نیامده، شاخ و شانه می کشد!

بیژن ایرانی، گروه سیاسی الف،   4030605083 ۳۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

«موضع گیری جدید کاملا هریس کافی است تا خوشبینان از خواب بیدار شوند و بدانند که احزاب دموکرات و جمهوریخواه و دولت های مختلف برخاسته از این دو حزب در آمریکا، در سیاست خود در رابطه با کشورمان، صرفا در تاکتیک ها تفاوت دارند و خطوط اصلی سیاست شان کاملا ثابت هستند.»

نیامده، شاخ و شانه می کشد!

به تازگی شاهد برگزار شدن کنوانسیون حزب دموکرات با هدف معرفی نامزد نهایی این حزب در انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا بوده ایم. رویدادی که پس از کناره گیری جو بایدن رئیس جمهور فعلی آمریکا از ادامه رقابت های انتخاباتی این کشور، از اهمیت فراوانی برخوردار بود و در قالب آن، کاملا هریس به عنوان نامزد مورد حمایت حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر آمریکا انتخاب و معرفی شد. 

در سوی دیگر این انتخابات نیز دونالد ترامپِ جنجالی قرار دارد که جهان او را به واسطه چهار سال حضورش در کاخ سفید و تصدی کرسی ریاست جمهوری آمریکا به خوبی می شناسد. یک شومنِ جنجالی که صرفا از رفتارهای پوپولیستی و عوام فریبانه و تصویر هالیوودی‌اش تغذیه و رشد می کند. در این میان، در کشورمان ایران نیز بعضا شاهدیم که برخی این سوال را مطرح می‌کنند که از میان کاملا هریس یا ترامپ، حضور کدامیک در قدرت به نفع کشورمان است؟ عده ای در جواب این سوال تاکید دارند که رویکردهای حزب دموکرات در رابطه با ایران ملایم تر است و بهتر است که یک رئیس جمهور دموکرات در کاخ سفید حضور داشته باشد. 

حامیان این ایده به این مساله اشاره می کنند که ترامپ در اتخاذ سیاست های ضدایرانی، اندک تردیدی به خود راه نمی دهد و این مساله را در قالب کارزار فشار حداکثری اش علیه کشورمان و خروج یکجانبه آمریکا از توافق برجام و شمار دیگری از سیاست‌ها و رفتارهاف به عینه به نمایش گذاشته است. با این همه، این استدلال، از پایه غلط است زیرا بنیان تحریم های آمریکا علیه کشورمان که در سال های اخیر تشدید نیز شده، همگی مرتبط با دوره حضور اوباما رئیس جمهور دموکرات آمریکا در قدرت است. در همین دوره بود که بانک مرکزی کشورمان تحریم شد و البته که یک ساختار پیچیده جهت وارد آمدن آسیب های اقتصادی به ایران طراحی شد. 

با این حال، به تازگی شاهد یک موضع گیری معنادار از سوی کاملا هریس در رابطه با کشورمان بوده ایم. 

وی تاکید کرده که اگر جایی صلاح ببیند و این درک را داشته باشد که ایران برای نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه غرب آسیا خطر و تهدید است، در حمله به کشورمان و منافع آن تردید نخواهد کرد. همین موضع گیری کاملا هریس کافی است تا خوشبینان از خواب بیدار شوند و بدانند که احزاب دموکرات و جمهوریخواه و دولت های مختلف برخاسته از این دو حزب در آمریکا، در سیاست خود در رابطه با کشورمان، صرفا در تاکتیک ها تفاوت دارند و خطوط اصلی سیاست شان کاملا ثابت هستند. 

هر دو حزب اصلی آمریکا، مذاکره با ایران را اهرمی برای تضعیف کشورمان و ضربه زدن به آن ارزیابی می کنند و به هیچ عنوان خواستار یک ایران قوی در منطقه نیستند. از این رو، آنچه برای ایران قدرت ساز است، تقویت بنیان های قدرت داخلی است. چنانکه همین حالا نیز این قدرت ایران بوده که برای کشورمان ایجاد امنیت و بازدارندگی کرده و الا اگر ایران ضعیف بود، آمریکا و متحدان غربی آن در حمله به کشورمان و ایجاد ویرانی در آن تردیدی به خود راه نمی دادند. با این حال، چون نمی‌توانند، مجبور به پذیرش واقعیتِ قدرت ایران هستند و صرفا حیله و فریب را اهرمی کارآمد برای خسارت زدن به کشورمان ارزیابی می‌کنند.  

