بانوی آهنین، خانواده فرو ریخته!

محسن سلگی، گروه اجتماعی الف،   4031218163 ۳۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار
بانوی آهنین، خانواده فرو ریخته!

روز جهانی زن که هر ساله در ۸ مارس (۱۸ اسفند) برای بزرگداشت دستاوردهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و اقتصادی زنان جشن گرفته می‌شود همواره فرصتی بوده برای طرح بحث های فمینیستی در ایران و برخی روایت های رادیکال آن که در پی تخفیف مردان بوده است.  

آنتونی گیدنز جامعه شناس مشهور و ۸۶ساله اهل انگلیس در کتاب «فراسوی چپ و راست»، می گوید از وقتی پدر به عنوان ستون خیمه خانواده فروریخت، خانواده هم فروریخت.

تردیدی نیست فمینیسم یکی از مهمترین خطوط حمله و جنگ علیه این ستون استوار خانواده بوده است؛ اقدامی که خانواده را به عنوان مهمترین پناهگاه مردان و به ویژه زنان، تضعیف کرد. 

بنابراین زنان فمینیست با برنامه پدرزدایی و شلیک به پدر، در واقع به پای خود شلیک کردند.

در توضیح باید گفت پدر بنیان است اما مادر بنیانی تر؛ مادر، نه ستون ،‌ که زمین است، زمینی که خانواده بر آن بنا شده است. در عین حال ابتدا این پدر است که خانواده را دوام می بخشد و آن ستونی است که دیگران را در پناه می گیرد. اما اگر زمینی نبود، چیز دیگر بهایی نداشت.

نویسنده با عصری دل‌آگاهی دارد که مردان برای زنان جان می دادند و برابر آنها زانوی ادب می زدند. دست بر قضا در این عصر که مدام مورد ملامت برداشتهای سطحی از امر مدرن قرار می گیرد بعضا با مادرتباری مواجه بوده ایم و مادر چنان قدرتی داشته است. در همین عشایر او هم آزاد بوده هم کسی متعرض او نمی شده، هم سوار بر اسب می شده و هم در شکار و جنگ نقش داشته است. 

نیکی کدی (ایران شناس) در سفر به ایران در دوره پهلوی از آزادی و قدرت بیشتر زنان عشایر نسبت به زنان شهرنشین اظهار شگفتی می کند.

او می گوید در حالی که تازه در دوره رضاخان زنان در دوره های خود برای حقوق شان تلاش می کردند، زن عشایر حتی آزادی بیشتری نسبت به زنان شهری داشته اند.

این گزاره که «پدر، بنیان است» دلالت تضامنی(ضمنی) و نیز التزامی با این گزاره ندارد که «مادر، بنیان نیست» .  اما اینکه پدر را بنیانی تر بدانیم نیز مستلزم نفی حقوق زن و حتی اقتدار او نیست. بلکه اقتدار زن در گرو اقتدار مرد و مقتدرتر بودن او نزد سایر اعضای خانواده است.

قابل اشاره است که اقتدار یا مرجعیت، درست در برابر زور و خشونت است و زور و ترس مانع اقتدار است. اقتدار، معنایی احترام آمیز و داوطلبانه دارد که هانا آرنت به خوبی از عهده وصف آن برآمده است.

در نهایت، در عنصر اقتدار ، مرد را بنیانی تر باید دانست. این شرط اقتدار بیشتر زن و حفظ آرامش و لطافت او هم هست. زن اگر مارگارت تاچر بانوی آهنین هم بشود، همچنان به تکیه گاه نیاز دارد و بیش از مرد چنین نیازی دارد.

