چرا نتوانسته ایم؟!

سید حسین امامی، دانشجوی دکترای جامعه شناسی سیاسی، گروه سیاسی الف،   4031218022 ۴۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳۰ تکراری یا غیرقابل انتشار
چرا نتوانسته ایم؟!

دکتر مسعود پزشکیان پنجشنبه(16 اسفندماه) در نشست با فناوران و نخبگان دانش‌بنیان در محل پارک علم و فناوری پردیس، سخنان بسیار مهمی در مورد وضعیت اداره کشور بیان کرد. او  گفت: بارها تکرار کرده‌ام که مشکل در کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته، نبود راه‌حل نیست، چرا که برای هر مشکلی صدها راه‌حل تجربه شده در دنیا وجود دارد که می‌توان آنها را انتخاب و اجرا کرد؛ هیچ مشکلی نیست که راه‌حلی برای آن وجود نداشته باشد، چرا که برای مشکلات مشابه راه‌حل‌های موثری در جاهای دیگر دنیا طراحی شده است. مشکل ما کمبود یا عدم حضور انسان‌هایی است که مهارت و علم لازم را در کنار انگیزه بهره گرفتن از آن برای حل مشکلات داشته باشند.

وی در ادامه سخنانش افزود: واقعیت این است که ساختار اداری ما از نظر مدیریتی منجمد شده است. سیستم ما دچار یک نوع فریز مدیریتی شده، یعنی در یک قالب ثابت‌گیر کرده‌ایم. کارمندان صبح می‌آیند، ظهر می‌روند و تغییری در رفتار اداری برایشان دیگر قابل تصور نیست. یاد گرفته‌اند که به همه چیز از یک زاویه نگاه کنند و اصلاً امکان تغییر و بهبود مسیر را در ذهن خود نمی‌بینند. تحول در ساختار اداری، کلید توسعه کشور است. تا زمانی که مدیران و کارشناسان احساس نکنند که قدرت تصمیم‌گیری و اجرای ایده‌های نو را دارند، سیستم در همین حالت باقی می‌ماند. باید از این انجماد مدیریتی عبور کنیم و اجازه دهیم که ساختارها بر اساس نیازهای واقعی کشور تغییر کنند.

رئیس جمهور با انتقاد از تمرکز بیش از حد اختیارات در سطوح بالای مدیریتی خاطرنشان کرد: مشکل فقط در سطح مدیران میانی یا کارمندان نیست، مقصر از بالا هم هست. ساختار مدیریتی به گونه‌ای طراحی شده که تمام اختیارات را در مرکز متمرکز کرده است. یک مدیر، یک کارشناس یا یک مسئول در منطقه‌ای که باید تصمیم‌گیری کند، هیچ اختیاری برای تغییر ندارد. حل مسئله در این سیستم سخت شده، چون قانون و مقررات اجازه انعطاف را نمی‌دهند.... اگر ساختار اصلاح نشود، هرچقدر مدیران را عوض کنیم، نتیجه تغییر نخواهد کرد. ما باید به‌جای تغییر افراد، روندها را تغییر دهیم. مدیری که در رأس یک سیستم قرار دارد، باید به‌گونه‌ای تصمیم بگیرد که نگاهش اصلاح‌کننده باشد، نه اینکه صرفاً با شرایط وفق پیدا کند.

سؤالی که در این نوشتار در صدد پاسخ به آن خواهیم بود، این است که وجه مشترک کشورهای توسعه یافته با نظام های سیاسی متفاوت چیست؟ چه عاملی باعث پیشرفت و توسعه یک کشور می شود؟ چرا برخی از کشورها توسعه یافته اند و برخی در حال طی کردن این مسیر و برخی هنوز گرفتار معضلاتی هستند که در بسیاری از کشورها به راحتی حل شده است؟

ساموئل هانتینگتون متخصص علوم سیاسی معتقد بود تمایز سیاسی میان کشورها نه از صورت حکومت بلکه از درجه حکومتشان مایه می گیرد. تفاوت میان حکومتهایی که سیاست شان مبتنی بر توافق، اشتراک اجتماعی، سازمان، کارایی و استواری است و حکومتهایی که چنین کیفیتهایی را ندارند، از تفاوت میان دموکراسی و خودکامگی مهمتر است. 

