ترامپ و ادعای بزرگِ پایان دادن به جنگ ها در جهان!

بیژن ایرانی، گروه جهان الف،   4030904111 ۱۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۷ تکراری یا غیرقابل انتشار
ترامپ و ادعای بزرگِ پایان دادن به جنگ ها در جهان!

یکی از نکاتی که دونالد ترامپ پیروز انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا تنها اندکی پس از پیروزی خود در  این رویداد در قالب یک سخنرانی به نحو ویژه ای بر آن تاکید کرد، ادعای او مبنی بر اراده جدی ‌اش جهت خاتمه دادن به جنگ ها و مداخلات خارجی آمریکا و ایجاد صلح در جهان بود. در این رابطه، هم ترامپ و هم افراد نزدیک به وی تاکید داشته اند که مثلا دولت جدید آمریکا به دنبال تغییر نظام سیاسی در ایران نخواهد بود و پایان یافتن جنگ ها در منطقه غرب آسیا را دنبال می کند. 

حتی برخی از منابع نزدیک به دونالد ترامپ مدعی شدند که وی به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی هشدار داده که باید به جنگ های غزه و لبنان تا قبل از استقرار دولت جدید آمریکا در کاخ سفید خاتمه دهد. با این همه، حداقل به 3 دلیل و نشانه ، چندان نمی توان به این قبیل ادعاهای دونالد ترامپ اطمینان کرد و یا آن ها را جدی گرفت. 

1: ترامپ و اقبال گسترده به تندروهای آمریکایی

نگاهی گذرا و کوتاه به چهره های انتخاب شده از سوی ترامپ جهت حضور در تیم امنیت ملی و سیاست خارجی وی نشان می دهد که تقریبا تمامی آن ها چند ویژگی مشترک دارند. به عنوان مثال، اغلب آن ها تندرو هستند و گرایشات شدیدی در حمایت از رژیم اشغالگر قدس دارند و توسط لابی‌های اسرائیلی حمایت می شوند و البته علیه ایران و محور مقاومت و یا بازیگرانی نظیر چین در عرصه بین‌المللی، رویکردهای منفی را اتخاذ کرده و خواستار تشدید خصومت ها علیه آن ها هستند. وزیر خارجه آمریکا، مشاور امنیت ملی این کشور، معاون رئیس جمهور آمریکا، نماینده این کشور در سازمان ملل متحد و وزیر دفاع آمریکا(افرادی که از سوی ترامپ برای دولت جدید آمریکا انتخاب شده اند)، همه و همه در این موضوع مشترک هستند. 

حال باید پرسید که آیا واقعا ترامپ با استفاده از همین افراد می خواهد صلح را در جهان برقرار کند!؟ آیا می شود یک هدف مثبت تعریف کرد اما به این مساله اشاره داشت که قصد داریم با اهرم های نامناسب و منفی، آن هدف را محقق سازیم؟ حداقل از منظر منطقی، ادعاهای ترامپ برای ایجاد صلح در جهان را نمی توان باور کرد زیرا او با انتخاب افرادی در حوزه سیاست خارجی و امنیت ملی آمریکا که رویکردهای غیرصلح آمیز دارند، ثابت کرده که در پسِ نمایش های ظاهری اش، اهداف خاصی را دنبال می کند. 

2: غیرقابل پیش‌بینی بودن ترامپ

تقریبا اغلب ناظران و تحلیلگران در مورد یک نکته درباره دونالد ترامپ اتفاق نظر دارند و آن هم این است که این فرد را نمی توان پیش بینی کرد. البته که این بخشی از راهبرد موسوم به "مرد دیوانه" است که ترامپ سعی دارد در قالب آن، کنشگری های سیاسی خود را تعریف کند. ترامپ پیشتر نیز در قالب این راهبرد در دوره چهار ساله حضور خود در قدرت، سعی داشته که دشمنان و رقبای آمریکا را به زعم خود بترساند و از این رهگذر، منافع ملی آمریکا را تامین کند. حال در دوره جدید حضور وی در قدرت نیز باید انتظار این را داشته باشیم که او رویکردهای مشابهی را در پیش گیرد. 