در نهایت قابل تأکید است که فمینیسم با اقتدارزدایی از مرد و پدر، اقتدار زن و خانواده را هم تضعیف کرده است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۸۱۷۲۵۵۰۹:۱۱:۳۴ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
فمنیسیم یعنی زن انسانی است که دارای حقوق بشر می باشد اگر بنیان خانواده ای با انسان بودن زن در هم می ریزد. در ان خانواده زنی کودک همسر است یا بدتر!
ناشناس۳۸۱۷۳۶۹۱۰:۲۱:۴۸ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
فمینیسم افراطی یعنی حقوق زن این است که هر کار دلش خواست با خانواده بکند. سقط جنین ، حق طلاق بدون شرط و ... انگار نفر دیگر هیچ برنامه ای برای خودش نداشته. البته نتایج آن هم این می شود که خانواده کلا تشکیل نمی شود و فرزندی به دنیا نمی آید و به طور مثال قدرت صنعتی ای مثل آلمان در یکی دو دهه به دلیل بحران نیروی مستعد کار از جرگه ۱۰ اقتصاد اول دنیا خارج می شود.
ناشناس۳۸۱۷۴۱۷۱۰:۴۷:۰۷ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
فمینیسم یعنی برابری خواهی یعنی زن و مرد به صرف داشتن تفاوت های فیزیکی و زیستی نباید حقوق نابرابر داشته باشند
ناشناس۳۸۱۷۵۷۵۱۱:۵۷:۲۳ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
عدالت به معنای برابری نیست وقتی زن و مرد تفاوت هایی دارند وظایفشان هم متفاوت است و حقوق آن ها هم متفاوت است مثلا زن حق مهریه دارد اگر قرار به برابری باشد باید مرد هم حق مهریه داشته باشد یا هیچ کدام نداشته باشند و ...
ناشناس۳۸۱۷۶۷۹۱۳:۰۹:۲۰ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
می دونی چرا ارث زن نصف مرد است ؟ چون زن مهریه و نفقه می گیره و مرد مهریه و نفقه می پردازه ؟
ناشناس۳۸۱۷۷۱۰۱۳:۲۶:۳۱ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
ومثلا حق طلاق
ناشناس۳۸۱۷۶۴۷۱۲:۳۷:۳۹ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
مشکل شما اینه که فکر می کنید زن به دنیا آمده که برای شما بچه بیاره ! یعنی زن خودش آمال و ارزو و مهارت و استعدادی جز بچه زایی نداره ! نسل جدید مطلقا شبیه شما فکر نمی کنند !
ناشناس۳۸۱۷۶۸۵۱۳:۱۴:۴۹ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
زن فقط برای بچه به دنیا آوردن نیامده اما یکی از کارهای مهم او همین است همانطور که مرد فقط برای تامین مالی زن به دنیا نیامده ولی یکی از وظایف مهم او همین است
ناشناس۳۸۱۷۸۵۹۱۴:۴۲:۳۹ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
همه حق دارند مهم ترین مسئولین خودشان را انتخاب کنند می تونه پدر و مادر بودن باشه یا نباشه تشخیص مهمترین رسالت هر انسان با خودشه !
ناشناس۳۸۱۷۴۳۹۱۰:۵۴:۵۷ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
در آمریکا روزگاری همجنسگرایی حکم اعدام داشت و یا حجاب وضع خیلی بهتری داشت اما فمینیست ها برای اهداف تجاری از زنان و.. نه تنها باعث شدن حجاب آب برود بلکه همجنسگرایی از حکم اعدام به تبلیغ چی آن شوند و به طوری که الان ده ها کشور همجنسگرایی قانونی شده
ناشناس۳۸۱۷۵۷۱۱۱:۵۵:۱۶ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
درست است که زن و مرد در انسان بودن یکسان هستند اما فرق های مهمی چه از لحاظ جسمی چه از لحاظ روانشناسی دارند که نادیده گرفتن آن ها باعث آسیب می شود
ناشناس۳۸۱۷۶۰۶۱۲:۱۶:۵۲ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
دفاع از حقوق زن درست اما نباید زیاده روی کرد؛ نه از این ور بام بیفتیم نه از آن ور بام. خیلی از فمینیست های غربی به اشتباه خود پی بردند و از مسیر خود برگشتند
