قدرت خرید کارگران نصف شد

  4030808041 ۱۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

گزارش اخیر مرکز پژوهش های مجلس بیانگر این است که یک سوم ایرانی ها زیرخط فقر هستند که به گفته ی نمایندگان کارگری قدرت خرید کارگران ازابتدای سال تا امروزنصف شده است.

قدرت خرید کارگران نصف شد

به گزارش تسنیم، یکی از معضلات بازار کار برای اشتغال بحث درآمد است, بسیاری از جویندگان کاربه دلیل درآمد محدود و دستمزد که کافی نیست به سمت اشتغال نمی روند. در حال حاضر اکثر خانواده های کارگران با مشکلات معیشتی روبرو هستند و یک کارگر برای امرار معاش خانواده خود می بایست چند جا کار کند تا بتواند از پس هزینه های زندگی بربیاید.

گزارش جدید مرکز پژوهش‌های مجلس در ارتباط با نرخ فقر، نشان از گسترش فقر در سال‌های اخیر و به طور مشخص سال گذشته دارد.

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد که نرخ فقر در سال 1402با افزایش 0.4 واحد درصدی نسبت به سال 1401به 30.1درصد رسیده است.

این به معنای آن است که در سال گذشته حداقل یک سوم مردم توانایی برآورده کردن نیازهای اساسی خود را نداشتند و زیر خط فقر به سر بردند.

بررسی‌های مرکز ‌پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد اقتصاد کشور پس از چهار سال رشد بالای 4درصد، در بهار 1403با کاهش 2.5درصدی مواجه شد. این کاهش به دلیل قطعی برق صنایع، افت صادرات نفتی، و سیاست‌های بودجه‌ای انقباضی دولت بوده است. پیش‌بینی می‌شود رشد اقتصادی در سال‌های 1403و 1404به ترتیب 2.5 و 2.8درصد باشد، که پایین‌تر از هدف 8 درصدی برنامه هفتم است.

این گزارش در بخش راهکارها تاکید می‌کند که سیاستگذار باید از بی‌عملی و به تأخیر انداختن دوری کند و سیاست‌های اصلاحات تدریجی را برای حل بخشی از ناترازی‌های موجود در پیش گیرد. این گزارش تاکید می‌کند که برای ناترازی انرژی، ناترازی بانکی، کسری بودجه و سیاست‌های تثبیت قیمتی باید راه‌حل‌های متناسب اتخاذ کرد.

به گفته ی کارشناسان اقتصادی بدون شک یکی از دلایل فقیر شدن جامعه همخوانی دستمزد و هزینه های است. کارگران همواره به جیب خود بدهکار هستند. بدون شک یکی از دلایل گسترش مشاغل کاذب در جامعه دستمزد غیرواقعی است. کارگران ترجیح می دهند وقت و زمان خود را در محیط و کاری هزینه کنند که بهره وری مالی بهتری داشته باشند.

مطابق آمار کارگران نیمی از جامعه را تشکیل می دهند. با توجه به اینکه گزاش مرکز پژوهش های مجلس تأکید دارد که یک سوم ایرانی ها زیرخط فقر هستند,‌برخی از کارشناسان تحلیل می کنند, این یک سوم منظور کارگران هستند که حقوقشان تنها کفاف نیمی از ماه را می دهد.

امیرمحمود حریرچی، جامعه‌شناس و آسیب‌شناس اجتماعی درباره گزارش مرکز پژوهش‌ها که می‌گوید یک‌سوم ایرانی‌ها زیر خط فقر حضور دارند، می گوید: نیمی از جامعه ایران فقیر هستند که طبقه کارگر و مزدبیگر جزو آنها محسوب می‌شوند. توجه داشته باشید که بر اساس تعاریف جهانی، فردی که نمی‌تواند در طول روز یک وعده غذا بخورد فقیر مطلق محسوب می‌شود. بسیاری از بره‌کاران و آنان که به سمت جرایم خشن می‌روند به‌دلیل بیکاری است.

وی می گوید: به‌غیر از فقر معیشتی که طبقات کارگر و مزدبیگیر با آن روبه‌رو هستند؛ فقر در حوزه سلامت و بهداشت هم از جمله‌ چالش‌های این اقشار محسوب می‌شود. جوان فقیر اکنون به پدر و مادر خود که کارگر هستند می‌گوید: شما که مثلا 30سال کار کردید، چرا وضعیت معیشتتان اینگونه است؟ به همین دلیل رفته رفته فرزند خانواده کارگر، به سمت کار نمی‌رود. نابه‌سامانی در بازار کار باعث می‌شود بسیاری از نیروهای کارگری ایران مهاجرت می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه با اشاره به وضعیت طبقاتی در ایران اضافه می‌کند: فاصله‌های طبقاتی در ایران سال‌ها است به گسل تبدیل شده است. این موضوع تنها به‌دلیل افزایش فقر و وضعیت ناگوار اقتصادی رخ می‌دهد چنین شرایطی در حالی به‌وجود آمده که ایران ثروتمند است ولی در مقابل شاهد گسترش فقر هستیم.