با این حال، ورای راهبرد مذکور، صِرف غیرقابل پیش‌بینی بودن ترامپ سبب می شود که حتی نزدیکترین متحدان آمریکا در عرصه بین‌المللی نیز نتوانند به صحبت های رئیس جمهور جدید این کشور اعتماد کنند. از این رو، وعده برقراری صلح در جهان و پایان دادن به جنگ ها را فردی باید مطرح سازد که صحبت هایش از حدی از اعتبار نزد رهبران دنیا برخوردار باشد. نه اینکه همچون ترامپ هیچ مشخص نباشد که قرار است در آینده از وی چه رفتارهایی سر بزند. فردی که نوسان های زیادِ رفتاری، از ویژگی های اصلی کنش های او است. 

3: ترامپ همه کاره نیست!

در نهایت باید گفت که باید توجه داشته باشیم آمریکا کشوری نیست که در آن رئیس جمهور، قدرت مطلق باشد و مثلا فردی نظیر ترامپ نیز این کشور را به هر سمتی که می خواهد بکشد. قابل تامل اینکه حتی خودِ ترامپ نیز حد و حدود مشخصی را دارد. وقتی گزارش های رسمی حاکی از این هستند که لابی آیپک در بیش از 80 درصد از روندهای انتخاباتی اخیر در آمریکا پول پاشی و اعمال نفوذ داشته و سعی کرده ترامپ پیروز انتخابات شود و یا مجتمع های نظامی و صنعتی در آمریکا به 10 اندیشکده و 10 رسانه معتبر و اصلی آمریکا کمک های مستقیم مالی انجام می دهند و به ازای هر نماینده کنگره آمریکا دو لابی‌گر دارند، صرفا باید یک نکته را در ذهن داشت و آن هم این است که حتی فردی نظیر ترامپ هم تا حدی باید عروسک خیمه شب بازی چهره ها و جریان‌های مخفی و پشت پرده قدرت در نظر گرفته شود. 