امید۳۸۱۷۸۱۱۱۴:۱۱:۲۴ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
شما چطور اینقدر اطلاعات دقیق داری؟
ناشناس۳۸۱۷۶۲۸۱۲:۳۱:۱۳ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
فمینیسم یعنی خلاف طبیعت انسان برایش نقش قائل بودن حقوق بشر واژه ای کلی است که هرکس استفاده خودش را از ان می کند
ناشناس۳۸۱۷۷۱۵۱۳:۲۷:۳۰ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
انسان حق داره انتخاب کنه که نقش های سنتی را بپذیره یا نه کسی هم حق نداره که مادری یا پدری و حتی ازدواج را به کسی تحمیل کنه
ناشناس۳۸۱۷۶۴۵۱۲:۳۷:۳۴ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
زن و مرد کامل کننده یکدیگر هستند. طبق فرمایش الهی در قرآن کریم. اهمیت دادن بی ضابطه به یکی و از رده خارج کردن دیگری(افراط و تفریط) کاری غلط و اشتباه است. تکیه گاه بودن مرد دلیل برتری او نیست بلکه وظیفه ای است که بر عهده او نهاده شده است که فمینیست ها بخاطر درک نادرست از این موضوع به بیراهه رفته اند. بهترین راه مراجعه به ساختاری است که خداوند در وجود انسان ها نهاده است. کسی بر کسی برتری ندارد مگر به تقوی! فرقی هم نمی کند زن باشد یا مرد. زن و مرد هر کدام کارکردهای مخصوص به خودشان را دارند و اساساً قابل مقایسه نیستند!!!
ناشناس۳۸۱۷۶۸۱۱۳:۱۱:۳۸ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
زنان مجبور به تغییر وظایف خود هستند تا بتوانند حقوق برابر مطالبه کنند
ناشناس۳۸۱۷۷۲۲۱۳:۳۱:۴۱ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
بهتر نیست که با نسل جدید گفتگو کنید و قوانین را مطابق احوالات امروز تغییر بدهید ؟
ناشناس۳۸۱۷۲۸۸۰۹:۳۵:۰۱ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
حالا شما چرا تقلیدگر غلط آنان شدید و نهاد خانواده را تضعیف می کنید با تغییر تفکر زنان به مردانه حتی با کلاه شرعی درست کردن؟!!!
ناشناس۳۸۱۷۴۲۷۱۰:۴۹:۴۶ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
زنان با درس خواندن و اشتغال و حضور در اجتماع حقوق پایمال شده خودشان را مطالبه می کنند
ناشناس۳۸۱۷۵۲۴۱۱:۳۸:۲۵ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
حقوق با آن چیزی که برای شما گفتند فرق دارد!
ناشناس۳۸۱۷۶۸۳۱۳:۱۳:۲۳ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
زنان از جایگاه سنتی خود در خانواده احساس رضایت ندارند و داری می بینی که نقش مادری و همسری را نمی پذیرند و دنبال اشتغال و حضور در اجتماع هستند
ناشناس۳۸۱۷۸۲۹۱۴:۲۲:۴۱ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
همان تفکر فمنیست ها و ضرر به خود زنان
ناشناس۳۸۱۷۷۸۶۱۳:۵۸:۵۹ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
شما بگو این حقوق چیه!!؟
ناشناس۳۸۱۷۸۷۴۱۴:۵۷:۴۲ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
یک زندگی انسانی
رسولی۳۸۱۷۳۱۷۰۹:۴۹:۰۲ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
مقاله بی سر و ته صرفا جهت مخالفت با فمینیسم
ناشناس۳۸۱۷۳۵۳۱۰:۰۸:۲۲ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
با نویسنده موافقم اما مقاله بیشتر کلی گویی بود و زیاد قانع کننده نبود
ناشناس۳۸۱۷۳۸۸۱۰:۳۱:۲۸ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
مرد و زن هردو انسانند و بایستی دارای حقوق مساوی باشند. هرچند تفکر سنتی مرد سالاری از ایران باستان تا کنون وجود داشته و پاک کردن آن از اذهان کار ساده ای نیست.
ناشناس۳۸۱۷۶۹۶۱۳:۲۱:۲۳ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
