندوانه است. هرچند که زمستان، مخصوصاً شب یلدا هم، مردم سعی می‌کنند این میوه را تهیه کرده و در سفره خود داشته باشند. تشخیص هندوانه خوب از قدیم تا الان، به عنوان یک تخصص در بین ما ایرانی‌ها به شمار می‌رود.

افراد زیادی ادعا دارند که روش‌های تشخیص هندوانه خوب و شیرین را می‌دانند و به راحتی هندوانه خوب و شیرین را از بین بقیه، تشخیص داده و جدا کنند.

در تابستان خرید هندوانه به بالاترین حد خود می‌رسد و مادران دوست دارند خوراکی‌های خوشمزه، مثل مربا و ژله و دسر با این میوه درست کنند. پس بدون شک تشخیص هندوانه خوب از بد، بسیار اهمیت دارد.

انتخاب هندوانه خوب، شیرین و رسیده می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، زیرا این میوه کاملاً سربسته است و نمی‌توان از درون آن مطمئن بود. با این حال،روش‌های تشخیص هندوانه خوب و شیرین وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آنها احتمال انتخاب یک هندوانه شیرین و رسیده را افزایش دهید

 

وزن هندوانه

از روش‌های تشخیص هندوانه خوب و شیرین توجه به وزن هندوانه است. هندوانه باید نسبت به اندازه خود سنگین باشد. سنگینی هندوانه نشان‌دهنده رطوبت و ترکیب خوب آن است.

هندوانه سنگین، معمولاً رسیده است؛ چرا که آبدار بودن باعث افزایش وزنش می‌شود. بهترین کار این است که چند هندوانه هم‌اندازه را بردارید و سنگین‌ترینشان را انتخاب کنید. سبک‌تر بودن و استحکام کمتر، به معنای نارس بودن هندوانه است و از سوی دیگر سنگینی بیش از حد هم به معنای بیش از حد رسیده بودن آن است.

 

شکل هندوانه‌

هندوانه را به دقت بررسی کنید و به دنبال هندوانه‌ای با شکل متقارن و بدون هرگونه فرورفتگی یا برآمدگی باشید.

پوست هندوانه

پوست هندوانه خوب باید صاف و بدون آسیب باشد. هر گونه خطوط یا آسیب‌های روی پوست ممکن است نشان از کیفیت پایین هندوانه باشد. رنگ پوست هندوانه هم باید با رنگ زرد روشن و سبز تیره ترکیب شده باشد، زیرا این نشان‌دهنده رسیدگی مناسب آن است.

 

تکنیک فشار دادن پوست هندوانه

برای اینکه مطمئن شوید هندوانه‌ای که انتخاب می‌کنید، شیرین و رسیده است، کنار هندوانه را کمی فشار دهید. هندوانه رسیده معمولاً مثل سنگ سخت نیست. از طرف دیگر هندوانه‌ای که انتخاب می‌کنید نباید نرم باشد. به سراغ هندوانه‌هایی بروید که با فشار انگشتتان تنها کمی نرم‌تر از سنگ به نظر می‌رسند.

 

برای تشخیص هندوانه خوب و شیرین با دقت به شکم آن نگاه کنید، باید لکه زرد داشته باشد

شکم هندوانه دقیقاً همان جایی است که در تمام طول رشد هندوانه روی زمین قرار می‌گیرد. در این محل از هندوانه لکه‌هایی دیده می‌شود. ساده‌ترین روش تشخیص هندوانه خوب و شیرین نگاه کردن به «رنگ شکم هندوانه» است.

اگر لکه روی شکم هندوانه مایل به زرد باشد، یعنی هندوانه کاملاً رسیده است. در واقع هر چقدر این بخش از هندوانه زرد تیره‌تری باشد، یعنی بهتر رسیده است. سفید بودن این لکه نشانه نارس بودن هندوانه است.

 

توجه به خطوط هندوانه

توجه به خطوط تیره روی پوست هندوانه یکی دیگر از روش‌های تشخیص هندوانه خوب و شیرین است که می‌توان از آن استفاده کرد. معمولا تیره بودن خطوط روی پوست، به معنی رسیدگی هندوانه است و روشن بودن آن‌ها نشان از نارسی هندوانه دارد.

 

برای انتخاب یک هندوانه رسیده به براق و مات بودن پوست آن توجه کنید

شاید در نگاه اول یک هندوانه براق جذاب‌تر از یک هندوانه مات به نظر برسد. اما باید بدانید که براق بودن پوست هندوانه به معنای نرسیده بودن آن است. برای تشخیص هندوانه خوب باید به دنبال هندوانه‌هایی با پوست مات باشید.

 

ضربه زدن به هندوانه (نیاز به پیدا کردن قلق دارد)

دیگر راهکار تشخیص هندوانه شیرین و قرمز، روش سنتی این کار یعنی ضربه زدن به پوست هندوانه است. اگر صدای ناشی از ضربه‌ها بم باشد، به معنی نارس بودن هندوانه و برداشت زودتر از موعد آن است اما اگر ضربه‌ها صدای تیز یا زیری داشته باشند، به احتمال زیاد هندوانه شیرین و رسیده‌ای را انتخاب کرده‌اید. هندوانه رسیده و قرمز صدای تو خالی بودن و بم دارد. اما هندوانه نارس صدای توپر و محکمی دارد.

راهکار این است که هندوانه را بردارید و به حالتی که انگار در می‌زنید، روی آن بکوبید. اگر صدایش مثل طبل، عمیق و توخالی بود هندوانه رسیده است ولی صدای بلند، نشانه نارس بودن هندوانه است. درصورتی که صدا شبیه تپش باشد، هندوانه بیش از حد رسیده و شاید خراب باشد.

 

از روش‌های تشخیص هندوانه خوب و شیرین بررسی ساقه متصل به انتهای هندوانه است

ساقه هندوانه باید خشک و قهوه‌ای رنگ باشد. اگر ساقه هنوز سبز است، هندوانه به اندازه کافی نرسیده است.

 

اندازه هندوانه

از روش‌های تشخیص هندوانه خوب و شیرین توجه به اندازه هندوانه است. از خرید هندوانه‌های خیلی بزرگ یا خیلی کوچک خودداری کنید. هندوانه‌های با اندازه متوسط معمولاً شیرین‌تر هستند.

 

بوی هندوانه

هندوانه را بو کنید. هندوانه رسیده باید بوی شیرینی داشته باشد.

 

آیا اگر هندوانه در خانه بماند، می‌رسد؟

زمانی که هندوانه‌ای چیده و انبار می‌شود، دیگر امکان رسیده شدن آن وجود نخواهد داشت. در نتیجه در هنگام انتخاب هندوانه تمام تلاشتان را به کار بگیرید که انتخاب خوبی داشته باشید نگه داشتن هندوانه در خانه، به امید آنکه برسد، امیدی واهی است.