از این رو، اینطور نیست که هر آنچه ترامپ بخواهد، بشود. وقتی تداوم جنگ ها به گفته مدیران شرکت های تسلیحاتی در آمریکا به معنای فرصت های درآمدی قابل توجه برای آن ها است، این بدان معناست که این جنگ‌ها به هر هزینه ای که شده باید ادامه یابند تا این شرکت ها جیب های خود را پُر از پول کنند. هر فردی هم در آمریکا بخواهد جلوی این دستورکار بایستد باید تاوان سنگینی را بپردازد. تاوانی که بعید به نظر می رسد فردی همچون ترامپ آمادگی و یا تمایل پرداخت آن را داشته باشد. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۷۲۷۱۴۰۴:۱۰:۱۵ ۱۴۰۳/۹/۶
خوب هنوز نیومده همه در ایران بفکر تعامل و مذاکرi حتی برای جایگزین برجام شدند.
ناشناس۳۶۷۲۷۱۶۰۴:۱۶:۳۸ ۱۴۰۳/۹/۶
از زمانی که ترامپ انتخاب شده ارزش دلار در برابر تمام ارزهای دنیا حتی ین ژاپن و بوان چین بسیار ترقی کرده. بازار سهام امریکا پشت سر هم رکورد میزنه. بیکاری در پایین ترین رکورد تاربخی است. قیمت نفت و بنزین و طلا در امریکا و دنیا شدید کاهش یافته و...‌
ناشناس۳۶۷۳۱۶۵۱۲:۴۱:۳۴ ۱۴۰۳/۹/۶
هنوز بایدن روی کاره این تصورات و اوهام کی تمام می شود؟؟
ناشناس۳۶۷۳۵۸۲۱۷:۳۸:۲۴ ۱۴۰۳/۹/۶
با تغییر دکترین دفاعی روسیه تمام سرمایه داران به سمت خرید سرمایه امن طلا رفتند و قیمت طلا بالا کشید و قیمت نفت هم افزایشی است این بزرگنمایی برای ترساندن برجامی هاست یا نفوذی ها یا اصلا توسط همانها نشر میشود
ناشناس۳۶۷۲۷۵۱۰۶:۴۰:۲۲ ۱۴۰۳/۹/۶
درآمد بزرگ در امریکا از راه فروش اسلحه است فکر می کنید با پایان جنگ ها این درآمد چه خواهد شد ؟
ناشناس۳۶۷۳۶۰۰۱۷:۵۷:۲۰ ۱۴۰۳/۹/۶
آمار وزارت امور خارجه آمریکا نشان می‌دهد که در اولین سال مالی دولت بایدن، صادرات تسلیحات این کشور به ۲۰۶ میلیارد دلار رسید...کشوری که اشتغالزایی و پایه صنعتش بر توسعه جنگ است از اینکه کشورها با تکیه بر صنعت هسته ای بر قدرت نامتعارف دست یافته و دیگر نتوان در منطقه سلاح های متعارف را فروخت نگرانند آنها بدنبال ممانعت از قدرت گیری کشورها بخصوص ایران و ادامه پروژه ایران هراسی هستند که بتوانند پترودلارها را به صنعت اشتغالزایی اسلحه سازی آمریکا جذب کنند اگر ایران قدرت نامتعارف داشته باشد چه کسی دیگر سلاح متعارف آمریکا را خواهد خرید آنها هدفشان ممانعت از قدرت گیری ایران بخاطر پروژه های تحمیل جنگ های آتی به منطقه بمنظور دوشیدن خاورمیانه هستند
ناشناس۳۶۷۲۷۸۶۰۷:۲۱:۱۰ ۱۴۰۳/۹/۶
سال ۹۲ از مذاکرات هسته ای بمانند مسابقه کشتی یاد شد که برخی مواقع لتزم است کمی عقب نشست یا فنی زد که فن رقیب را رو و بی اثر کرد و.... تا زمانیکه ما اساس استراتژی خود را بر تقابل با طرف گذاشتیم و مذاکرات یا کاهش تنش را ناکتیک و فنی برای نفس تازه کردن می دانیم هیچ توافق و تعامل و قرار دادی جدی صورت نخواهد گرفت. اگر می بینید که چین و ویتنام و ژاپن خونین ترین جنگهای تاریخ را با امریکا داشتند و میلیونها نفر از دو طرف کشته شدند ولی الان بزرگترین بازار کالاهای چین و ویتنام و ژاپن همان امریکا هست به این خاطر هست که هر سه کشور و امریکا بصورت استراتژیک پذیزفتند که دشمنی و تقابل خصمانه را کنار بگذارند و ان را به تعامل و حداکثر رقابت تبدیل کنند.
ناشناس۳۶۷۳۵۸۴۱۷:۴۰:۳۷ ۱۴۰۳/۹/۶
الان بعد از آن مدت تازه ژاپن و کره که امنیت خود را اجاره به آمریکا داده بودند متوجه شدن اشتباه کردند و دنبال سلاح اتمی هستند و البته ترامپ هم بدنبال دوشیدن آنها نمونه : تهران- ایرنا- «دونالد ترامپ» نامزد انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری ایالات متحده، متحدان آسیایی واشنگتن را «ماشین پول» توصیف و تاکید کرد که اگر وی رئیس دولت آمریکا بود از کره‌جنوبی برای حضور ده‌ها هزار نظامی آمریکایی در خاک آن کشور، سالانه ۱۰ میلیارد دلار پول می‌گرفت.
ناشناس۳۶۷۲۸۱۶۰۷:۵۶:۴۱ ۱۴۰۳/۹/۶
چرا ترامپ می تواند!!!! چون غیرقابل پیش بینی است یعنی در اصطلاح ترک ها به این نوع افراد دلی دولی می گویند(دیوانه و غیرقابل پیش بینی) الان با توجه به پیروزی ترامپ و نحوه چیدمان کابینه همه حساب کار دستشان آمده. در لبنان هم توافق در حال شکل گیری است. توافقی که امریکا و اروپا بر اجرای آن نظارت خواهند کرد و بعد از خروج اسرائیل از جنوب لبنان و استقرار UN غربی ها ارتش لبنان را مجهز و قوی کرده و مانع تجدید قوای حزب لله خواهند شد. در اکراین هم ترامپ با فشار به اکراین برای قبول دادن خودمختاری به بخشی از سرزمینش آتش بس برقرار خواهد کرد. احتمالا با دادن وعده الحاق به ناتو. برای ایران هم در صورت عدم توافق مجددا تحریمهای فلج کننده را آغاز خواهد کرد.