حقوق مساوی به معنای این نیست که هر چه حق یک طرف بود حق طرف دیگر هم باشد مثل مهریه که فقط حق زن است بلکه باید حقوق دو طرف در مجموع مساوی باشد مثلا اگر یک طرف 4 حق دارد طرف مقابل هم 4 حق که هم اندازه آن ها ارزش دارد داشته باشد
ناشناس۳۸۱۷۷۸۴۱۳:۵۸:۰۳ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
همه جا همین است ایران در مقایسه با بسیاری از کشورها وضعیت بهتری دارد
ناشناس۳۸۱۷۴۴۴۱۰:۵۶:۳۷ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
مقاله بدون اطلاع از واقعیت های جامعه و نسل جوان نوشته شده و فقط نشان دهنده نفرت نویسنده از غرب و فمینیسم تست
جواد۳۸۱۷۵۱۹۱۱:۳۵:۴۴ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
فرق بین شیعه و سنی در اجتهاد و به روز بودن است پیرجماران وقتی شطرنج را حلال نمود اجتهاد به فقه جواهری نمود اما هنوز اشخاصی هستند که شطرنج را حرام میدانند.
ناشناس۳۸۱۷۵۲۷۱۱:۳۹:۱۰ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
چرا فکر می کنید زنان لزوما نیاز به تکیه گاه دارند؟؟؟؟؟؟
هادی۳۸۱۷۸۶۹۱۴:۵۲:۰۶ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
چون خداوند انسان را زوج خلق کرده و هر کدام نیاز به دیگری دارد. هر کدام خصلت های ذاتی مشترک یا منحصر به خود را دارد نه زن به تنهایی خوشبخت و خوشحال و کامل است و نه مرد. این رو می توانید از احوالات آنهایی که تنهایی به پیری رسیدند بپرسید و ببینید فمینیست البته خدمت هایی به زنان داشته ولی در حال حاضر مجموعا خیانت بسیار بیشتری کرده است. فکر میکنید چرا تا به الان چندین بار تفکرات فمینیستی تغییر کرده (شاید الان نسل چهارم فمینیست باشد) به حدی که برخی از تفکرات امروزشان با دیروز متضاد است؟ مطمئن باشید کامل ترین نگاه نگاه الهی است. بشر دورهایش را خواهد زد و برخواهد گشت.
ناشناس۳۸۱۷۶۰۰۱۲:۱۳:۵۴ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
بانوي آهنين هم اشتباه مي كرد -- مارگرت تاچر را عرض مي كنم -- در سياست كه « آهنين » معني نمي دهد ! در سياست بايد « خمير » بود !
ناشناس۳۸۱۷۶۳۷۱۲:۳۴:۵۰ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
برابری در حقوق لزوما به معنای تحقق عدالت نیست فمینیسم یعنی بدون در نظر گرفتن ظرفیت ها، استعدادها، فیزیولوژی و نقش ها به زن و مرد حقوق برابر دادن و به اندازه برابر انتظار داشتن از هر دو طرف روشن است عدالت اقتضا میکنه به انکه توانایی کمتری دارد بیشتر توجه شود و با انسانی که توانمند است مقایسه نشود
ناشناس۳۸۱۷۸۰۹۱۴:۱۱:۰۷ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
جایگاه پدر بیشتر از هر چیزی وابسته به خود پدر و نحوه تعامل او با سایر اعضای خانواده است. متاسفانه تعداد قابل توجهی از پدران در این روزها هنوز به شکلی که دو نسل قبل با فرزندش تعامل داشته، میخواد با فرزندش ارتباط بگیره و این اول دردسر هست. نتیجه شده همین اقتداری که فروریخته. پدر اگر بدونه با زور . . . اقتدار حفظ نمیشه، اون وقت میتونه دنبال راه درستی برای حفظ اقتدار باشه
امید۳۸۱۷۸۱۴۱۴:۱۲:۵۵ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
با حرف زدن چیزی حل نمیشه بایستی قوانین را به روز کرد تا زنان هم به کارهای اجتماعی خود برسند هم به کارهای خانواده
حمیدرضا۳۸۱۷۸۸۰۱۵:۰۱:۰۸ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
جالبه که طرفداران فمنیسم تو ایران وقتی صحبت از مهریه میشه طرفدار اسلام ناب محمدی میشن
yektanetتریبون

آخرین عناوین