وی در کتاب سامان سیاسی در جوامع دستخوش دگرگونی می نویسد:  « ایالات متحده، بریتانیای کبیر و اتحاد جماهیر شوروی سابق صورتهای حکومتی متفاوتی دارند، ولی در این سه نظام، حکومت قادر به حکومت کردن است. دولتهای کمونیست توتالیتر و دولتهای لیبرال غربی هر دو به یک مقوله نظام های سیاسی و کارآمد تعلق دارند و نه به نظامهای ناتوان.
هر یک از ایالات متحده، بریتانیای کبیر و اتحاد جماهیر شوروی سابق اجتماع سیاسی به شمار می آید که اکثریت مردمش درباره مشروعیت نظام سیاسی شان توافق دارند. شهروندان و رهبران این سه کشور در مورد مصلحت همگانی جامعه و سنتها و اصول پایه ای اجتماع سیاسی‌شان برداشتی کم و بیش یکسان دارند. هر سه این کشورها نهادهای سیاسی نیرومند، تطبیق‌پذیرتر و منسجمی دارند: دستگاه اداری کارآمد، احزاب سیاسی به خوبی سازمان گرفته، درجه بالایی از اشتراک مردم در امور همگانی، به نظامهای کارآمد نظارت غیرنظامیان بر امور نظامی، فعالیت گسترده حکومت در قلمرو اقتصادی کشور و روشهای خردمندانه و مؤثری برای مشکل جانشینی و مهار کردن کشمکشهای سیاسی. این حکومتها می توانند وفاداری شهروندانشان را تضمین کنند و از همین روی قادرند منابع شان را تحت نظارت داشته باشند، نیروی انسانی کشورشان را به کار گیرند. اگر دفتر سیاسی حزب کمونیست شوروی یا کابینه بریتانیا و یا رئیس جمهور آمریکا تصمیمی بگیرد، به احتمال زیاد این تصمیم از طریق دستگاه حکومتی عملی خواهد شد. نظام های سیاسی ایالات متحده، بریتانیا و اتحاد شوروی، دست کم از بسیاری از کشورهای رو به توسعه آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین متفاوتند، این کشورها بسیاری چیزها را ندارند. اینها هر چند که به کمبود مواد غذایی، بیسوادی، سطح پایین آموزش و کاستی ثروت، درآمد، بهداشت و بازدهی دچارند، اما دست کم این کاستی ها تشخیص داده شده اند و گامهایی نیز برای رفع آنها برداشته شده، اما به هر روی در فراسو و پشت این کمبودها، کمبود بزرگتری نهفته است: کمبود اشتراک سیاسی و حکومت کارآمد، مقتدر و مشروع. » (ص 5 و 6.با اندکی ویرایش)

اشتراک سیاسی در واقع همان چیزی است که رئیس جمهور از آن به وفاق تعبیر کرده است و در مدت مسئولیت خود سعی کرد این مسئله را در جامعه تثبیت کند. مسائلی در این کشور وجود دارد که فارغ از اشتراک سیاسی قابل حل نیست، تنها با وحدت نظر، اشتراک سیاسی و همدلی و وفاق می توان به معضلات ملی چیره شد. نیروهای مختلف سیاسی و احزاب باید در مسئله ای به نام "ایران" با هم به اشتراک نظر برسند و همه تلاش خود را برای سربلندی ایران و حل معضلات مردم به کار ببندند. اگر این اتفاق بیفتد، مسلما بسیاری از مشکلات کشور به سرعت حل می شود.