ناشناس۳۶۷۲۸۲۵۰۸:۰۶:۲۴ ۱۴۰۳/۹/۶
ترامپ امروز اعلام کرد که دهها درصد تعرفه بر کالاهای وارداتی از چین خواهد بست. اقای نویسنده. فقط بک سوال: چین سالیانه ۸۰۰ میلیارد دلار به امریکا صادر می کند. در مقابل بدلیل تعرفه بسیار بالای چین بر کالاهای خارجی و امریکایی ففط ۱۵۰ میلیارد دلار از امریکا وارد می کند. حالا هم مقامات چین میگن چرا امریکا می خواد به اندازه چین که به کالاهای امریکایی تعرفه میبنده به کالاهای چینی تعرفه ببنده. به نظر نویسنده محترم اعتمادسازی و صداقت چینی بهتر از طرف امریکایی هست؟
مصطفی۳۶۷۲۸۴۶۰۸:۲۰:۲۶ ۱۴۰۳/۹/۶
منظورش از پایان دادن به جنگ ها ایجاد صلح و عدالت در جهان نیست . منظورش این هست که این جنگ ها به خاطر ضعف آمریکا و از بین رفتن نظم جهانی که بنا بر منافع آمریکا شکل گرفته بوده هست . فکر می کنه بیاد دوباره قدرت آمریکا رو احیا کنه و همه رو زیر قدرت و نفوذ خودش بگیره و هیچ کس بدون اجازه اش تکون نخوره این طوری جنگ ها رو مهار کرده و در این بین البته آمریکا به چپاول و غارت کشورها ادامه خواهد داد.
ناشناس۳۶۷۳۰۱۴۱۰:۳۵:۱۳ ۱۴۰۳/۹/۶
نگاه مقاله درست است.
ناشناس۳۶۷۳۰۵۶۱۰:۵۶:۲۷ ۱۴۰۳/۹/۶
شانسش خوب است
ناشناس۳۶۷۳۱۴۱۱۲:۲۳:۱۳ ۱۴۰۳/۹/۶
جنگ روسیه با اوکراین را آمریکایی ها و پسر عموی اروپایی‌شان راه انداختند تا اروپا را بعنوان رقیب از پا بیاندازند و درگیر جنگ بکنند و از این جنگ خودشان استفاده ببرند. مثل جنگ دوم جهانی اروپا و رو سیه ویران شدند آمریکا آباد شد دلاری که تا آن زمان کسی چندان نمی‌شناخت شد ارز اول معاملات جهانی. آمریکا شد ابر قدرت سیاسی و اقتصادی این بود تا اینکه دیوار برلین فروریخت بعد از آن کم کم اروپا جای آمریکا را گرفت و تعادل بر قرار شد. ارز اروپا یک دفعه از دلار پیشی گرفت.امریکا به تکاپو افتاد و برجها سقوط کردنند.
ناشناس۳۶۷۳۶۱۷۱۸:۱۲:۵۶ ۱۴۰۳/۹/۶
زلنسکی عملا به عاملی برای نابودی اوکراین آنهم صرفا بخاطر عضویت در ناتو تبدیل شده است عملی که حتی کسینجر او را از آن خواسته برحذر داشت .
ناشناس۳۶۷۳۱۵۸۱۲:۳۴:۲۹ ۱۴۰۳/۹/۶
برای بر طرف کردن معلول باید علت رو از بین برد علت العلل تمام جنگ ها در جهان دخالت مستقیم وغیر مستقیم امریکاست کافیه فقط نخواد جنگ راه بندازه یا از جنگ طلبا حمایت نکنه، جنگی بوجود نمیاد.
ناشناس۳۶۷۳۵۹۶۱۷:۵۶:۰۷ ۱۴۰۳/۹/۶
مهمترین لابی های آمریکا لابی های اسلحه سازان و صادر کنندگان سلاح است گرچه ترامپ اعلام کرده میخواهد جنگ ها را پایان دهد مگر میتواند ..سالهاست که حتی نتوانستند جلوی ازادی فروش سلاح در آمریکا علی رغم کشتار هر روزه در خیابانها را بگیرند حالا ترامپ چکار در مقابل این مافیا و لابی قوی میتواند بکند بشنوید و باور نکنید ..‌اکر کسی چوب فروش بود و دم از صلح زد باور نکنید او همیشه بدنبال بحران و جنگ و فروش چوب است عملا تمام سیاستگذاری آمریکا تحت آمریت منافع سهامداران کارخانه های اسلحه سازی ، لابی یهود و همزمان معتقدان کاهش جمعیت دنیا(overpopulation control) قراردارد و تدوین و پیاده سازی در جهت تحقق این است استراتژی ها توسط اندیشکده های تخصصی انجام میشود (حدود ۱۴۰۰اندیشکده تخصصی همکار دولت در آمریکا ) و در این بین در جهت تطهیر تامین سلاح های نسل کشی و کشتار جمعی و تعدیل اعتراضات افکار عمومی مانورهای متقلبانه ضد جنگ و کاهش تنش انجام میدهند (strategy as a trick ) عملا سیاست‌گذارها در پشت پرده قرارداشته و با تغییر دولت ها هیچ تغییر استراتژی در هدف‌گذاری ها انجام نمیشود صرفا ، افراد جابجا و نقش پلیس خوب و بد بسته به شرایط عوض میشود نه هدف‌گذاری ها ..
ناشناس۳۶۷۳۳۶۷۱۴:۵۰:۵۳ ۱۴۰۳/۹/۶
من میگم هر کسی که میتونه صلح ایجاد کنه دمش گرم! حالا میخواد ترامپ باشه یا هر کس دیگه! اگه نگرانید که صلح بنام ترامپ تموم شه. پس شما خودتون عجله کنید و در راه صلح قدم بردارید!
ناشناس۳۶۷۴۲۱۲۰۸:۳۹:۱۹ ۱۴۰۳/۹/۷
قبلا هم این مرد نارنجی قول اتمام جنگ ها رو داده بود - این ها شعارهای تبلیغاتی است که فقط ساده لوحان باور میکنند
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. انتخاب دشوار غرب؛ ایران هسته ای با سلاح یا بدون سلاح؟!