*اسدی: قدرت خرید کارگران ازابتدای سال تا امروزنصف شده است

آیت اسدی؛ عضو شورای عالی کار در مورد درخواست کارگران مبنی بر تجدیدنظر در حداقل دستمزد کارگران در سال جاری گفت: با توجه به اینکه دولت در جریان تصویب حداقل مزد برای سال 1402قول داده بود که امسال به‌خاطر سیاست مهار تورم حداکثر نرخ تورم 20درصد خواهد بود، اما در عمل تورم بیش از این رقم اتفاق افتاد. بنابراین نمایندگان کارگری در شورای‌عالی کار بارها درخواست برگزاری جلسه شورای عالی کار و ترمیم مزدی را داده اند که هنوز با این درخواست موافقت نشده است.

وی افزود: البته از ابتدای سال تاکنون دو جلسه شورای‌عالی کار برگزار شده است اما موضوع بررسی مجدد حداقل مزد کارگران در آن مطرح نشده است.

اسدی گفت: طرف کارفرمایان نیز مشکلات خاص خود را دارند چون دولت به وعده خود مبنی بر تثبیت قیمت کالاهای اساسی مانند حامل‌های انرژی، آب، برق و حتی قیمت زمین در شهرک‌های صنعتی عمل نکرد و همچنین قیمت‌ تمام‌شده کالاهای اساسی برای تولیدکننده هم افزایش یافت.

وی در مورد اینکه حداقل دستمزد کارگران امسال چقدر از سبد معیشت را پوشش می‌دهد، گفت:‌ حداقل مزد کارگران هنگام تصویب حداقل مزد، قادر بود یک‌دوم سبد معیشت را تعیین کند اما اکنون به‌خاطر تورم و کاهش ارزش پول این رقم به حدود یک‌چهارم کاهش یافته است.

عضو کارگری شورای‌عالی کار گفت: در زمان حاضر هزینه تمام‌شده کارگر در تولید به‌طور میانگین 5درصدو در برخی موارد10درصد و در مشاغل بزرگ هم 2تا 4درصد است. وقتی قدرت خرید کارگر کاهش پیدا کند، تقاضای مؤثر برای اقتصاد افت می‌کند و کالاهای تولیدشده توسط کارفرمایان خریداری ندارد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۴۴۳۶۵۱۰:۵۸:۰۵ ۱۴۰۳/۸/۸
دولت با فقیر کردن مردم داره هزینه هاشو درمیاره
ناشناس۳۶۴۴۳۹۳۱۱:۱۸:۴۳ ۱۴۰۳/۸/۸
یک سیاستمدار کاربلد می‌توانست و باید استراتژیک درست اتخاذ می‌کرد تبدیل ایران به ابرقدرت منطقه به پشتوانه منابع سرشار، موقعیت ژئوپلتیک، نیروی انسانی توانمند، استعدادهای فراوان گردشگری و ... که بعد از آن و به پشتوانه ابرقدرتی، می‌توانست خواسته‌های خود را به دشمنانی نظیر اسرائیل و امریکا تحمیل کند.
ناشناس۳۶۴۴۳۹۸۱۱:۲۱:۵۷ ۱۴۰۳/۸/۸
همواره حقوق کارگران کمتر از تورم افزایش می یابد.
ناشناس۳۶۴۴۴۰۱۱۱:۲۴:۳۲ ۱۴۰۳/۸/۸
حقوق یک کارمند 12 میلیون و اجاره منزل 20 میلیون بقیه را جوان باید از کجا تامین کند.
کارگر۳۶۴۴۴۱۳۱۱:۴۴:۲۷ ۱۴۰۳/۸/۸
همه اجناس حتی اجاره خونه هم داخل بازار بر مبنای دلاره احساس میکنم همه مسئولین دارن از گرانی دلار سود میبرن چه لشکری چه کشوری شما میخوای انتقام بگیری یکباره بگیر نه اینکه یک ماه شعار انتقام بدی تمام بازار هم بریزی بهم
ناشناس۳۶۴۴۴۲۵۱۱:۵۷:۰۶ ۱۴۰۳/۸/۸
چرا دولت جدید راز علت نابودی تحمیلی سه سال اخیر پول ملی که تقریبا همه ملت را به فقر و فسادهای گوناگون دچار کرده و راز نبود برنامه برای رهایی از این معضل فاجعه آفرین را فاش نمیکند و از هیچ روزنه امیدی برای رهایی از این معضل علی رغم در اختیار داشتن انواع ثروتهای کلان با دوام کافی و در گردش مثبت در کشور که می توانند پشتوانه اثربخش نیرومندی برای بازگرداندن پول ملی به ارزش حقیقی خود باشند هیچ سخن نمیگوید و نسبت به این بی برنامگی زجر آفرین با سکوت مطلق برخورد می کند؟!
ناشناس۳۶۴۴۴۲۷۱۱:۵۸:۲۳ ۱۴۰۳/۸/۸
اختلاس های چند ده میلیارد دلاری که در این 20 سال اخیر انجام گرفته مسبب اصلی این فقر و فلاکت است.این مبالغ از جیب کارگران و کارمندان این کشور برداشت شده است.
ناشناس۳۶۴۴۴۴۲۱۲:۱۲:۵۶ ۱۴۰۳/۸/۸
تا وقتی تمامی پول های ورودی به کشور به خزانه وارد نشود و از انجا پخش شود هیچ انتظار بهبودی نباید داشت
ناشناس۳۶۴۴۶۱۲۱۴:۱۳:۳۷ ۱۴۰۳/۸/۸
هر قدر دلار گران میشه بنزین دلاری ارزانتر میشه و این خیلی عالیه.
ناشناس۳۶۴۴۶۸۲۱۵:۱۲:۲۲ ۱۴۰۳/۸/۸
سلام.آینده روشی که قولش را به مردم دادند ،از چه زمانی نشانه هایش دیده می شود.
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. چرا اسد رفت؟!