مسئله دیگر کارآمدی حکومت است. حکومت کارآمد و مقتدر چه ویژگی هایی دارد، که با آن می‌تواند مسائل و معضلات را حل کند؟ دولت قوی یا دولت مقتدر دولتی است که نیازهای مردم را می شناسد و آنها را رفع می کند. نکته طلایی در نحوه تصمیم گیری مدیران است. حکومت مقتدر حکومتی است که مدیران آن توانایی تصمیم گیری درست و به موقع را دارند و می توانند بهترین تصمیم را در شرایط مناسب اتخاذ کنند تا نواقص را برطرف، مسائل را حل و معضلات را برطرف کنند. در این زمینه کاستی هایی وجود دارد و مدیران ما در تصمیم گیری ها نقطه ضعف هایی داشته اند و نتوانسته اند در موقعیت مناسب و شرایط حساس بهترین تصمیم را که به نفع مردم، نظام و آیندگان هست را اتخاذ کنند، در برخی از حوزه ها و عرصه ها مانند پزشکی، نانو، هوافضا، صنایع دفاعی و نظامی و ... موفق بودیم و موفقیتهای خوبی در عرصه جهانی به دست آوردیم اما در مسائل اداری، مالی، اقتصادی، مدیریت، بازار و ... نتوانستیم مردم را راضی کنیم. فسادهای مختلف اقتصادی، رانتها، فرارهای مالیاتی، کاغذبازی های خسته کننده در ادارات و ... محصول این فرایند نامناسب است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۸۱۵۷۴۸۰۹:۳۳:۰۳ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
واگذاری مسئولیتها به افراد بی صلاحیت مشکلات کشور را بیشتر می کند.
ناشناس۳۸۱۶۵۱۷۱۱:۱۵:۳۷ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
نتوانسته ایم چون: بر اساس اصول اثبات شده رفتار نمی کنیم از تجربیات کشورهای دیگر استفاده نمی کنیم به منافع شخصی و گروهی فکر می کنیم سیاست خارجی تهاجمی پیشه کرده ایم منافع ملی را ارج نمی دهیم ...
ناشناس۳۸۱۶۵۹۵۱۲:۴۶:۰۵ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
قدرت یک کشور تنها در رضایتمندی مردم از مقامات آن کشور قابل ارزیابی است.
ناشناس۳۸۱۶۵۹۸۱۲:۵۰:۴۰ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، نماینده ادوار مجلس: بخشی از کسانی که بر FATF و تحریم اصرار دارند؛ کسانی هستند که از تحریم خودش و بچه‌هایش سود می‌برد.
ناشناس۳۸۱۶۸۲۳۱۸:۱۸:۵۹ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
بخشی از آن ها بله ولی بیشتر آن ها از روی آگاهی و صدق می گویند fatf فایده ندارد و ضرر هم دارد حتی آقای همتی هم قبلا اذعان کرده که با وجود تحریم ها fatf فایده ندارد
ناشناس۳۸۱۶۸۶۱۱۹:۱۹:۱۲ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
نتوانسته ایم : چون داشتن تعارض منافع شدید هر تلاش و اراده ای را در نطفه نابود کرده و می کند
ناشناس۳۸۱۶۵۴۲۱۱:۴۳:۴۵ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
اگر سعید جلیلی، قالیباف یا زاکانی به جای پزشکیان ریاست جمهور می بودند، اوضاع مملکت همان می بود که اکنون هست.
ناشناس۳۸۱۶۵۸۲۱۲:۳۰:۵۳ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
بسیار بسیار بدتر
ناشناس۳۸۱۶۶۳۸۱۳:۲۰:۰۴ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
همین حالا هم دست این آقایان است !
ناشناس۳۸۱۶۶۶۶۱۴:۰۰:۰۹ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
درست می فرمایید غیر از این که اشتباهه!!! تو یک ماه بعد از تشکیل کابینه قطعی های برق مدل روحانی شروع شد!!!!