  2. بدل کردن امر مقدس به امر مبتذل!

  3. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

  4. توهین به قالیباف فقط به‌خاطر یادآوری قانون/ جنجال پسر پزشکیان/ دعوت مدام به چالش با رهبری نظام

  5. وزیر کشور:‌ دیگر توان پذیرایی از اتباع خارجی را نداریم‌

  6. پاسخ محکم ایران به اقدام اروپایی ها

  7. سخنان علی جنتی علیه بشار اسد/ وفاق، اسم رمز باج‌گیری نیست/ فعال شدن گروه فشار رسانه‌ای برای تحمیل سازش

  8. واکنش پزشکیان به قانون حجاب

  9. سیمای صد روزه ۴ وزارتخانه کلیدی

  10. چند درصد دانشجویان علوم پزشکی‌ شاهد و ایثارگر هستند؟

  11. وقتی نقاب از چهره می افتد...

  12. اظهار نظر عباس عبدی درباره قانون عفاف و حجاب

  13. مجوز برای بی‌مجوزها / دست پزشکیان را بگیرید/ مذاکره برای منافع ایران نه اروپا

  14. رسایی: عارف به صراحت قانون دیگر معاون اول نیست!

  15. تحلیل «ظریف» از دستاورد بی‌نظیر جمهوری اسلامی / یک اشتباه ۲۵ساله در مذاکره ایران و غرب/ توصیه رسانه ای کرباسچی به پزشکیان

  16. قانونی حساس و بازتاب هایی حساس تر !

  17. وقتی فردوسی پور هم مجوز دارد، هم ندارد !

  18. ظریف: به کسی که فرزندش خارج از کشور است، به چشم تهدید نگاه نکنیم

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: برجام نشان داد که منافع ملی ما با مذاکره تامین نمی‌شود/ اگر فردوسی‌پور استاد موقعیت‌شناسی است، صدا و سیما هم استاد موقعیت‌سوزی است

  20. مخالفت آیت الله جوادی آملی با قانون عفاف و حجاب ؛ مساله حجاب با بگیر و ببند حل نمی شود

  21. جنگ در سوریه و معمای شانتاژ رسانه ای

  22. دومین گفت‌وگوی تلویزیونی پزشکیان با مردم/ باید مردم را مطمئن کنیم که از نظر معیشتی مشکل پیدا نمی کنند

  23. توضیح ساترا در باره جلوگیری از گزارش‌های فردوسی‌پور

  24. یک بام و دوهوای اصلاح طلبان

  25. عزل یک عضو ستاد امر به معروف و عذرخواهی از رییس‌جمهور

آخرین عناوین