  2. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  3. راه پرپیچ و خم بنزینی به کجا ختم می‌شود؟

  4. سفارتخانه ایران در دمشق تعطیل نشده است

  5. تسلط معارضین مسلح سوری بر دمشق

  6. ورود مخالفان مسلح سوریه به سفارت ایران در سوریه

  7. سرزمین سیاستمداران دروغگو!

  8. حمله شریعتمداری به ظریف؛ پالس‌هایی برای غرب فرستاد/ متاسفانه صداوسیما و وزیر خارجه به تروریست‌های سوری می‌گویند نیروهای مسلح و معارضان مشروع!  

  9. الجولانی: نخست‌وزیر سوریه مدیریت وزارتخانه‌ها را تا تحویل قدرت بر عهده دارد / شلیک هوایی در دمشق ممنوع است

  10. تاس: بشار اسد وارد مسکو شد

  11. بیانیه وزارت خارجه ایران درباره تحولات سوریه

  12. عراقچی: ارتش سوریه اسیر یک جنگ روانی شد

  13. روایت سفیر ایران از نحوه سقوط دمشق  

  14. واکنش مجلس به سقوط بشار اسد و تحولات سوریه/ رسایی: جلسه غیرعلنی شود/ ابراهیمی: مجلس را از بی اطلاعی دربیاورید

  15. واکنش ترامپ به سقوط بشار اسد

  16. اظهارات عجیب کارشناس صدا و سیما درباره مخالفان مسلح

  17. گران فروشی مرکز وکلای قوه قضائیه و کانون وکلای دادگستری/ شکایت خضریان به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس  

پربحث‌های هفته

  1. چرا اسد رفت؟!

  2. چرا ارتش سوریه نمی جنگد؟!

  3. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  4. بدل کردن امر مقدس به امر مبتذل!

  5. کنایه‌های شمخانی به احمدی‌نژاد و جلیلی/ اظهارات عجیب فائزه هاشمی درباره حجاب/ زنگ خطر برای امنیت‌ ملی

  6. واکنش پزشکیان به قانون حجاب

  7. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: قبل از آنکه دیر شود، ایران را به سلاح هسته‌ای مجهز کنید/ نیمی از بی‌حجابی‌ها ناشی از اعتراض به وضع موجود است

  8. سیمای صد روزه ۴ وزارتخانه کلیدی

  9. قانونی حساس و بازتاب هایی حساس تر !

  10. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  11. اظهار نظر عباس عبدی درباره قانون عفاف و حجاب

  12. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  13. مجوز برای بی‌مجوزها / دست پزشکیان را بگیرید/ مذاکره برای منافع ایران نه اروپا

  14. رسایی: عارف به صراحت قانون دیگر معاون اول نیست!

  15. تحلیل «ظریف» از دستاورد بی‌نظیر جمهوری اسلامی / یک اشتباه ۲۵ساله در مذاکره ایران و غرب/ توصیه رسانه ای کرباسچی به پزشکیان

  16. وقتی فردوسی پور هم مجوز دارد، هم ندارد !

  17. ظریف: به کسی که فرزندش خارج از کشور است، به چشم تهدید نگاه نکنیم

  18. مخالفت آیت الله جوادی آملی با قانون عفاف و حجاب ؛ مساله حجاب با بگیر و ببند حل نمی شود

  19. جنگ در سوریه و معمای شانتاژ رسانه ای

  20. نامه مجتبی ذوالنوری به ظریف: بدون هرگونه تعلل از سمت غیرقانونی خود کناره گیری کنید

  21. دومین گفت‌وگوی تلویزیونی پزشکیان با مردم/ باید مردم را مطمئن کنیم که از نظر معیشتی مشکل پیدا نمی کنند

  22. راه پرپیچ و خم بنزینی به کجا ختم می‌شود؟

  23. نظر «مهاجرانی» درباره اوضاع سوريه

  24. عوامل شهادت تکنیسین اورژانس ایرانشهر شناسایی شدند

  25. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

آخرین عناوین