ناشناس۳۸۱۶۸۲۵۱۸:۲۲:۴۶ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
واقعا که!!! اشتباه رای دادید و این همه مشکل برای کشور به وجود آوردید آن وقت باز هم دست از افکار اشتباه خود بر نمی دارید
ناشناس۳۸۱۶۶۱۸۱۳:۰۸:۰۴ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
اولینشون خود همین اقای پزشکیانه یک جراح قلب که رئیس جمهور شده. افسوس برای شورای نگهبان که کسی مثل لاریجانی رو رد صلاحیت کردند
ناشناس۳۸۱۶۶۸۵۱۴:۳۲:۰۶ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
برخی خاندانها امتحان خود را پس داده آند آنهم زمانیکه در راس دو قوه بودند افراد امتحان پس داده باید بازنشسته شوند
ناشناس۳۸۱۶۷۵۸۱۶:۱۹:۱۵ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
یعنی یک جراح نمی‌تواند کشوررا اداره کند؟
ناشناس۳۸۱۶۷۸۹۱۷:۱۷:۲۷ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
رشته مرتبط با حکمرانی نظیر علوم سیاسی یا اقتصاد ،مدیریتداستراتژیک یا حداقل مهندس که با طراحی و اولویت سنجی اقتصادی طرح ها و زیر ساخت ها آشنا باشد
ناشناس۳۸۱۵۷۶۲۰۹:۴۹:۲۳ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
نقطه وفاق ملی باید «انقلاب» و «ایران» باشد.
ناشناس۳۸۱۵۷۶۴۰۹:۵۲:۱۷ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
وقتی افراد ناتوان را فقط محض فرمانبردار بودن و مطمئن بودن از انها بالا می کشیم نباید انتظار معجزه داشت
ناشناس۳۸۱۵۷۶۶۰۹:۵۳:۵۴ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
پرشکیان خودش بارها گفته که نباید انتظار بالا از من داشته باشید.
ناشناس۳۸۱۵۷۶۸۰۹:۵۴:۳۲ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
وقتی نخبگان در اداره مملکت بکار گرفته نشوند...وقتی برخی مدیریتها برای افراد مادام العمر است یعنی رسیدن به وضعیت فعلی....
ناشناس۳۸۱۵۷۶۹۰۹:۵۵:۰۵ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
امام علی ( ع ) رفتار مردم یک جامعه بیشتر شبیه مدیران و حاکمان خودشان است تا پدران و مادران خویش ؟؟
ناشناس۳۸۱۵۷۷۵۰۹:۵۸:۵۷ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
پزشکیان وقتی پزشک امین برای یه پرونده قضایی بود نشان داد چه اندازه میشه روی حرف و نظرش حساب کرد و اصلا اهل مصلحت جویی نیست!
ناشناس۳۸۱۵۷۸۴۱۰:۰۰:۱۱ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
دعوا فقط سر پست ها و گمارده شدن افراد در هیات مدیره شرکتهای خصولتی و دولتی بود و دیگر هیچ
ناشناس۳۸۱۵۸۱۵۱۰:۰۱:۳۸ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
وقتی جریاناتی خاص در سیستمی که هیچ قرابتی با آنان ندارد رسوخ می کند و مسیر آن سیستم را منحرف می کنند باید هم همان ها ادرس غلط بدهند!
ناشناس۳۸۱۶۱۴۴۱۰:۱۶:۰۹ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
دقیقا مشکل کشور عدم توجه مسئولان به منافع ملی و کشور است.
ناشناس۳۸۱۶۱۸۶۱۰:۱۸:۲۳ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
جواب این سوال را باید درنوع عملکرد و برنامه ریزی مسوولین جستجو کرد .
ناشناس۳۸۱۶۲۴۷۱۰:۲۱:۱۵ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
در جایی که انتخاب مدیر بر مبنای وابستگی جناحی و فامیلی است حتی اگر بارها همین مدیر ناکارآمدی خود را ثابت کرده باشد باز همین آش است همین کاسه ...مدیری دامادش فلان بانک را با اختلاس به ورشکستگی کشانده باز در راس یک هلدینگ بزرگ منصوب میشود فلان رییس جمهور برادرش را که مجرم اقتصادی است خط قرمز خود میخواند نتیجه اش میشود فساد و رانتخوری نه حل مشکلات
ناشناس۳۸۱۶۲۹۱۱۰:۲۳:۴۲ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
وقتی اموال و بازدهی مدیران ارزیابی و مشروعیت سنجی نمیشود و فقط جناح و وابستگی مالیاتی عامل انتصاب اوست میشود عدم حل مشکلات .