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۵۹۲۰۴۲۰۳:۴۶:۰۵ ۱۴۰۳/۶/۶
جفتشون نوچه صهیونیست هستن
پرسشگر۳۵۹۲۱۵۵۰۹:۳۵:۵۰ ۱۴۰۳/۶/۶
واقعا که تعصب چشم را کور میکند. این همه تلاش و توجیه و فلسفه بافی برای ندیدن عجیب است. یعنی دوران بایدن و ترامپ برای ایران هیچ تفاوتی نداشت؟ فراموش کردید ترامپ‌برای افتتاح سفارت در قدس اشغالی به‌همراه دخترش و دامادش چه ذوقی داشتند. فراموش کردید ترامپ مسئولیت ترور شهید سلیمانی راشخصا به عهده گرفت.‌ فراموش‌ کردید عربستان برای ترامپ و دامادش فرش قرمز پهن میکرد در حالی که بایدن را با کراهت میپذیرفت و وزیر امور خارجه بایدن را با تاخیر فراوان به حضور می پذیرفت. هریس تحت فشار لابی صهیونیستی اعلام موضع میکند و حتما ناچار به اظهار برخی عقاید صهیونیستی است. اما‌ ترامپ و هریس در عمل فرق های جدی دارند.
امیر حسین سلطان/تهران۳۵۹۲۲۳۲۱۰:۵۹:۳۹ ۱۴۰۳/۶/۶
پنج تا انگشت یک دست هم با هم فرق می کنند مگر می شود خانم هریس با آقای ترامپ فرقی نداشته باشند؟! هیچوقت نمیشه منکر تفاوت های فردی افراد با یکدیگر شد چه در عالم سیاست و چه در عالم غیرسیاست منتها برای ما استفاده از زمان و هوشیاری به موقع است که می تواند موثر باشد و نه آنکه دل مان را فرضا به این گزاره(درست یا نادرست؟!) خوش نماییم که دمکرات و جمهوریخواه فرقی با هم نمی کنند! چرا اتفاقا خیلی هم با هم فرق می کنند و برای ما هم باید خیلی فرق بکنند و این ماییم که میبایست شکارچی لحظه ها باشیم و نه آنکه دست روی دست بگذاریم و فرصت ها را از دست بدهیم وقس علیهذا.
ناشناس۳۵۹۲۲۴۳۱۱:۱۱:۰۷ ۱۴۰۳/۶/۶
روش ها فرق دارد اما سیاست کلان یکی هست
ناشناس۳۵۹۲۲۶۵۱۱:۴۲:۰۴ ۱۴۰۳/۶/۶
الان که غزه رو با خاک یکسان کردن و این همه ادم کشتن خوب شده ؟ تحریم ها برداشته شد برای ایران ؟ سیاست کلی امریکا یکی است و ان نوکری اسراییل و دشمنی با ایران .
ناشناس۳۵۹۲۰۵۲۰۵:۴۸:۵۷ ۱۴۰۳/۶/۶
ریاست جمهوری در امریکا حکم مترسک سر جالیز رو داره هردو جناح دریک مسیر حرکت میکنن یکی با پنبه سر می بره دیگری باگیوتین. امیدوارم سیاستمداران ما واقع بینانه امریکار رو تحلیل کنند
ناشناس۳۵۹۲۱۲۹۰۹:۰۵:۵۰ ۱۴۰۳/۶/۶
سیاست مدارهای ما صبح تا شب بدنبال برجام هستند. بیست ساله دنباله برجام دارند میدوند
مهدی۳۵۹۲۱۹۰۱۰:۱۳:۴۶ ۱۴۰۳/۶/۶
دوست عزیز کارشون همینه .
ناشناس۳۵۹۲۰۵۶۰۶:۲۷:۵۵ ۱۴۰۳/۶/۶
بعضی‌هاباعِلم‌به‌این‌واقعیت‌ بازهم‌بخاطرتابعیت‌دوگانه‌و مطامع‌خانوادگیشون‌مصالح‌ یه‌مملکتوحراج‌کردن ایناتاامروزمجازات‌نشدن‌
ناشناس۳۵۹۲۱۹۷۱۰:۲۲:۱۸ ۱۴۰۳/۶/۶
اراده‌ای برای مجازات خیانتکارها نیست
صمصام۳۵۹۲۰۶۱۰۶:۴۸:۰۲ ۱۴۰۳/۶/۶
همیشه برای من سوال بوده که چرا فقط کشور ماست که در ارتباط باانتخاب ریاست جمهوری آمریکا باید به این اما و اگرها گرفتار شود ؟ چرا مانند کشورهای دیگر دنیا نیستیم ؟ چرا باید همواره دغدغه‌ مهم ما چگونگی دشمنی و کارشکنی آمریکا با ما باشد ؟ چرا مانند کشورهای مستقل دنیا و بدون توجه به آمریکا نمی‌توانیم زندگی کنیم ؟
ناشناس۳۵۹۲۱۱۲۰۸:۳۶:۴۹ ۱۴۰۳/۶/۶
به خاطر قدرت و جایگاه آمریکاست. فقط هم ایران نیست که از انتخابات آمریکا تاثیر می‌پذیرد، بلکه همه کشورهای دنیا حتی قدرت‌های اقتصادی و ابرقدرت‌های نظامی هم انتخابات آمریکا را با دقت رصد می‌کنند و همه به صورت شدیدی تحت تاثیر نظام حکمرانی آمریکا قرار دارند. آمریکا بزرگترین اقتصاد دنیاست. یک تصمیم کوچک این کشور مثلا افزایش تعرفه واردات یک کالا، اقتصاد چند کشور دیگر را تکان می‌دهد.
ناشناس۳۵۹۲۱۵۱۰۹:۳۲:۳۹ ۱۴۰۳/۶/۶
خداروشکر که هرچه می‌گذرد این قدرتش کمتر دارد می شود و نفوذش در جهان هم کمتر
ناشناس۳۵۹۲۱۱۷۰۸:۵۰:۱۷ ۱۴۰۳/۶/۶
اونا مستقل نیستن و باید باج بدن
ناشناس۳۵۹۲۱۲۷۰۹:۰۴:۲۷ ۱۴۰۳/۶/۶
برای اینکه آمریکا تنها ابر قدرت اقتصادی و نظامی هست که توان تأثیر بر تمام کشورهای دنیارو دارد. نمونه دیگرش چین. شما فکر میکنید چینی ها نگران آمدن ترامپ نیستند؟ کافیست ترامپ چند درصد دیگر تعرفه بر کالاهای چینی بگذارد بعد ببینید چه بر سر اقتصاد ضعیف چین خواهد آمد
ناشناس۳۵۹۲۰۶۳۰۷:۰۱:۱۱ ۱۴۰۳/۶/۶
یعنی هیلاردی کلینتون و ترامپ دربلره برجام در 2016 فرقی نمی کردند؟
ناشناس۳۵۹۲۲۰۸۱۰:۳۲:۴۱ ۱۴۰۳/۶/۶
آخرش می زدن زیرش
کارمند ساده۳۵۹۲۰۶۵۰۷:۰۲:۳۸ ۱۴۰۳/۶/۶
سگ زرد برادر شغال است....
ناشناس۳۵۹۲۰۶۶۰۷:۲۰:۴۱ ۱۴۰۳/۶/۶
با تغییر دولتها سیاست خارجی اشان تغییر نمی کند!
ناشناس۳۵۹۲۰۷۵۰۷:۳۳:۱۷ ۱۴۰۳/۶/۶
قدرت در موشک نیست در رفاه و رضایت مردم است
ناشناس۳۵۹۲۱۴۶۰۹:۲۳:۴۲ ۱۴۰۳/۶/۶
هر دو باید باشه
ناشناس۳۵۹۲۱۵۲۰۹:۳۳:۱۸ ۱۴۰۳/۶/۶
موشک هم نباشد همان مردم به خاک و خون کشیده می شوند
امید۳۵۹۲۱۸۲۱۰:۰۵:۵۰ ۱۴۰۳/۶/۶
بسم الله الرحمن الرحیم مردم ساده عراق و لیبی هم همین صحبت ها را می گفتند الان در کشورشان هر روز تروریسم و داعش جولان می دهد .
ناشناس۳۵۹۲۰۷۷۰۷:۳۷:۰۰ ۱۴۰۳/۶/۶
عنصر دیپلماسی رکن دیگر این ماجراست و ایران باید با دیپلماسی درست در کنار قدرت نظامی در دنیا نقش خود را بازی کند.،مدارا کردن و سعی در روابط حسنه یکی از ارکان فعال شدن در روابط دنیاست.
ناشناس۳۵۹۲۰۸۷۰۷:۵۳:۳۸ ۱۴۰۳/۶/۶
مگه نظر ما تاثیری در انتخابات آمریکا داره؟
مجید۳۵۹۲۰۹۴۰۷:۵۶:۴۲ ۱۴۰۳/۶/۶
بانقطه نظرات نویسنده موافقم.
ناشناس۳۵۹۲۰۹۵۰۷:۵۷:۰۱ ۱۴۰۳/۶/۶
این هم یک حرف چرتی گفته برای مصرف داخلی
علی۳۵۹۲۱۱۸۰۸:۵۰:۵۶ ۱۴۰۳/۶/۶
بازدارندگی اتمی پاسخ این لاف هاست
ناشناس۳۵۹۲۱۷۴۰۹:۵۹:۰۵ ۱۴۰۳/۶/۶
کره شمالی بمب اتم دارد. وضع مردمش را که با گرسنگی و حتی قحطی مواجه اند نگاه کن.
م۳۵۹۲۱۴۲۰۹:۱۸:۲۹ ۱۴۰۳/۶/۶
دست برتر با صهیونیست هاست. انتخاب ریاست جمهور با آنهاست
ناشناس۳۵۹۲۱۶۱۰۹:۴۴:۰۲ ۱۴۰۳/۶/۶
حضور کارتر و اوباما و این آخری بایدن ثابت کرد جمهوری اسلامی می تواند از دموکرات ها استفاده اما جمهوری خواهان جنگ طلب را خیر. پس بین هریس و ترامپ، هنوز هریس صد مرتبه بهتر از ترامپ است.
ناشناس۳۵۹۲۱۷۹۱۰:۰۴:۳۷ ۱۴۰۳/۶/۶
هر کشوری دنبال منافع خودش است
ناشناس۳۵۹۲۲۲۵۱۰:۴۸:۳۰ ۱۴۰۳/۶/۶
حرفهای ایشان مصرف داخلی دارد زیاد جدی نگیرید به هر حال از ترامپ خیلی بهتره برای ایران
ناشناس۳۵۹۲۳۵۵۱۳:۲۳:۰۸ ۱۴۰۳/۶/۶
الان اولویت کشور مسائل اقتصادی هست.
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. حالا چه می گویید؟!