ناشناس۳۸۱۶۴۶۸۱۰:۳۴:۳۷ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
چرا نتوانسته ايم ؟ ---------------------- نظر اين دعا گو اين است ، اين كه « نتوانسته ايم » ، علت آن است كه احتمالاً در جاهايي كارهاي بزرگ را به دست افراد كوچك داده ايم و نيز كارهاي كوچك به دست افراد بزرگ ! -- افراد كوچك مثل چه كسي ؟ مثل بنده بدون هيچ تخصصي بشوم مدير نيرو گاه برق ! -- افراد بزرگ مثل چه كسي ؟ مثل كسي كه دكتراي فيزيك دارد و مجبور گردد كه در نانوايي كار كند ! ( كه چند روز پيش در اخبار آمده بود ) ! پس : « نتوانسته ايم » به نظر اين حقير فقير آن علت است كه در مواردي كار بزرگ از آن ِ افراد ،كوچك ( بي تخصص ) شده است و كارهاي كوچك از آن افراد بزرگ ( افراد متخصص )
ناشناس۳۸۱۶۴۷۹۱۰:۴۴:۱۵ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
عامل همه بدبختی ها سهمیه بازی است
ناشناس۳۸۱۶۴۸۱۱۰:۴۵:۲۳ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
مسئولان دولتی به دنبال حل مشکل مردم نیستند بلکه به دنبال ارتقای سطح درآمد و رانت گروه و جناح خود هستند ! دولت می داند مردم مشکل معیشتی دارند ولی چه می کند همه اقلام را بیش از تورم افزایش قیمت می دهد مثلا دارو را بین 50 تا 400 درصد گران می کند بعد حقوق را در سال 1404 کمتر از نیمی از تورم افزایش می دهد و کلیه معافیت های مالیاتی قشر حقوق بگیر را هم بر می دارد . از طرف دیگر بودجه نهادهایی مانند صدا و سیما 46 درصد افزایش دارد و همه این موارد را شخص پزشکیان عین عدالت می داند !
ناشناس۳۸۱۶۴۹۲۱۰:۵۵:۳۸ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
یکی از بزرگترین نقاط ضعف سیستم حکمرانی در ایران انباشت پرونده‌های قضایی در قوه قضائیه و افزایش چشمگیر تعداد پرونده‌ها و جرم و جنایت است.
ناشناس۳۸۱۶۶۹۰۱۴:۳۶:۵۴ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
اگر مجرمان بزرگ رانتدار اقتصادی را اعدام و نظیر چین اموال مجرم اقتصادی و بستگان درجه یک آنها را به نفع خزانه کشور مصادره میکردیم قطعا اقتصاد صدمه نمی‌دید و عواقب آن در بین مردم در قالب جرایم خورد کشیده نمیشد
مهران۳۸۱۶۵۴۳۱۱:۴۶:۱۵ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
خیلی از مسئولین که لایق یه جایگاهی نیستن حداقل خودشون اعتقاد به ناتوانی خودشون ندارند و همین باعث میشه حداقل یه تلاشی بکنند ولی خود پزشکیان میگه من نمیتونم بلد نیستم و ....
ناشناس۳۸۱۶۵۵۳۱۲:۰۴:۳۵ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
پزشکیان و نمایندگان وکیل الدوله حقوق را در سال 1404 کمتر از نیمی از تورم افزایش می دهد و کلیه معافیت های مالیاتی قشر حقوق بگیر را هم بر می دارند .
ناشناس۳۸۱۶۵۶۴۱۲:۱۳:۲۸ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
متاسفانه در قانون اساسی کشور، اختیارات رئیس جمهور خیلی محدود است.
ناشناس۳۸۱۶۷۴۱۱۵:۴۶:۵۷ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
بابا اگر اختیار رئیس جمهور محدود بود خودشون رو به آب و آتش نمیزدن رای بیارن
ناشناس۳۸۱۶۸۳۰۱۸:۲۷:۵۶ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
اولا زیاد است دوما همان بهتر که محدود است اگر محدود نبود چه فجایعی ایجاد می کردند
مانا۳۸۱۶۶۰۸۱۲:۵۸:۵۰ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
جزء معدود مقالات متقن و علمی است که در الف بدون سانسور و سلیقه‌ای چاپ شده که البته از این بابت به الف تبریک میگم .
ناشناس۳۸۱۶۶۲۲۱۳:۰۹:۵۸ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
این همه برنامه سیاست به پیشنهاد و مشورت و توصیه نخبه ها در مملکت اجرا شده بعد که به نتیجه نرسید کدام یک از این نخبه ها گردن گرفتند؟!؟
ناشناس۳۸۱۶۶۹۲۱۴:۳۸:۴۱ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
کدام نخبه ها کو اندیشکده های کنار دولت نظیر کشورهای دنیا ...باید نظیر کشورهای توسعه یافته سیاست های کلی اقتصادی ایران در خروجی اندیشکده ها ی تخصیص یافته به هر وزارتخانه باشد اینگونه هم نخبگان سیاست کشور را پیش میبرند هم از رانت مفسدان جلوگیری می‌شود این روال کلی در دنیاست چرا این دولت آنرا اجرایی نمیکند و.‌‌...فکر کردید بایدن آلزایمر ی سیاست آمریکا را پیش می‌برد یا اندیشکده های کنار هر وزارتخانه با نخبگان آنها
صمصام۳۸۱۶۶۶۹۱۴:۰۲:۴۷ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
ساختار اداری ما از نظر مدیریتی منجمد شده است. سیستم ما دچار یک نوع فریز مدیریتی شده، یعنی در یک قالب ثابت‌گیر کرده‌ایم. کارمندان صبح می‌آیند، ظهر می‌روند و تغییری در رفتار اداری برایشان دیگر قابل تصور نیست. یاد گرفته‌اند که به همه چیز از یک زاویه نگاه کنند و اصلاً امکان تغییر و بهبود مسیر را در ذهن خود نمی‌بینند. تحول در ساختار اداری، کلید توسعه کشور است. تا زمانی که مدیران و کارشناسان احساس نکنند که قدرت تصمیم‌گیری و اجرای ایده‌های نو را دارند، سیستم در همین حالت باقی می‌ماند. باید از این انجماد مدیریتی عبور کنیم و اجازه دهیم که ساختارها بر اساس نیازهای واقعی کشور تغییر کنند.
ناشناس۳۸۱۶۶۹۶۱۴:۴۱:۳۹ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
نتوانسته ایم چون: برخی مسولین ما در عمرشان معنی کار کردن و کسب حقوق واقعی را تجربه نکرده اند. برای منزل خود خرید نمی کنند تا حداقل متوجه قیمت ها شوند کما اینکه بارها از پاسخ دادن به قیمت کالاهای اساسی عاجز بوده اند. خدای نکرده کسالتی پیش اید بهترین و گرانترین بیمارستانهای داخلی و خارجی با بیمه طلایی و دلار مفت فراهم است به همین دلیل هرگز متوجه وضعیت وحشتناک بیمارستان دولتی نمی شوند . همواره حقوقهای بسیار بالا داشته اند و قوانینی که برای مردم تصویب می کنند هرگز شامل خودشان نمی شود .
ما می توانیم !۳۸۱۶۷۷۴۱۶:۵۳:۲۰ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
توانستن همون خواستن بود !!!
ناشناس۳۸۱۶۸۲۱۱۸:۱۵:۱۰ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
در سيستم اداري افرادي بعنوان رييس پست دادن كه اجازه حتي تفكر به زيردستان را نمي دهند در اينگونه سيستم ها فرد تحصيل كرده را به يك تكنسين تبديل مي كنند نگاه كنيد به بزرگترين مركز تحقيقاتي در خاورميانه كه در وزارت نفت قرار دارد با بيش از هزار دكترا ، فوق ليسانس و ليسانس با بازدهي كم
ناشناس۳۸۱۶۸۲۹۱۸:۲۷:۳۹ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
روز جهانی زن مبارک باشد
yektanetتریبون

آخرین عناوین