  2. تمجید فرمانده ارتش از مهارت شلیک خلبانان نهاجا

  3. قدردان پلیس هستیم اما...

  4. چماق بنزین !

  5. چالش دستمزد بالاخره حل می شود؟!

  6. رئیس سازمان بورس استعفا داد

  7.  ماجرای وام ۲.۷ میلیارد تومانی با نرخ ۴ درصد به مجید عشقی چیست؟

  8. چرا از یک سوراخ چند بار گزیده می‌شویم؟!

  9. سپاه: ۱۲ تبعه افغان در پارسیان که قصد ربودن تعدادی کودک و نوجوان را داشتند، دستگیر شدند

  10. نظرات برگزیده مخاطبان الف: چرا هزینه تعویض شناسنامه را باید مردم بپردازند؟/ ایران نباید به روسیه اعتماد کند

  11. آقای همتی، باور کنید دیگر نمی توانیم!

  12. ماجراهای یک مصوبه پر از اشکال

  13. واکنش سلیمی به وام‌های میلیاردی در بورس/ گفته بودم که بورس را «عشقی» اداره می‌کند

  14. همتی: مسئول کاهش تورم من نیستم بانک مرکزی است

  15. واکنش اژه‌ای به وام میلیاردی رئیس سازمان بورس/ تمجید رسانه اصولگرا از بهزاد نبوی

  16. توضیح مهاجرانی درباره تعیین تکلیف وام‌های دریافت‌شده سازمان بورس

  17. انتقاد عارف از ضربه‌پذیری سایبری سامانه بنزین/ دیدگاه دو رسانه اصولگرا درباره دوقطبی‌سازی

  18. زیباترین آبشار ایران: آبشار بیشه خرم آباد

  19. وقتی اقتدار، دستاورد می آفریند

  20. غول مسکن همه چیز را بلعیده است!

  21. حمایت روسیه از تمامیت ارضی ایران و پایبندی به توافقات پیشین با تهران درباره زنگزور

  22. پاسخ کیهان به انتقاد پناهیان از دوقطبی‌سازی/ روایت سردار سلامی از جنگ دریایی / واکنش بهادری‌جهرمی به وام میلیاردی در سازمان بورس

  23. فکرش را هم نمی کردند!

  24. نرخ‌های جدید نان در تهران اعلام شد

  25. کنکور، خادم یا ارباب آموزش و پرورش؟!

آخرین عناوین